题目内容
【题目】 Many people believe eating healthily is expensive—and more costly than buying junk foods. But our new research, published in the BMC Pubic Health, shows this isn't the truth.
Most of the Australian family food budget(预算)is being spent on junk foods and drinks that are high in fat, sugar and salt.
Less than 7% of Australians eat healthily. The Australian adults get at least 35% of their energy from junk foods and drinks. As a result, two-thirds of adults (63%) and one-quarter of children are overweight.
We used the Australian Health Survey 2011—2013 and the suggestions of the Australian Dietary Guidelines to model healthy diets for a family of two adults and two children every two weeks. We collected food prices in supermarkets and stores in high and low-socioeconomic(社会经济地位低的)areas in Brisbane, and compared the diet prices with family incomes.
In both areas, a family of two adults and two children spend about 18% more on present diets than would be required to buy healthy diets. About 58% of the food budget for present diets is spent on junk foods, including takeaway foods(14%), and sugary drinks(4%).
In the low-socioeconomic area, a family of two adults and two children spend $640. 20 every two weeks on their present diets, but could buy a healthy diet for $560. 93 every two weeks. In the high-socioeconomic area, these numbers are $661. 92 and $580. 01.
Supermarket food prices were about 3% higher in the high-socioeconomic location. Takeaway foods were also relatively more expensive, but sugary drinks were priced similarly in both areas.
Present diets cost more than healthy diets, so it is surely not the price that helps to drive preferences for unhealthy choices.
【1】What did the researchers find?
A.Most Australians eat unhealthily.
B.Most Australian kids have fat problems.
C.Half Australians live on junk foods.
D.Australians have a preference for sweet foods.
【2】How did the researchers get the result?
A.By carrying out interviews.
B.By doing the study online.
C.By making a comparison.
D.By asking personal questions.
【3】What can we learn from Paragraph 5?
A.Australian foods are healthier.
B.A healthy diet is actually cheaper.
C.Health foods are becoming more expensive.
D.People choose junk foods for their low prices.
【4】What might the following paragraph be about?
A.The harm of junk foods.
B.How we can eat healthily.
C.The advantages of a healthy diet.
D.Why people choose junk foods.
【答案】
【1】A
【2】C
【3】B
【4】D
【解析】
许多人认为健康饮食是昂贵的,而且比买垃圾食品更贵。但最新研究表明,垃圾食品饮食比健康饮食更贵,所以价格不是促使人们选择不健康的饮食的原因。
【1】细节理解题。根据第三段第一句“Less than 7% of Australians eat healthily.”可知,大多数澳洲人饮食不健康。故选A。
【2】推理判断题。根据第四段可知,研究者们通过使用来自Australian Health Survey的调查数据,然后搜集各超市的食品价格,最后再把饮食方面的支出和家庭收入进行对比,从而得出研究结论。故选C。
【3】细节理解题。根据第五段可知,研究结果表明:垃圾食品的花费已经超过健康食品,健康食品其实更便宜。故选B。
【4】推理判断题。根据最后一段可知,作者认为目前人们在垃圾食品的消费上已经超过了健康食品,这说明人们选择垃圾食品的原因不是价格,而是其他原因。由此判断接下来文章最有可能讨论人们选择垃圾食品的原因。故选D。
【题目】假设你是王明,请你根据下面表格内容,用英语给在英国的姑姑写一封信,告诉她你过去三年的学习情况以及到新学校的打算。
过去三年的学习情况 | 1.努力学习,擅长英语,并在英语竞赛中获奖。 |
到新学校的打算 | …… |
要求:1.请不要出现考生的真实姓名,校名和地名;
2.提示信息要全部用上,到新学校的打算不少于三点,可适当发挥;
3.语句通顺,意思连贯,书写规范;
4.词数80个左右,开头和结尾已给出,但不计入总词数。
Dear aunt,
How’s it going? I’d like to tell you about my school life._____________________________
______________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________
Best wishes to you.
Yours,
Wang Ming