题目内容

【题目】

work regard help buy study

All of my students think I’m a good teacher.I 【1】_________ in the school since 1999.I am always nice to my students.I often2_________ them with their school work.So I3__________ as their best friend.They love me very much and they often do something nice for me.One day before Teachers’ Day, some of my students 4__________ me some presents.When they gave me the presents, they said “Thank you for teaching us so well and we 5_________ harder than before.” How nice my students are!

【答案】

【1】have worked

【2】help

【3】am regarded

【4】bought

【5】will study

【解析】

试题分析:短文大意:作者所有的同学都认为是一个好老师。自从1999以来他就在这所学校工作。他总是对他的学生友好

【1】句意: 自从1999以来我就在这所学校工作。根据since 1999可知该句应该使用现在完成时,所以填写have worked

【2】句意: 我经常帮助他们做学校工作。根据often 可知该句应该使用一般现在时,所以填写help

【3】句意: 所以我被看作他们最好的朋友。be regarded as被看作,所以填写am regarded

【4】句意: 在教师节前的一天,我的一些学生给我买了一些礼物。根据One day before Teachers’ Day 可知该句该用一般过去时,所以填写bought

【5】句意: 谢谢你教我们教得这么好,我们比以前更加努力。根据than before 结合语境可知该句应该用一般将来时,所以填写will study

练习册系列答案
相关题目

【题目】During the Winter Olympics in Sochi(索契), 25,000 volunteers from Russia and other countries provided services for athletes and guests.The student Oksana Verkholyak helped translate Russian into English and Korean at the Games.She told us about their usual day.

“We get up at 7:30 in the morning.Then we have breakfast.Usually we have porridge for breakfast.There is always tea, coffee, bread and pies.After breakfast, we head for a bus stop and get on a bus which runs to the media center.It takes us 30 minutes to get there,” she said.

When volunteers arrived there, they went through the security 安全 check point.They couldn’t bring water or food with them.“Security guards check our bags.We are not allowed to have things made of metals.They check phones, video cameras, electric equipment and computers,” Oksana added.

In the evening volunteers got back to the apartment buildings.All of them were like one big family.They lived together and got some rest together—after dinner they went to the beach to watch the sunset.

Not only students helped organize the Sochi Olympics.There were many so-called silver volunteers who retired but didn’t lose interest in sports.Some of the volunteers had an experience working at the Olympic Games in other countries and even at the Moscow Olympics in 1980.

【1】How many foreign languages did Oksana Verkholyak use at the Games?

A.One. B.Two. C.Three.

【2】Where did the volunteers go first after breakfast?

A.To the apartment buildings.

B.To the security check point.

C.To a bus stop.

【3】What couldn’t the volunteers take into the media center?

A.Water and computers.

B.Video cameras and phones.

C.Knives and hamburgers.

【4】Which is NOT true about the silver volunteers?

A.They’re all young people.

B.They love sports.

C.Some of them have volunteered for the Olympics before.

【5】What is the best title of this passage?

A.A volunteer’s day at Sochi Olympics

B.2014 Sochi Winter Olympics

C.Different jobs for volunteers

【题目】短文首字母填空

CCTV reported that every year Chinese people throw away a lot of food which can feed 200 million people for a year.

The food is 【1】 w_______ in restaurants at home and in schools etc. In restaurants people often 2 o_______ too much food and they also cook a lot at home. But they can’t eat it up. When they go out of the restaurant full and happy they never look back at the uneaten food on the table again. Should Chinese consumers(消费者)feel 3 s_______ for the terrible waste? In schools we can often see a lot of students throw food away after meals and they only eat the food they like.

Do we have too much food? Of course not. According to the UN World Food Programmer there were 900 million 4 h_______ people all over the world in 2013. In some places the food is so 5 l_______ that a lot of people died from hunger. So think about it. We should say no to people who waste food every day. An old6 s_______ goes “Every grain on the plate comes from hard work.” It tells us everybody must save food.

7 L________ a number of people have known the importance of saving food. We can do the following things in our daily life to 8 p________ wasting from happening. When we eat in restaurants we should take the9 r______ of the food home if we can’t eat all. Don’t be too picky(挑剔的)about food. Don’t keep too much food at home【10 e________ for fruit and vegetables.

【题目】词语运用

阅读短文,从方框中选择适当的词并用其正确形式填空,使短文通顺、意思完整。请将答案写在下面题号后的横线上。每空限填一词,每词限用一次。方框中有两个词是多余的。

between,tired,hospital,touch,stand,rain,feel,happy,child,shout,behind,air

An old man was sitting on the train with his son. The son seemed to be over 20 years old. The train started and the young man looked very 【1】 . He was sitting close to the window. He put one hand out of the window to feel the 2 He shouted, " Dad, see all the trees are going 3 !" The old man looked at his son and smiled.

There was a woman next to the young man.She was just sitting and listening to the talk 4 the father and son. Possibly she thought it was a little strange (奇怪的) because the young man was behaving (表现) like a(n) 5 .

Suddenly the young man 6 again, Dad, see the river and animals. Clouds are moving with the train. 'The woman watched the young man and 7 embarrassed (尴尬的) at his behavior. Then it started raining and some raindrops 8 the young man' s hand. He became much more excited. He shouted again, "Dad, it' s raining! Water is touching me! See, Dad."

The woman couldn' t 9 it any longer and asked the old man,. "Why don' t you take your son to the doctor?" The old man said, "We just came from the 【10 . Today my son has eyesight (视力) for the first time in his life."

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网