题目内容
【题目】
![]()
Dear Rita,
How are you? Last time you asked me about the greatest invention in my eyes.I have also discussed it with my best friends, Anna, Sue and Kris. We have different ideas. Anna thinks it is the high﹣speed railway;Sue,the shared bike;Kris,the online shopping; and I prefer the Internet.
The Internet is just like a net,and it connects us with the world. In the past,it was nearly impossible for people to communicate immediately with people in other countries.They had to spend a long time to reach their destinations (目的地), and not everyone could do that. But the Internet has made the impossible possible.Now we can communicate with foreigners online.
The Internet also helps us know what is happening around the world,and has made our life and work easier.In recent years, shopping online is very popular.We can just stay at home and buy what we need online.We can also do online office work and distance education.Besides,we can watch movies,listen to music and even play games to relax ourselves on the Internet.
So,I think that the Internet is one of the greatest inventions.It has changed our world! Although there are still many problems with the Internet,they will be solved in the near future.As a student we should make good use of the Internet!
Yours,
Martin
【1】The letter was written by .
A. RitaB. SueC. AnnaD. Martin
【2】Anna thought that was the greatest invention.
A. the high﹣speed railwayB. the shared bikeC. the InternetD. the online shopping
【3】"The Internet has made the impossible possible" means .
A. People spent a long time to reach their placesB. Many things can be done now because of the Internet
C. People could hardly talk with foreignersD. The Internet is just like a net
【4】The article doesn't mention that people can use the Internet to .
A. know the world newsB. do online shoppingC. watch moviesD. learn how to drive
【5】For what purpose does the writer write the letter?
A. To warn others how to make use of the Internet.
B. To tell people the communication ways in the past.
C. To talk about his opinions about the greatest invention.
D. To make people know about the problems of the Internet.
【答案】
【1】D
【2】A
【3】B
【4】D
【5】C
【解析】
短文大意:本文是一封信,作者谈了自己对互联网的看法,认为网络是最棒的发明之一。
【1】细节理解题.根据信的末尾Yours, Martin可知是 Martin写的,故选D。
【2】细节理解题.根据Anna thinks it is the high﹣speed railway,可知安娜认为高铁是最棒的发明,故选A。
【3】句意理解题.根据下文Now we can communicate with foreigners online,联系前文In the past, it was nearly impossible for people to communicate immediately with people in other countries可知互联网让不可能变成了可能,也就是说有了互联网人们现在能做许多事情,Many things can be done now because of the Internet符合句意,故选B。
【4】细节理解题.根据The Internet also helps us know what is happening around the world, and has made our life and work easier. In recent years, shopping online is very popular. We can just stay at home and buy what we need online. We can also do online office work and distance education. Besides, we can watch movies, listen to music and even play games to relax ourselves on the Internet(互联网还帮助我们了解世界各地正在发生的事情,并使我们的生活和工作变得更加容易。近年来,网上购物非常流行。我们可以呆在家里,在网上购买我们需要的东西,我们也可以做在线办公和远程教育,此外,我们可以在网上看电影,听音乐,甚至玩游戏来放松自己)可知学习如何开车未被提及,故选D。
【5】主旨大意题.根据So, I think that the Internet is one of the greatest inventions. It has changed our world作者认为互联网是最伟大的发明之一改变了我们的世界,联系文章内容可知,文章主要讲了作者发表看法,认为网络是最棒的发明,To talk about his opinions about the greatest invention符合文意,故选C。
阅读理解是最能体现学生英语能力的题型,分值较高,如何通过解题方法的掌握来提升自己解答阅读理解题的技巧是学生最关心的问题。初中阅读理解一般考查学生的细节理解能力,主旨理解能力和推理判断能力。做阅读理解题,首先要准确理解题意,然后根据题意根据短文内容做出正确的答案。(1)考查细节理解能力,此类型题较简单,准确理解题意后,直接到文中找出答案。(2)考查猜词能力。做这种题型时,要根据上下文意思准确猜出词意。3)考查推理判断能力,此类题型较难,准确理解题意后,在文中找出相关的内容做出合理的推断。(4)考查主旨理解题。此类题型需通读全文,整体把握,根据文本主要内容选择合适的选项。
【题目】
Chinese painting is one of the oldest art forms in the world. Painting in the traditional style is known today in Chinese as Guohua. Traditional Chinese painting is done with a brush dipped(浸) in black or colored ink(墨水).Paper and silk are also needed for painting. The finished work can be put on scrolls(轴).Traditional Chinese painting includes landscape(山水)painting, figures(人物), bird and flowers. Landscape painting is regarded as the highest form of Chinese painting. |
Chinese folk(民间的) music is an important part of Chinese culture. It has a long history. One of the Confucianism Classics(儒家经典 ) Shi Jing, contains many folk songs. They are much loved by people up to now. Traditional Chinese musical instruments are symbols of Chinese culture, such as guqin, guzheng, pipa, erhu, xiao and chime(编钟). Sheng and suona are also popular in northern villages in China. Xi’an drum music is large traditional drum music. It is a valuable part of Chinese ancient music, and is regarded as the “living fossil(化石) of Chinese ancient music” in the world. |
【1】People usually use ____ for doing traditional Chinese painting.
①brushes ②ink ③color pencils ④paper ⑤silk
A. ①②③④B. ②③④⑤C. ①②③⑤D. ①②④⑤
【2】The highest form of Chinese painting is _______.
A. landscape paintingB. figuresC. bird and flowersD. trees
【3】The underlined word “contain” means _____.
A. holdB. controlC. preventD. include
【4】_______ is called the “living fossil of Chinese ancient music” in the world.
A. Folk musicB. Country musicC. Ancient musicD. Xi’an drum music
【5】The two paragraphs above are about _____.
A. Chinese musicB. Chinese paintingC. Chinese cultureD. Chinese history
【题目】
Students’ Training Center | |
ENGLISH
Time: Mon., Thurs. & Fri. 8:00 am - 10: 00 am Room: 305 Teacher: Mr. Li Tel: 68882305 | DRAWING Time: Mon., Thurs. & Sun. 8:00 am - 10:00 am Room: 406 Teacher: Miss Deng Tel: 68882406 |
COMPUTER
Time: Tues., Wed. & Fri. 8:00 am - 10:00 am 2:00 pm - 4:00 pm Room: 608 Teacher: Mr. Hu Tel: 68882608 | SWIMMING Time: Thurs., Sat.& Sun. 8:00 am - 10:00 am 3:00 pm - 5:00 pm P1ace: Swimming pool Teachers: Miss Zhang & Mr. Song Tel: 68882102 |
【1】If Xiao Ming wants to learn how to use a computer, he can call the number .A. 68882305 B. 68882608 C. 68882406 D. 68882102
【2】Da Bao wants to learn drawing, then he must go to .
A. Room 305B. Room 406C. Room 608D. Room 604
【3】If you are free on Thursday afternoon, you can go to learn .
A. EnglishB. drawingC. swimmingD. Computer
【4】What time is Students’ Training Center open every day?
A. 8:00 am - 10:00 am.B. 2:00 pm - 4:00 pm.
C. 8:00 am - 5:00 pm.D. 3:00 am - 5:00pm.
【5】Which of the following is right?
A. Miss Deng and Mr. Zhang can teach you drawing.
B. Mr. Li and Miss Zhang can teach you English.
C. Miss Zhang and Mr. Hu can teach you how to swim.
D. Mr. Hu can teach you how to use a computer.