题目内容
【题目】 Emily was an eighth grader. To pass her Civics course (公民课程), she had to do some volunteer service in a nursing home for a week.
One Monday, Emily went to the nursing home after school. When she arrived, she was told she would spend an hour every weekday with an elderly lady, Mrs. Blair. She was then led into a room, where an old lady in a flowery dress was sitting on a sofa. Emily stood nervously in front of the lady. She cleared her throat and said, “Good afternoon. I’m Emily.” “Good afternoon, Emily. Take a seat, please.” Mrs. Blair replied. Then, silence filled the space. Emily wondered what to say. “Tell me about yourself, Emily,” Mrs. Blair said suddenly. “Well,” Emily started, “I am not good at talking with the elderly people. I love the performing arts. I’m here mainly because I have to volunteer here to get a good grade for my Civics class.”
Mrs. Blair didn’t seem to mind. “Many people especially teens, don’t seem to care about people like me. Now you are here and I’m going to change that about you. Ask me anything.” Emily thought for a moment, and finally decided, “What was your job?” “I was a Broadway star in the 1950s.” Mrs. Blair answered. “Cool! Can you tell me about it? My dream is to be a Broadway performer.” Emily said in excitement. Mrs. Blair smiled and showed her a bracelet (手链). “Look at the bracelet, Emily. Only the lead actress had the honor to wear the special bracelet. I was the lead in almost all of the plays, so I always wore the bracelet. Till this day, I still have it. ……”
Emily smiled along with Mrs. Blair and listened to the other stories, attentively. Days passed by quickly. Then came Friday. As she was leaving, Mrs. Blair handed a small box to Emily. Emily carefully opened the box and was surprised to see what was inside. “It’s the bracelet that you wore. Thank you!” Emily said with tears in her eyes. Mrs. Blair replied gently, “I believe you will stand on the stage of Broadway one day, wearing the bracelet.”
【1】Was Emily good at talking with the elderly people at first?
____________________________________________________________________________________________
【2】Where did Emily do volunteer service?
____________________________________________________________________________________________
【3】What lies behind the bracelet?
____________________________________________________________________________________________
【4】If you are asked to do volunteer service, what would you like to do? And why?
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
【答案】
【1】No, she wasn’t.
【2】In a nursing home.
【3】Mrs Black used to be the lead actress in almost all of the plays in Broadway.
【4】I would like to go to the people’s home and talk with the old people. Because I like talking with them. / I want to teach children English because I am good with kids and at English…。
【解析】
本文介绍了艾米莉参加志愿者活动,去养老院照顾一位老太太。这位老太太叫布莱尔太太,她给艾米莉讲述她当主角,可以有幸戴着一个特殊的手镯的故事。在他们分别时,布莱尔太太把那个手镯赠给了艾米莉。并鼓励艾米莉,“我相信有一天你会戴着手镯站在百老汇的舞台上。”
【1】题意:艾米丽开始善于和老人们交谈吗?
根据第2段中Emily stood nervously in front of the lady….Emily started, “I am not good at talking with the elderly people…. (艾米莉紧张地站在女士面前……艾米莉开始说:“我不擅长和老人们交谈)”可知“艾米莉开始不善于和老人们交谈”,故答案为No, she wasn't.
【2】题意:艾米莉在哪里做义工?
根据第1段第2句To pass her Civics course (公民课程), she had to do some volunteer service in a nursing home for a week.(为了通过她的公民课程,她不得不在一家疗养院做一个星期的志愿服务。)可知答案为In a nursing home。
【3】题意:手镯背后有什么故事?
根据第3段最后布莱克夫人说“Look at the bracelet, Emily. Only the lead actress had the honor to wear the special bracelet. I was the lead in almost all of the plays, so I always wore the bracelet. Till this day, I still have it. ……(看看手镯,艾米莉。只有女主角才有幸戴上这个特殊的手镯。我几乎是所有戏剧的主角,所以我总是戴着手镯。直到今天,我仍然拥有它。……)”可知“这个手镯说明布莱克夫人曾经是百老汇戏剧的女主角”;故答案为Mrs Black used to be the lead actress in almost all of the plays in Broadway.
【4】题意:如果你被要求做志愿者服务,你想做什么?为什么呢?
本题答案不唯一,只要合理即可。故答案为I would like to go to the people's home and talk with the old people. Because I like talking with them. / I want to teach children English because I am good with kids and at English…