题目内容

【题目】 Many people believe eating healthily is expensive—and more costly than buying junk foods. But our new research, published in the BMC Pubic Health, shows this isn't the truth.

Most of the Australian family food budget(预算)is being spent on junk foods and drinks that are high in fat, sugar and salt.

Less than 7% of Australians eat healthily. The Australian adults get at least 35% of their energy from junk foods and drinks. As a result, two-thirds of adults (63%) and one-quarter of children are overweight.

We used the Australian Health Survey 20112013 and the suggestions of the Australian Dietary Guidelines to model healthy diets for a family of two adults and two children every two weeks. We collected food prices in supermarkets and stores in high and low-socioeconomic(社会经济地位低的)areas in Brisbane, and compared the diet prices with family incomes.

In both areas, a family of two adults and two children spend about 18% more on present diets than would be required to buy healthy diets. About 58% of the food budget for present diets is spent on junk foods, including takeaway foods(14%), and sugary drinks(4%)

In the low-socioeconomic area, a family of two adults and two children spend $640. 20 every two weeks on their present diets, but could buy a healthy diet for $560. 93 every two weeks. In the high-socioeconomic area, these numbers are $661. 92 and $580. 01.

Supermarket food prices were about 3% higher in the high-socioeconomic location. Takeaway foods were also relatively more expensive, but sugary drinks were priced similarly in both areas.

Present diets cost more than healthy diets, so it is surely not the price that helps to drive preferences for unhealthy choices.

1What did the researchers find?

A.Most Australians eat unhealthily.

B.Most Australian kids have fat problems.

C.Half Australians live on junk foods.

D.Australians have a preference for sweet foods.

2How did the researchers get the result?

A.By carrying out interviews.

B.By doing the study online.

C.By making a comparison.

D.By asking personal questions.

3What can we learn from Paragraph 5?

A.Australian foods are healthier.

B.A healthy diet is actually cheaper.

C.Health foods are becoming more expensive.

D.People choose junk foods for their low prices.

4What might the following paragraph be about?

A.The harm of junk foods.

B.How we can eat healthily.

C.The advantages of a healthy diet.

D.Why people choose junk foods.

【答案】

1A

2C

3B

4D

【解析】

许多人认为健康饮食是昂贵的,而且比买垃圾食品更贵。但最新研究表明,垃圾食品饮食比健康饮食更贵,所以价格不是促使人们选择不健康的饮食的原因。

1细节理解题。根据第三段第一句“Less than 7% of Australians eat healthily.”可知,大多数澳洲人饮食不健康。故选A

2推理判断题。根据第四段可知,研究者们通过使用来自Australian Health Survey的调查数据,然后搜集各超市的食品价格,最后再把饮食方面的支出和家庭收入进行对比,从而得出研究结论。故选C

3细节理解题。根据第五段可知,研究结果表明:垃圾食品的花费已经超过健康食品,健康食品其实更便宜。故选B

4推理判断题。根据最后一段可知,作者认为目前人们在垃圾食品的消费上已经超过了健康食品,这说明人们选择垃圾食品的原因不是价格,而是其他原因。由此判断接下来文章最有可能讨论人们选择垃圾食品的原因。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Last year, we took a trip to New York City. When we________ our hotel, it was around 2 a.m. My son, Joseph, looked out at the lights of Times Square and said he wanted to go ______. I told him it was too ______ to go out, but he kept looking out of the window and said, “Just for two minutes.”

My wife and I just looked at each other, smiled and said, “Two minutes.” We got dressed and walked into the center of Times Square. _______ we got there, my son pointed at the lights and said, “Dad, _______!” And then he started to fall asleep. So we had to go back to the hotel.

It took us 20 minutes to _____ for the 20 seconds we spent outside, but it made our son ________ and that meant a lot to us. That night, I learned a lesson about happiness. We sometimes have chances to create happy moments in our lives, but we often find an excuse(借口) to do________.

Because of my son, I learned that I am the biggest _______to my own happiness. Because happiness is a door that is always open, we are the ones ________ have to decide if we are going to walk through the door.

1A.arrived inB.arrivedC.gotD.arrived at

2A.insideB.outsideC.backD.home

3A.hotB.earlyC.lateD.cold

4A.IfB.UnlessC.BecauseD.When

5A.listenB.touchC.lookD.smile

6A.make rulesB.get readyC.do sportsD.have dinner

7A.sadB.happyC.boredD.patient

8A.something elseB.else somethingC.nothing elseD.else nothing

9A.friendB.teacherC.enemyD.father

10A.whoB.whichC.whatD.where

【题目】 From red apples and yellow lemons to blueberries and green melons, fruit comes in many different colors. 1.

According to Lu Wei from the Chinese Academy of Sciences, fruit colors actually come from their different pigments(色素).These pigments appear differently, depending on the fruit's environment. 2.

To find out how environment influences fruit colors, Chinese scientists studied more than 280 different fruit colors. They found that red fruit usually grow in cooler places. And instead of just growing in one place, you can find them growing in many places around the world. 3. These fruits grow a lot in just one certain area. The scientists also found that the closer the fruit is to the equator(赤道), the darker its color will be.

4. Animals eat fruit and drop the seeds(种子)in other places later. This helps the fruit spread and grow in different places. Therefore, in order to attract animals, some fruit develop colors that are easy for animals to see.

However, animals see colors in a different way.5. For example, birds can see red more easily than humans can. Therefore, there is more red fruit in areas where birds live. The lemurs(狐猴)of Madagascar are red-green color-blind. Many yellow fruit can be found there, as they can easily see this color.

阅读短文,把A~E五个句子填入文中空缺处,使短文内容完整。

A. Blue and purple fruit mostly grows in warm places.

B. Fruit needs to develop colors that are suited to animals' visual(视觉的)abilities.

C. Why do different kinds of fruit have so many colors?

D. Animals have also had an influence on fruit colors.

E. This causes the fruit to turn a certain color.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网