题目内容

【题目】阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式,将答案填写在答题纸的相应位置。

What can be both red or green, round or sharp, big or small, and more importantly loved or hated by someone? Yes, the answer is chilies (辣椒).

Many of us in China enjoy adding chilies to our food, 1 did you know that this spicy (辣的) vegetable could also be dangerous? A 34yearold man 2 (recent) ended up in hospital after eating a Carolina Reaper, the spiciest chili people 3 (know) so far. After taking just a single bite of one, the man had serious headaches in the following days, reported BBC News.

In fact, eating spicy food causes stomachache and headache. But if chilies are 4 (harm), why do people like to eat this vegetable? So 5 makes people love chilies so much? The human body 6 (influence) by natural chemicals that produce “a sense of happiness”, noted BBC News.

And chilies do good to people 7 another way. Scientists find that people who eat spicy food once or 8(two) a week live longer than those who eat it less than once a week. This 9 (encourage) people to eat more spicy food to improve health and bring less health risk at 10 early age. So, don’t worry if you love spicy food. It seems that chilies are actually good for us.

【答案】

1but

2recently

3have know

4harmful

5what

6is influenced

7in

8twice

9encourages

10an

【解析】

本篇文章难度适中,主要讲述在中国很多人喜欢吃辣椒,但是它有可能是危险的。吃辛辣的食物会引起胃痛、头痛,然而科学家发现,正确食用辛辣食物能改善体质,所以实际上辣椒对我们是有好处的。

1句意:在中国,我们许多人喜欢加辣椒到食物里,但是你知道这种辣的蔬菜也是危险的吗?

根据句式可知,空处连接两句话,所以用连词。且根据句意可知,空前说“中国人喜欢在食物里加辣椒”以及空后“你知道这种辣的蔬菜也是危险的吗”可知,空前和空后表示转折,用but,故答案为but

2句意:一名34岁的男子最近吃了到目前为止人们知道的最辣的辣椒——卡罗莱纳死神辣椒,结果进了医院。

根据句式可知,本句话中不缺主谓宾,所以空处用副词修饰整句话。译为“最近地”。recently最近地,故答案为recently

3句意:一名34岁的男子最近吃了到目前为止人们知道的最辣的辣椒——卡罗莱纳死神辣椒,结果进了医院。

根据句式可知,空处缺少谓语。且根据so far“到目前为止”可知,用现在完成时,且主语为people,故答案为have known

4句意:但是如果辣椒有害,为什么人们喜欢吃这种蔬菜?

根据空前are可知,空处用形容词作表语,译为“有害的”。harmful有害的,故答案为harmful

5句意:所以什么让人们非常喜爱辣椒?

根据句式可知,本句话缺少主语,且是疑问句,所以用疑问代词。根据The human body is influenced by natural chemicals that produce a sense of happiness, noted BBC NewsBBC新闻指出,人体受产生幸福感的天然化学物质的影响”可知,表示“什么”。用what。故答案为what

6句意:BBC新闻指出,人体受产生幸福感的天然化学物质的影响。

根据句式可知,空处缺少谓语。且根据主语the human body以及谓语influence可知,表示“被影响”,再根据空后by可知,用被动语态。表示客观事实,用一般现在时的被动语态,故答案为is influenced

7句意:辣椒以另一种方式对人们有益。

根据句意可知,空处用介词。in another way“用另一种方式”。故答案为in

8句意:科学家发现,一周吃一两次辛辣食物的人比一周吃不到一次的人寿命长。

根据空前or可知,空处与once并列,且译为“一周一两次”。twice两次。故答案为twice

9句意:这鼓励人们吃更多的辛辣食物来改善健康,并在早期带来更少的健康风险。

根据句式可知,主语为this,宾语为people,所以空处用谓语,表示主动关系,且用一般现在时,主语为this,谓语用第三人称单数形式,故答案为encourages

10句意:这鼓励人们吃更多的辛辣食物来改善健康,并在早期带来更少的健康风险。

根据句意可知,表示“在早期”。early为元音音素开头,所以用不定冠词anat an early age在早期,故答案为an

练习册系列答案
相关题目

【题目】 When we are unfamiliar(不熟悉) with something, we may feel nervous and fearful. The help of others is a good____to help us pull through.

I write for a big newspaper, and I wanted to_____ a story about parachute jumping(跳伞). To make it a ture as well as exciting____, I decided that I had to make a jump myselfsecretly. Unluckily, I’m not good at anydrawing, let alone(更不用说) parachute jumping.

My friend Mr. Smith was glad to give me a____. He took me to a ground school. The first day’s_____ included several hours of instruction but not my first drop from a(n)_____. For this, I had to wait until the followingmorning.

The next morning, I was taken to the airfield.____, a heavy parachute was put on my back. Then I was_____ to make my way to a small plane which had just stopped slowly on the runway. Once on board, the plane was soon____. I began to feel nervous. As we reached one thousand meters, Harry, my teacher, hooked() aline from my parachute to a steel ring inside the plane. The line was to pull my parachute_____ after I jumped.

“Get_____, Henry,” Harry said. I moved carefully to the door. I wanted to_____, “NO, no, no!” But no word came.

“Jump!” Harry called_____. “Jump!”

Away from the plane, and down, down I fell, arms stretched. It worked. All at once I was very happy. Then I felt a quick_____. My big parachute had opened! It was the best______ I ever had. I looked down. There were rivers, trees, fields and houses. I heard the soft sound of the air. This wasfun.

1A.wayB.chanceC.ideaD.value

2A.tellB.writeC.readD.copy

3A.filmB.poemC.storyD.program

4A.tryB.handC.giftD.suggestion

5A.jumpingB.journeyC.trainingD.entertainment

6A.treeB.towerC.buildingD.airplane

7A.BesidesB.OnceC.ThereD.However

8A.askedB.invitedC.forcedD.taught

9A.slowingB.climbingC.landingD.filling

10A.lightB.brokenC.fixedD.open

11A.readyB.upC.onD.away

12A.cryB.restC.laughD.lie

13A.softlyB.loudlyC.nervouslyD.excitedly

14A.comfortB.windC.pullD.push

15A.failureB.experienceC.competitionD.danger

【题目】 Many people believe eating healthily is expensive—and more costly than buying junk foods. But our new research, published in the BMC Pubic Health, shows this isn't the truth.

Most of the Australian family food budget(预算)is being spent on junk foods and drinks that are high in fat, sugar and salt.

Less than 7% of Australians eat healthily. The Australian adults get at least 35% of their energy from junk foods and drinks. As a result, two-thirds of adults (63%) and one-quarter of children are overweight.

We used the Australian Health Survey 20112013 and the suggestions of the Australian Dietary Guidelines to model healthy diets for a family of two adults and two children every two weeks. We collected food prices in supermarkets and stores in high and low-socioeconomic(社会经济地位低的)areas in Brisbane, and compared the diet prices with family incomes.

In both areas, a family of two adults and two children spend about 18% more on present diets than would be required to buy healthy diets. About 58% of the food budget for present diets is spent on junk foods, including takeaway foods(14%), and sugary drinks(4%)

In the low-socioeconomic area, a family of two adults and two children spend $640. 20 every two weeks on their present diets, but could buy a healthy diet for $560. 93 every two weeks. In the high-socioeconomic area, these numbers are $661. 92 and $580. 01.

Supermarket food prices were about 3% higher in the high-socioeconomic location. Takeaway foods were also relatively more expensive, but sugary drinks were priced similarly in both areas.

Present diets cost more than healthy diets, so it is surely not the price that helps to drive preferences for unhealthy choices.

1What did the researchers find?

A.Most Australians eat unhealthily.

B.Most Australian kids have fat problems.

C.Half Australians live on junk foods.

D.Australians have a preference for sweet foods.

2How did the researchers get the result?

A.By carrying out interviews.

B.By doing the study online.

C.By making a comparison.

D.By asking personal questions.

3What can we learn from Paragraph 5?

A.Australian foods are healthier.

B.A healthy diet is actually cheaper.

C.Health foods are becoming more expensive.

D.People choose junk foods for their low prices.

4What might the following paragraph be about?

A.The harm of junk foods.

B.How we can eat healthily.

C.The advantages of a healthy diet.

D.Why people choose junk foods.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网