题目内容

【题目】 On June 25, hundreds of people came together outside the Library of Congress in Washington D.C, and they were celebrating public libraries. For more than 100 years, libraries have played an important role in keeping American educated. But how are these book- filled buildings changing with the times? You may be surprised to find out.

Benjamin Franklin founded America’s first lending library in Philadelphia in 1731. And the number of public libraries greatly increased in the late 1900s. Andrew Carnegie, a businessman, gave away millions of dollars to help build free public libraries across the country. Between 1886 and 1919, Carnegie helped build 1,679 new libraries!

Carnegie believed that libraries could offer Americans many opportunities. He knew that the more libraries there were, the more people would have opportunities to read books and news. There are more public libraries in America than McDonald’s restaurants now.

The United States is home to 9,225 public libraries. Today , the number of libraries continues to grow. Seven out of ten public libraries offer free Internet use. This can help many community members who can’t go online at home. It can also help them to have the opportunity to find jobs online.

Benjamin Franklin once said, “The doors of wisdom are never shut.” As long as the doors of public libraries are open, his statement is most certainly true!

根据短文内容,回答下列问题。

1Why did hundreds of people come together outside the Library of Congress on June 25?

2Where is America’s first lending library?

3Why did Andrew Carnegie give away lots of money to help build libraries?

4Are there more public libraries in America than McDonald’s restaurants?

5How many public libraries in which people can go online for free in America?

【答案】

1Because they were celebrating public libraries./ To celebrate public libraries.

2In Philadelphia.

3Because he believed that libraries could offer Americans many opportunities. /Because he knew that the more libraries there were, the more people would have opportunities to read books and news.

4Yes, there are.

5Seven out of ten public libraries offer free Internet use./ Nearly 6500./ More than/ Over 6400.(public libraries offer free Internet use).

【解析】

本文主要向我们介绍了美国的公共图书馆。

1题干为:为什么625日数百人聚集在国会图书馆外?根据“they were celebrating public libraries.”可知,他们在庆祝公共图书馆,故填Because they were celebrating public libraries./ To celebrate public libraries.

2题干为:美国第一个图书馆在哪里?根据“Benjamin Franklin founded America’s first lending library in Philadelphia in 1731.”可知,美国第一家图书馆在费城,故填In Philadelphia.

3题干为:为什么安德鲁·卡耐基要捐很多钱来建图书馆?根据“Carnegie believed that libraries could offer Americans many opportunities. He knew that the more libraries there were, the more people would have opportunities to read books and news.”可知,卡耐基认为图书馆可以给美国人提供很多机会。他知道图书馆越多,就有越多的人有机会阅读书籍和新闻。故填Because he believed that libraries could offer Americans many opportunities. /Because he knew that the more libraries there were, the more people would have opportunities to read books and news.

4题干为:美国的公共图书馆比麦当劳餐厅还多吗?根据“There are more public libraries in America than McDonald’s restaurants now.”可知,美国的公共图书馆比麦当劳餐厅还多,故填Yes, there are.

5题干为:在美国有多少公共图书馆可以让人们免费上网?根据“The United States is home to 9,225 public libraries. Today, the number of libraries continues to grow. Seven out of ten public libraries offer free Internet use.”可知,十分之七。/6500人。/超过6400的公共图书馆提供免费上网服务,故填Seven out of ten public libraries offer free Internet use./ Nearly 6500./ More than/ Over 6400.(public libraries offer free Internet use).

练习册系列答案
相关题目

【题目】 On 5 December 1914, our ship left South Georgia Island and headed for Vahsel Bay, where we would begin crossing the Antarctic continent. It was the last great thing for the British to try and achieve on the Antarctic. By 19 January 1915, we became stuck in thick ice near Elephant Island. We tried but weren’t able to free the ship. We continued living on the Endurance as it moved with the ice, away from Elephant Island. I thought the ship would get free but it didn’t and sank on 21 November 1915. But we were able to get away with the lifeboats.

We camped on an ice island and played football and raced our dogs to stay happy. We hoped the ice would take us to a safe place. On 9 April 1916, the ice island broke into two. We decide to get in the lifeboats and look for the nearest land. After seven difficult days at sea, we finally landed on Elephant Island, 346 miles from where the Endurance sank. Then I decided to risk travelling back to South Georgia.

I left with seven of my team on 24 April. The 800-mile journey took us 17 days. I couldn’t believe we made it. Back at South Georgia, we climbed through mountains and finally reached a whale station on 20 May. We quickly wanted to get back to Elephant Island and save the rest of our team, but ice stopped us on three different ships until a ship from Chile called the Yelcho got us there. We got back to the island on 30 August 1916, about 22 months after first leaving South Georgia.

1The last great thing for the British to try and achieve on the Antarctic was .

A.to leave South GeorgiaB.to head for Vahsel Bay

C.to cross the AntarcticD.to reach Elephant Island

2According to the article, the underlined part ” the Endurance” was the name of .

A.an islandB.their lifeboatC.a kind of fishD.their ship

3Why did the explorers have to leave the ice island in lifeboats?

A.Because the ice island was too small to play football.B.Because the ice island broke into two parts.

C.Because their dogs weren’t able to stay happy at all.D.Because they had found the nearest land.

4The explorers might land on Elephant Island .

A.on 24 April 1915B.on 11 April 1915

C.on 16 April 1916D.on 20 May 1916

5On 30 August 1916, the explorers went back to .

A.Vahsel BayB.South GeorgiaC.Elephant IslandD.Ice Island

【题目】首字母填空

What would you do if a friend asked you to help cheat on an exam? Would you refuse them or decide to help? This kind of d1has been made easier by using the “four-way test”.

More than 230 eighth graders in a middle school in Colorado tried one such test on Nov 8. They came up with p2ways to difficult situations in school. For example, what would you do if a friend took your things w3asking you? Then they used the “four-way test” to decide which was the b4way.

The test asks four questions: Are you choosing an h5way? Is it f6to everyone involved(涉及的)? Will it build friendship? Will it be beneficial(有益处的)to everyone involved? If a person can say y7to all of these questions, it’s likely that he or she is making a good c8.

“It brings real-life experiences directly to the students,” Arnold Jahnke, principal of the school, told the Reporter Herald. “It causes the students to think about issues.”

Destiny Pritchard, 14, found the test to be u9. “If I help my friend cheat on exams, it’s not fair or beneficial to everyone involved. So that would be a bad decision,” he said. “S10there’s a lot of drama going on in school, the four-way test will help with that.”

Dakota Bowens, 14, plans to start using the four-way test. “It’s a new strategy(策略),” Bowens said. “If I get in fights and conflicts(冲突), I’m going to use it to keep strong.”

【题目】 Mr. Guo is a teacher from Xi’an. He asked his students to hand in their homework through a QR code (二维码). “We spent an hour or two in class learning how to generate the codes, and in the end every one of us could create them easily,” said Mr. Guo. “When students finish the homework, they keep it on WeChat (微信). Then, each student makes his own QR code and gives it to me. So I can check their work everywhere using my computer or telephone.”

The QR codes can be sent to Mr. Guo by email, QQ and WeChat. When Mr. Guo scans (扫描) his students’ QR codes, their homework appears on his phone. He finds that their homework becomes more creative, with many pictures, music and even videos. Guo’s students like the new way and think it is interesting. “We are living in the information age. Many students like to work with computers, which makes learning more fun.” said Tingting, a student of Guo’s.

“The paper is not easy to keep, but the code is easy to keep and share.” Guo said. “It is worth trying to use new technology in education. Education itself is a kind of creation(创造). I don’t want my students to fall behind the times.”

However, some parents are worried. They are afraid that their children will spend too much time on computers and less time communicating with teachers. But in fact, it’s unnecessary. Students still need to look up information in books and write it down when they do their homework. They only use the code when they hand in their work, which doesn’t take them too much time. Also for teachers, it allows them to check the students’ work at any time. And it’s also an easy way to share homework with other students.

根据短文内容选择最佳答案。

1The underlined word “generate” in the passage means “____” in Chinese.

A.创造B.养成C.创新

2According to the passage, students can keep their homework on ______.

A.WeChatB.QQC.email

3Guo’s students think the new way is ______.

A.strangeB.boringC.interesting

4Which of the following is TRUE according to the passage?

A.Teachers needn’t check homework any more.

B.Students needn't hand in homework any more.

C.Using QR codes makes checking homework easier.

5What’s the main idea of the passage?

A.An interesting way to creating QR codes.

B.A new way of checking homework.

C.A creative way of communicating with parents.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网