题目内容
【题目】![]()
Do you think laughter can help you deal with pain? Scientists from Britain did two experiments(实验). The first was done in a lab. People wore special wristbands(腕带). Some of them were asked to watch comedies while others watched serious programs. Then the scientists tightened(勒紧)the wristbands to see how much pain the people could feel.
The other test was done at an art festival. Some people watched a comedy show and others watched a drama(戏剧). At the same time, they had to put their backs against the wall and keep their legs bent(弯曲的)just like sitting on a chair. They did this before and after the show.
Scientists found that just 15 minutes of laughter improves people's ability to stand pain by 10%. However, the serious programs and the drama didn't make a difference to pain at all.
The study found that the magic power of laughter comes from endorphins(内啡肽). These are chemicals(化学物质). They are produced by the human body. They make you feel less pain and can make people feel happier. Exercise can produce endorphins. Your muscles(肌肉)move in and out when you are laughing. Scientists believe that this makes your muscles tiring, so we start to produce endorphins.
Scientists also found that the only real and relaxing laughter works not just polite laughter.
Next time you have a headache, get together with a group of Mends, watch a funny movie and laugh. You will soon feel a lot better because laughter is the best medicine.
【1】Scientists knew how much pain the people felt by___________ in the first experiment.
A. eating delicious dishesB. putting backs against walls
C. tightening special wristbandsD. sitting on comfortable seats.
【2】The other test was finished _________________.
A. on a chairB. in a lab
C. on Sports DayD. at an art festival
【3】Endorphins can help human body________________.
A. keep better buildB. feel less pain
C. get more musclesD. produce worse results
【4】According to the passage, we can infer that ___________________.
A. running can produce endorphins
B. watching TV programs can stand pain
C. different kinds of laughter can treat illness
D. muscles can improve people’s ability to laugh.
【5】We can probably find this passage in a _________________.
A. guide bookB. movie poster
C. travel diaryD. medical magazine
【答案】
【1】C
【2】D
【3】B
【4】A
【5】D
【解析】
本篇文章难度适中,主要讲述笑可以缓解疼痛并以两个实验论证这一说法,并说明原因。
【1】细节理解题。根据Then the scientists tightened(勒紧)the wristbands to see how much pain the people could feel“然后科学家勒紧腕带来看人们能感觉到多少疼痛”可知,在第一个实验中通过勒紧腕带知道人们会感觉多少疼痛,故选C。
【2】细节理解题。根据The other test was done at an art festival可知,另一个实验是在一个艺术节上完成的,故选D。
【3】细节理解题。根据These are chemicals(化学物质). They are produced by the human body. They make you feel less pain and can make people feel happier“这些是化学物质,他们能够由人的身体产出,他们能让你感到较少的疼痛并且能让人们感到开心”可知,内啡肽能帮助人们感觉到很少的疼痛,故选B。
【4】推理判断题。根据Exercise can produce endorphins可知,锻炼能产出内啡肽,所以可以推断出跑步可以产出内啡肽,故选A。
【5】推理判断题。根据全文可知,主要讲述笑能够产能内啡肽,内啡肽可以帮助缓解疼痛,所以本篇文章可以在医学杂志中看到,故选D。