题目内容

【题目】During the Winter Olympics in Sochi(索契), 25,000 volunteers from Russia and other countries provided services for athletes and guests.The student Oksana Verkholyak helped translate Russian into English and Korean at the Games.She told us about their usual day.

“We get up at 7:30 in the morning.Then we have breakfast.Usually we have porridge for breakfast.There is always tea, coffee, bread and pies.After breakfast, we head for a bus stop and get on a bus which runs to the media center.It takes us 30 minutes to get there,” she said.

When volunteers arrived there, they went through the security 安全 check point.They couldn’t bring water or food with them.“Security guards check our bags.We are not allowed to have things made of metals.They check phones, video cameras, electric equipment and computers,” Oksana added.

In the evening volunteers got back to the apartment buildings.All of them were like one big family.They lived together and got some rest together—after dinner they went to the beach to watch the sunset.

Not only students helped organize the Sochi Olympics.There were many so-called silver volunteers who retired but didn’t lose interest in sports.Some of the volunteers had an experience working at the Olympic Games in other countries and even at the Moscow Olympics in 1980.

【1】How many foreign languages did Oksana Verkholyak use at the Games?

A.One. B.Two. C.Three.

【2】Where did the volunteers go first after breakfast?

A.To the apartment buildings.

B.To the security check point.

C.To a bus stop.

【3】What couldn’t the volunteers take into the media center?

A.Water and computers.

B.Video cameras and phones.

C.Knives and hamburgers.

【4】Which is NOT true about the silver volunteers?

A.They’re all young people.

B.They love sports.

C.Some of them have volunteered for the Olympics before.

【5】What is the best title of this passage?

A.A volunteer’s day at Sochi Olympics

B.2014 Sochi Winter Olympics

C.Different jobs for volunteers

【答案】

【1】B

【2】C

【3】C

【4】A

【5】A

【解析】

试题分析:在索契冬奥会,有25000名来自俄罗斯和其他国家的志愿者们为运动员和客人提供服务。自愿者们,早餐之后去公共汽车站,乘车去媒体中心。经过一天的工作,在晚上志愿者回到公寓。他们就像一个大家庭。

【1】B细节理解题。问题:Oksana Verkholyak在比赛中运用几种语言?分析原文:The student Oksana Verkholyak helped translate Russian into English and Korean at the Games.句意:Oksana Verkholyak在比赛中将俄语翻译成英语和韩语。明确是运用两种语言。故选B。

【2】C细节理解题。问题:志愿者们在早餐之后会去哪里?分析原文:After breakfast, we head for a bus stop and get on a bus which runs to the media center.句意:早餐之后,我们去公共汽车站,乘公车去媒体中心。因此是去公交汽车站。故选C

【3】C细节理解题。问题:志愿者们不能带什么进入媒体中心?分析原文:We are not allowed to have things made of metals.句意:我们不允许带入金属制品。结合选项中三组物品中,第三项的刀是金属制品,因此不能被允许带入媒体中心。故选C

【4】A细节理解题。问题:对于白发志愿者的描述不正确的是哪一项?分析原文:There were many so-called silver volunteers who retired but didn’t lose interest in sports.句意:这有许多白发志愿者,他们是退休的运动员,但是依然对运动感兴趣。明确他们都是退休的人,因此是年纪较大的人。故选A

【5】A细节理解题。问题:短文最佳的标题是什么?短文重点介绍了志愿们在索契的一天的工作与生活情况的介绍。结合选项第一项符合。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据句意和汉语提示,在空白处填入适当的单词。

【1】Can he be more pleasant if he finds he is listened to _____________ (care) and admired?

【2】Will they get together and paint their faces __________________ (庆祝) the special festival?

【3】The scientists were wondering why some deep sea fish have such big ____________ (牙齿).

【4】Trainers designed by Nike are lighter and ____________________ (舒适的) so they are very popular among the youths.

【5】How many times had the boy tried before he _____________ (失败)?

【6】Blood came out from his wound and dropped into the field where he ___________ ().

【7】When her next birthday comes, she _____________ () as much as 50kg, like a strong giant panda.

【8】In the last part of _________________ (20) century, the situation around the world changed quickly and greatly, during which China began to grow into a strong power.

【9】The horse is standing with its eyes _____________ (闭着). It may be sleeping.

【10】Were people running in all _______________ (方向) while pieces of glass and bricks were falling down?

【11】Is it important for you ________________ (介绍) yourself clearly and naturally in the application form?

【12】I cough a lot when the persons in my office smoke. _____________ (luck), more and more people have come to realize the great harm of smoking.

【13】Is this helping people understand the _____________ (重要) of the wetlands?

【14】Dillon ___________________ (修理) Lincolns watch when he heard the first shots of the American Civil War.

【15】Traffic accidents in our country _______________ (杀死) more than eight thousand people so far this year.

【题目】Paper is one of the most important products ever invented by man.

The invention of paper meant that more people could be educated because more books could be printed. Paper provided an important way to communicate with knowledge.

Paper was first made in China about 2000 years ago. In Egypt and the West, paper was not very commonly used before the year 1400. Paper was not made in southern Europe until about the year 1100. After that, the forestry country of Canada, Sweden, Norway, Finland, and the United States became the most important in paper-making. Today Finland makes the best paper in the world. And it has the biggest paper industry in the world.

When we think of paper, we think of newspapers, books, letters, envelopes, and writing paper. So paper plays an important role in our lives.

Paper is very good for keeping you warm, Houses are often insulated(隔热)with paper. You have perhaps seen homeless men sleep on a large number of newspapers. They are insulating themselves from the cold. In Finland, in winter it is sometimes 40 degrees below zero. The farmers wear paper boots in the snow. Nothing could be warmer.

【1】The invention of paper meant .

A. more books could be printed

B. more people could be educated

C. paper is one of the most important products

D. paper was invented by man

【2】Paper was made in southern Europe.

A. before 1100 B. after 1400

C. after 1100 D. before 1400

【3】 makes the best paper.

A. Finland B. Canada C. The US D. Sweden

【4】What’s the meaning of the sentence Nothing could be warmer.”?

A. Books are warmer. B. Newspapers are warmer.

C. Houses are the warmest. D. Paper is the warmest.

【5】The main idea of this passage is .

A. The invention of paper B. the best paper

C. The uses of paper D. the paper making

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网