题目内容

【题目】 On 5 December 1914, our ship left South Georgia Island and headed for Vahsel Bay, where we would begin crossing the Antarctic continent. It was the last great thing for the British to try and achieve on the Antarctic. By 19 January 1915, we became stuck in thick ice near Elephant Island. We tried but weren’t able to free the ship. We continued living on the Endurance as it moved with the ice, away from Elephant Island. I thought the ship would get free but it didn’t and sank on 21 November 1915. But we were able to get away with the lifeboats.

We camped on an ice island and played football and raced our dogs to stay happy. We hoped the ice would take us to a safe place. On 9 April 1916, the ice island broke into two. We decide to get in the lifeboats and look for the nearest land. After seven difficult days at sea, we finally landed on Elephant Island, 346 miles from where the Endurance sank. Then I decided to risk travelling back to South Georgia.

I left with seven of my team on 24 April. The 800-mile journey took us 17 days. I couldn’t believe we made it. Back at South Georgia, we climbed through mountains and finally reached a whale station on 20 May. We quickly wanted to get back to Elephant Island and save the rest of our team, but ice stopped us on three different ships until a ship from Chile called the Yelcho got us there. We got back to the island on 30 August 1916, about 22 months after first leaving South Georgia.

1The last great thing for the British to try and achieve on the Antarctic was .

A.to leave South GeorgiaB.to head for Vahsel Bay

C.to cross the AntarcticD.to reach Elephant Island

2According to the article, the underlined part ” the Endurance” was the name of .

A.an islandB.their lifeboatC.a kind of fishD.their ship

3Why did the explorers have to leave the ice island in lifeboats?

A.Because the ice island was too small to play football.B.Because the ice island broke into two parts.

C.Because their dogs weren’t able to stay happy at all.D.Because they had found the nearest land.

4The explorers might land on Elephant Island .

A.on 24 April 1915B.on 11 April 1915

C.on 16 April 1916D.on 20 May 1916

5On 30 August 1916, the explorers went back to .

A.Vahsel BayB.South GeorgiaC.Elephant IslandD.Ice Island

【答案】

1C

2D

3B

4C

5C

【解析】

文章大意:在1914125日,我们的轮船从South Georgia出发到Vahsel Bay。在1915119日,我们的轮船被困在厚冰中,我们通过救生艇逃生的过程。

1细节理解题。根据文中where we would begin crossing the Antarctic continent. It was the last great thing for the British to try and achieve on the Antarctic.可知,英国人在南极所取得的最后一件伟大成就是开始横渡南极洲,故答案为C

2推理判断题。根据文中We tried but weren’t able to free the ship.我们尝试了但是不能使船自由移动和I thought the ship would get free but it didn’t and sank on 21 November 1915.我认为船将获得自由,但是它没有并且在19151121号下沉,推断出the Endurance是船的名字,故答案为D

3细节理解题。根据文中On 9 April 1916, the ice island broke into two. We decide to get in the lifeboats and look for the nearest land.191649日,冰岛破裂成两部分。我们决定上救生船寻找最近的岛屿可知,故答案为B

4推理判断题。根据文中On 9 April 1916, the ice island broke into two. We decide to get in the lifeboats and look for the nearest land. After seven difficult days at sea, we finally landed on Elephant Island, 346 miles from where the Endurance sank.191649号我们决定上救生船寻找最近的岛屿,经过了困难的七天后,我们登上了象岛推理出,登陆时间是1916416号,故答案为C

5细节理解题。根据文中We quickly wanted to get back to Elephant Island and save the rest of our team, but ice stopped us on three different ships until a ship from Chile called the Yelcho got us there. We got back to the island on 30 August 1916, about 22 months after first leaving South Georgia.我们想返回象岛救其他的队员,但是冰阻止了我们,直到一艘船救了我们。我们在1916830号返回象岛可知,故答案为C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 When shopping for clothes, my mother and I have always disagreed on what fits me well. To me, if it zips(拉上拉链), it fits. My mom , however, usually says I need a bigger size.

When I was a teenager, I wanted to dress like my friends, but my body size made it impossible. When mom told me something didn’t suit me, or that I needed a bigger size, all I heard was that my body was wrong.

To avoid arguments(争吵), we stopped going shopping together. This continued until I got engaged(订婚) and I needed to find a wedding dress(婚纱).

I could have just bought it alone, of course, but my mom is my favourite person to hang out with. The idea of looking for a wedding dress without her seemed as frightening as taking her with me.

And so the day came. As I tried on a simple white dress, I saw tears in my mom’s eyes. “You look beautiful.” she told me. Nothing could have shocked me more.

This one didn’t zip up at the back and I did actually need a bigger size , but my mom didn’t say that .She just told me how beautiful I looked. At that moment, all those arguments we’d had while shopping in the past were laid to rest. We didn’t buy a dress that day, We decided to see more, which I would never have predicted.

A few weeks and many shopping trips later, we found the perfect dress. And during those few weeks, mom and I also found the perfect fit for our shopping relationship.

1According to the first two paragraphs, we know that________.

A.the writer’s mom could always find perfect clothes for her.

B.the writer and her mom often argued about the size of her clothes.

C.the writer’s mom thought she was too thin.

D.the writer tried to lose weight when she was a teenager.

2Why did the writer go shopping with her mom to buy the wedding dress?_________

A.Because she couldn’t find any friends to go with her.

B.Because her mom was very experienced in choosing a wedding dress.

C.Because a wedding dress is special and she liked hanging out with her mom.

D.Because they always had a great shopping relationship.

3When the writer and her mom went shopping for the wedding dress, the writer felt shocked because___________

A.her mother said she looked beautiful even though the dress didn’t fit her.

B.none of the wedding dresses could zip up the writer’s back.

C.her mom asked her to try on a bigger-sized dress.

D.they found the perfect dress more quickly than she expected.

4What does the underlined word “predicted” in Paragraph 6 mean?

A.想象B.争辩C.谈论D.预见

5What would be the best title for the passage?

A.Shopping with parents.B.Choosing wedding dresses.

C.Perfect mother-daughter relationshipD.Finding the perfect fit.

【题目】 On June 25, hundreds of people came together outside the Library of Congress in Washington D.C, and they were celebrating public libraries. For more than 100 years, libraries have played an important role in keeping American educated. But how are these book- filled buildings changing with the times? You may be surprised to find out.

Benjamin Franklin founded America’s first lending library in Philadelphia in 1731. And the number of public libraries greatly increased in the late 1900s. Andrew Carnegie, a businessman, gave away millions of dollars to help build free public libraries across the country. Between 1886 and 1919, Carnegie helped build 1,679 new libraries!

Carnegie believed that libraries could offer Americans many opportunities. He knew that the more libraries there were, the more people would have opportunities to read books and news. There are more public libraries in America than McDonald’s restaurants now.

The United States is home to 9,225 public libraries. Today , the number of libraries continues to grow. Seven out of ten public libraries offer free Internet use. This can help many community members who can’t go online at home. It can also help them to have the opportunity to find jobs online.

Benjamin Franklin once said, “The doors of wisdom are never shut.” As long as the doors of public libraries are open, his statement is most certainly true!

根据短文内容,回答下列问题。

1Why did hundreds of people come together outside the Library of Congress on June 25?

2Where is America’s first lending library?

3Why did Andrew Carnegie give away lots of money to help build libraries?

4Are there more public libraries in America than McDonald’s restaurants?

5How many public libraries in which people can go online for free in America?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网