题目内容
【题目】根据短文内容的理解,选择正确答案。 There are many kinds of food in the world. Scientists learn a lot about them. They say that there are some kinds of food people must eat every day. For example, people must eat some green and yellow vegetables. We shouldn't eat too much meat. People also need to eat some fruits, bread and rice. Of course our bodies need some water and milk.
Scientists say people in different countries and different places eat different kinds of food. They cook food in different ways. Different people eat at different times. In one place, people eat once or twice a day. But in another place, people eat three or four times. The scientists say when to eat and how many times to eat are not important. What we eat is the most important thing.
Nowadays, the world faces two problems. People in some places, for example, in Africa, are not full. Many people are eating junk food. It's bad for people's health. So it's our duty to make everyone full and make everyone healthy.
(1)_______ know about food most according to the passage.
A.Farmers
B.Cooks
C.Scientists
D.Customers
(2)Scientists think the most important thing about food is _______.
A.how to cook
B.when to eat
C.what to eat
D.how often to eat
(3)Which of the following statements(陈述) is NOT true?
A.Every day, we should eat some vegetables.
B.All the people in the world have enough food to eat.
C.Many people are eating unhealthy food.
D.Everyone is needed to help solve the two problems.
(4)_______ is not good for our health.
A.Meat
B.Bread
C.Milk
D.Potato chips
(5)We may read this passage in _______.
A.a letter
B.a story
C.a newspaper
D.a health magazine
【答案】
(1)C
(2)C
(3)B
(4)D
(5)D
【解析】文章大意:本文作者介绍了世界上有许多种类的食物。科学家们了解它们。他们说,有一些食物,人们必须每天吃;在不同的时代,人们吃的不同。在一个地方,人们一天吃一次或两次。但在另一个地方,人们吃三或四次;现在,世界面临着两个问题。有些地方的人,例如在非洲,是吃不饱的。还有许多人吃垃圾食品。它对人的健康有害。所以让每个人都吃饱和让每个人都健康是我们的责任。
(1)C细节理解题。问题: 通过上文谁了解的食物最多?通过原句: There are many kinds of food in the world. Scientists learn a lot about them.句意: 世界上有许多种类的食物。科学家们了解它们。因此科学家是最佳答案,所以答案是C.
(2)C细节理解题。问题: 科学家认为关于食物最重要的是什么?分析原句: The scientists say when to eat and how many times to eat are not important. What we eat is the most important thing.句意: 科学家们说,什么时间吃和吃多少次都不重要。我们吃的是最重要的。所以答案是C.
(3)B细节理解题。问题: 下列陈述中哪句是不正确的?结合原文: People in some places, for example, in Africa, are not full. Many people are eating junk food.句意: 现在,世界面临着两个问题。有些地方的人,例如,在非洲,是吃不饱的。所以第二项的描述是不正确。所以答案是B.
(4)D细节理解题。问题: 什么是对我们的健康不好的?原文: Many people are eating junk food. It's bad for people's health.句意: 还有许多人吃垃圾食品。它对人的健康有害。所以答案是D.
(5)D细节理解题。通过阅读课文可知我们可以在健康杂志上看到这样的文章;所以答案是D。
【题目】用所给单词的适当形式填空,使句子正确,意思连贯。每词限用一次。
ready, lie, like, people, leaf |
(1)He's very tall his father.
(2)A dog is in the sun.
(3)Wang Hui is getting for his English test
(4)Koalas are very cute. They like eating .
(5)There are so many in the supermarket buying fruit and vegetables.
【题目】 Complete the following passage with the words or phrases in the box. Each can only be used once(将下列单词或词组填入空格。每空格限填一词,每词只能填一次。注意有一个多余选项):
A.Monday B.sure of C.such D. biggest E. Thursday |
Thanksgiving Day is a big holiday in America. It falls on the fourth 【1】 in November. The day after Thanksgiving Day is Black Friday. It has become the 【2】 shopping day of the year in America. Why is it called Black Friday? How did it become 【3】 a big shopping day?
In fact, nobody is 【4】 where the name comes from. Some people say the term Black Friday from Philadelphia in the 1960s. At that time, the police used the term to describe the traffic jam that happened on the day after Thanksgiving Day.