题目内容

【题目】根据短文内容,用方框中所给词的正确形式填空,使短文完整、正确。(每个词只能使用一次,有两个多余词)

but heart basketball longer both never

give neither from forget value good

Dear basketball,

When I rolled(使成球形)my dad's socks as a 1,I knew one thing was real: I fell in love with you. The love was so deep that I gave you my all 2 my body to my soul(灵魂).

As a six-year-old boy, I loved you deeply. I 3 stopped loving you. I only saw myself running for you every court(场)all the time. You needed my effort, I tried my 4, because it asked for so much more. I played through my sweat(汗水)and the hurt, not because the challenge called me, 5 because you called me. I did everything for you, became you made me feel alive.

You gave a six-year-old boy his Laker(湖人)dream, and I will always love you for it. But now I can't love you any 6. This season is the last one for me. My 7 can still best, my spirit can also fight, but my body' knows it's time to say, goodbye. 8 of us accept it. And it's OK. I'm ready, to let you go.

I want you to know now, then we can 9 each other every moment we have left together.

The good and the bad, we have 10 one another all that we have. And we also know, whatever I do next, I will always be that kid with a basket ball in my hands.

Love you always,

Kobe

【答案】

1basketball

2from

3never

4best

5but

6longer

7heart

8Both

9value

10given

【解析】

本篇文章难度适中,主要讲述科比在最后一个赛季给他心爱的篮球写的一封信。

1句意“当我将我的父亲的袜子揉成一个篮球时,我知道一件事情是真的,即我爱上你了”。根据文章可知,科比给篮球写信,所以表示将父亲的袜子揉成一个篮球,basketball篮球,且根据空前a可知,用单数,故填basketball

2句意“这种爱是如此地深,以至于我给了你我的从身体到灵魂的所有东西”。根据句意可知,表示“从身体到灵魂”,from...to...从……到……,故填from

3句意“我从未停止爱过你”。根据As a six-year-old boy, I loved you deeply“作为一个六岁的小孩,我深深地爱着你”可知,表示“我从未停止爱过你”。never从不,故填never

4句意“你需要我的努力,我尽了我最大的努力,因为它要求更多”。根据because it asked for so much more“他要求更多”可知,我必须尽我最大的努力。try one’s best尽某人最大的努力,故填best

5句意“我通过我的汗水和伤痛打球,不是因为挑战叫我,而是因为你叫我”。根据句意可知,译为“不是因为……而是因为……”。not...but...不是……而是,故填but

6句意“但是现在我不能再爱你了”。根据I will always love you for it可知,突然转折,表示“不能再爱你了”。not...any longer不再,故填longer

7句意“我的心永远是最好的,我的精神也能战斗,但是我的身体知道,是时候说再见了”。根据句意可知,表示“心脏仍然是好的”,故填heart

8句意“我们都要接受它”。根据句意可知,这里指的是“我”和“篮球”两个,用both,故填both

9句意“现在我想让你知道,然后我们可以珍惜我们在一起的每一刻”。value重视,根据空前can可知,用动词原形,故填value

10句意“好的和坏的,我们已经给了彼此我们所拥有的一切”。根据句意可知,译为“相互之间给了一切”。give给,且根据空前have可知,用现在完成时have done,故填given

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Chinese painting is one of the oldest art forms in the world. Painting in the traditional style is known today in Chinese as Guohua.

Traditional Chinese painting is done with a brush dipped() in black or colored ink(墨水).Paper and silk are also needed for painting. The finished work can be put on scrolls().Traditional Chinese painting includes landscape(山水)painting, figures(人物), bird and flowers. Landscape painting is regarded as the highest form of Chinese painting.

Chinese folk(民间的) music is an important part of Chinese culture. It has a long history. One of the Confucianism Classics(儒家经典 ) Shi Jing, contains many folk songs. They are much loved by people up to now.

Traditional Chinese musical instruments are symbols of Chinese culture, such as guqin, guzheng, pipa, erhu, xiao and chime(编钟). Sheng and suona are also popular in northern villages in China. Xi’an drum music is large traditional drum music. It is a valuable part of Chinese ancient music, and is regarded as the “living fossil(化石) of Chinese ancient music” in the world.

1People usually use ____ for doing traditional Chinese painting.

brushes ink color pencils paper silk

A. ①②③④B. ②③④⑤C. ①②③⑤D. ①②④⑤

2The highest form of Chinese painting is _______.

A. landscape paintingB. figuresC. bird and flowersD. trees

3The underlined word “contain” means _____.

A. holdB. controlC. preventD. include

4_______ is called the “living fossil of Chinese ancient music” in the world.

A. Folk musicB. Country musicC. Ancient musicD. Xi’an drum music

5The two paragraphs above are about _____.

A. Chinese musicB. Chinese paintingC. Chinese cultureD. Chinese history

【题目】

Do you think laughter can help you deal with pain? Scientists from Britain did two experiments(实验). The first was done in a lab. People wore special wristbands(腕带). Some of them were asked to watch comedies while others watched serious programs. Then the scientists tightened(勒紧)the wristbands to see how much pain the people could feel.

The other test was done at an art festival. Some people watched a comedy show and others watched a drama(戏剧). At the same time, they had to put their backs against the wall and keep their legs bent(弯曲的)just like sitting on a chair. They did this before and after the show.

Scientists found that just 15 minutes of laughter improves people's ability to stand pain by 10%. However, the serious programs and the drama didn't make a difference to pain at all.

The study found that the magic power of laughter comes from endorphins(内啡肽). These are chemicals(化学物质). They are produced by the human body. They make you feel less pain and can make people feel happier. Exercise can produce endorphins. Your muscles(肌肉)move in and out when you are laughing. Scientists believe that this makes your muscles tiring, so we start to produce endorphins.

Scientists also found that the only real and relaxing laughter works not just polite laughter.

Next time you have a headache, get together with a group of Mends, watch a funny movie and laugh. You will soon feel a lot better because laughter is the best medicine.

1Scientists knew how much pain the people felt by___________ in the first experiment.

A. eating delicious dishesB. putting backs against walls

C. tightening special wristbandsD. sitting on comfortable seats.

2The other test was finished _________________.

A. on a chairB. in a lab

C. on Sports DayD. at an art festival

3Endorphins can help human body________________.

A. keep better buildB. feel less pain

C. get more musclesD. produce worse results

4According to the passage, we can infer that ___________________.

A. running can produce endorphins

B. watching TV programs can stand pain

C. different kinds of laughter can treat illness

D. muscles can improve people’s ability to laugh.

5We can probably find this passage in a _________________.

A. guide bookB. movie poster

C. travel diaryD. medical magazine

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网