题目内容
B
Its not easy for people to sail around the world in quite small boats. Sometimes the weather gets bad. Accidents can happen easily and quickly.
One family once had an accident. A big fish swam under their boat and bit holes in it. Sea water came in and the boat soon went down. Luckily these people had another small boat-a lifeboat,so they all got into the lifeboat. They lived in the boat for many days. They ate and slept,and always hoped. At last people in a ship saved them.
How do people live in a very small lifeboat for a long time? They must be strong in every way. They must have a hope,and they must have a strong desire to live. People cannot drink sea water. If they drink a lot of sea water,they will quickly die. They must catch rainwater and drink it. They must also catch fish and birds for food. Lifeboats do not often carry cookers. So people cannot cook their food in the lifeboats. Raw fish and birds are not very nice but they are their only food. They must eat raw food,or they will die.
() 1. When the boat sank,the lifeboat gave the people .
A. food B. hope C. rainwater D. beds
() 2. One family once had an accident at sea,because .
A. their boat met bad weather
B. their boat hit a big rock and it was broken
C. none of them knew how to sail
D. a fish bit holes in their boat
() 3. People can catch for food and drink at sea in a lifeboat.
A. fish and birds
B. rainwater
C. both sea water and rainwater
D. both A and B
() 4. Lifeboats do not often carry cookers. The word “cookers” here means .
A. 苹果 B. 食物 C. 炊具 D. 说谎者
() 5. From the article we can know that .
A. it's not interesting to sail around the world
B. fish in the sea are so dangerous
C. we must have a strong desire to live when we are in danger
D. nobody knows when we will die
B
阅读提示:本文讲述了一家人在一次海上旅行中遭遇突发状况,船开始下沉。在救生船上,一家人依靠雨水、鱼、鸟和强烈的求生欲望而 活下来,最终获救。
1. B词义推断题。根据题意,当船下沉时,救生艇给人带来生的“希望”。故选 B.
2. D细节理解题。根据第二段第二句可知答案为 D.
3. D细节理解题。由第三段第三行可知:救生艇上的人依靠雨水、鱼和鸟生存。
4. C词义猜测题。根据下句人们不能在船上烹饪食物,可知这里的cooker表示的是“炊具”。故选 C.
5. C推理判断题。从文章内容来看,在危险的时刻我们必须有强烈的求生欲望。故选 C.
D
Sanya is in Hainan Province in southern China. It's still warm in winter. It's about 15°C in the afternoon. Sanya has lovely beaches. The price of a hotel room is about 320 yuan a night. |
Harbin is in northern China. It's very cold in winter , | Beijing is not very cold in winter. It's about 10° C. It doesn’t |
sometimes — 30° C. Tourists need to wear warm clothes. | often rain or snow. Hotels usually cut their prices in winter. |
There is an Ice and Snow Festival in winter. A hotel room is about 230 yuan a night. | About 200 yuan a night is enough. |
City | Weather | 1 of a hotel room |
Sanya | It's still 2 in winter. | About 320 yuan a night. |
3 | It's very cold in winter. | About 4 yuan a night. |
Beijing | It’ s not very cold in winter. It doesn’t often 5 . | About 200 yuan a night. |
1. 2. 3. 4. 5.