题目内容

【题目】 My hobby is collecting stickers(贴画). It is also one of the most popular hobbies among children. Children can enjoy this pastime because it is not 1 expensive hobby.

I 2(start) collecting stickers when I was four years old. One day when I was playing in his house, he showed me his stacks of stickers albums. I was amazed to see so many colorful stickers of all shapes and sizes. He gave me a few pieces from his collection. My 3 (interest) in stickers started from that day.

During my free time, I will bring out all my lovely collections, lay them on the ground and enjoy them.

【答案】

1an

2started

3interest

【解析】

本文是一篇记叙文,主要讲述了作者的爱好是收集贴画。同样,收集贴画也是孩子们之间比较流行的爱好,并且也不是很昂贵的爱好。同时也介绍了作者为什么把收集贴画作为自己的爱好。

1句意:孩子们可以享受这种消遣,因为这不是一种昂贵的爱好。

考查不定冠词。此处ishobby均为单数,所以此处需要填表示一个含义的词,且expensive是元音音素开头,所以用an。故填an

2句意:在我十岁的时候,我开始收集贴画。

考查动词时态。根据时间状语“…when I was four years old.”可知本句时态为一般过去时,动词start要用过去时,故填started

3句意:我在贴画方面的爱好就从那天开始。

考查名词。此处有my是形容词性物主代词,后接名词,且为单数。所给词interest爱好为名词,故填interest

练习册系列答案
相关题目

【题目】

China encourages football education

Do you watch football games? You may soon get to learn it at school. In order to develop China's football talent pool(人才库)textbooks on the sport will be soon introduced to the school course across the country. The books cover topics including football rules, exercise, advanced skills as well as how to build teamwork.

China's math textbooks will travel to British classrooms

Yi Ke Yi Lian, or One Lesson, One Exercise, is a series of popular textbooks for students in Shanghai.

Starting from last year, the British government has learnt from Shanghai's math teaching methods. In the 2012 Program for International Student Assessment(评估)Shanghai students got the first place in the math exam while British students got the 26th place.

Pandas on the rise

Good news for panda lovers all around the world. The number of wild pandas has grown fast in the past 10 years, according to a series of surveys by the Chinese government. On March 25, Shanxi Province announced its fourth giant panda survey result. It shows that about 345 pandas are living in the Qinling areas, an increase of 26.4 percent compared to ten years ago, the largest number in China.

1If you read the football textbooks, you may not find _____in it.

A.advanced skillsB.football rulesC.football starsD.teamwork

2Why will One Lesson, One Exercise be published in Britain?

A.Because it is very popular in China.

B.Because it has a great number of copies,

C.Because English people like math very much.

D.Because they want to improve their students math scores.

3Which of the following is NOT true according to the news above?

A.The number of wild pandas in the Qinling areas is the largest in China now.

B.Students in China will have to learn to play football.

C.The British government is only interested in the math exam.

D.So far the surveys on giant pandas have been done many times.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网