题目内容
【题目】 On June 25, hundreds of people came together outside the Library of Congress in Washington D.C, and they were celebrating public libraries. For more than 100 years, libraries have played an important role in keeping American educated. But how are these book- filled buildings changing with the times? You may be surprised to find out.
Benjamin Franklin founded America’s first lending library in Philadelphia in 1731. And the number of public libraries greatly increased in the late 1900s. Andrew Carnegie, a businessman, gave away millions of dollars to help build free public libraries across the country. Between 1886 and 1919, Carnegie helped build 1,679 new libraries!
Carnegie believed that libraries could offer Americans many opportunities. He knew that the more libraries there were, the more people would have opportunities to read books and news. There are more public libraries in America than McDonald’s restaurants now.
The United States is home to 9,225 public libraries. Today , the number of libraries continues to grow. Seven out of ten public libraries offer free Internet use. This can help many community members who can’t go online at home. It can also help them to have the opportunity to find jobs online.
Benjamin Franklin once said, “The doors of wisdom are never shut.” As long as the doors of public libraries are open, his statement is most certainly true!
根据短文内容,回答下列问题。
【1】Why did hundreds of people come together outside the Library of Congress on June 25?
【2】Where is America’s first lending library?
【3】Why did Andrew Carnegie give away lots of money to help build libraries?
【4】Are there more public libraries in America than McDonald’s restaurants?
【5】How many public libraries in which people can go online for free in America?
【答案】
【1】Because they were celebrating public libraries./ To celebrate public libraries.
【2】In Philadelphia.
【3】Because he believed that libraries could offer Americans many opportunities. /Because he knew that the more libraries there were, the more people would have opportunities to read books and news.
【4】Yes, there are.
【5】Seven out of ten public libraries offer free Internet use./ Nearly 6500./ More than/ Over 6400.(public libraries offer free Internet use).
【解析】
本文主要向我们介绍了美国的公共图书馆。
【1】题干为:为什么6月25日数百人聚集在国会图书馆外?根据“they were celebrating public libraries.”可知,他们在庆祝公共图书馆,故填Because they were celebrating public libraries./ To celebrate public libraries.
【2】题干为:美国第一个图书馆在哪里?根据“Benjamin Franklin founded America’s first lending library in Philadelphia in 1731.”可知,美国第一家图书馆在费城,故填In Philadelphia.
【3】题干为:为什么安德鲁·卡耐基要捐很多钱来建图书馆?根据“Carnegie believed that libraries could offer Americans many opportunities. He knew that the more libraries there were, the more people would have opportunities to read books and news.”可知,卡耐基认为图书馆可以给美国人提供很多机会。他知道图书馆越多,就有越多的人有机会阅读书籍和新闻。故填Because he believed that libraries could offer Americans many opportunities. /Because he knew that the more libraries there were, the more people would have opportunities to read books and news.
【4】题干为:美国的公共图书馆比麦当劳餐厅还多吗?根据“There are more public libraries in America than McDonald’s restaurants now.”可知,美国的公共图书馆比麦当劳餐厅还多,故填Yes, there are.
【5】题干为:在美国有多少公共图书馆可以让人们免费上网?根据“The United States is home to 9,225 public libraries. Today, the number of libraries continues to grow. Seven out of ten public libraries offer free Internet use.”可知,十分之七。/近6500人。/超过6400的公共图书馆提供免费上网服务,故填Seven out of ten public libraries offer free Internet use./ Nearly 6500./ More than/ Over 6400.(public libraries offer free Internet use).