题目内容

【题目】Almost every family buys at least one copy of a newspaper every day. Some people can have as many as two or three different newspapers. But why do people read newspapers?

Five hundred years ago, news of important happenings, such as battles lost and won, kings or rulers (统治者) overthrown (推翻) or killed, took months and even years to travel from one country to another. The news passed by words of mouth. Today we can read in our newspapers of important things that happen in faraway countries at the same time.

Besides giving news from all over the world, newspapers tell us a lot of other useful information. There are weather reports, as well as radio, television and film guides. There are also book reviews, stories, and of course, advertisements (广告). There are all kinds of advertisements. They pay the newspapers thousands of dollars for the advertising space (广告版面), but it is worth the money because news of what they make in factories goes into almost every home in the country. For those who make newspapers, advertisements are also very important. Money from advertisements makes it possible for them to sell their newspapers at a low price and still make a profit (利润).

1What does the passage mainly talk about?

A. Almost all the people all over the world read newspapers.

B. Why do people read newspapers?

C. Newspapers can make a good profit.

D. How did the newspapers come about?

2What does the word “it” refer to?

A. The newspapers. B. The newspapers space. C. The advertisements. D. The money.

3Newspapers were created to ______ many years ago.

A. make a profit B. spread information C. overthrow the rulers D. won the battles

4About the use of newspapers, which one is not mentioned in the passage?

A. Weather reports. B. Tell us about some films.

C. Tell us some stories. D. Help us find people.

5From the passage, we can know the reason that the newspapers are cheap is ______.

A. many people buy them

B. there is help from the government

C. they can get money from the advertisements

D. they don’t want to make money

【答案】

1B

2B

3B

4D

5C

【解析】

本文介绍了人们读报纸的原因。报纸传播世界各地的消息,能告诉我们很多其他有用的信息,例如:天气预报,收音机、电视和电影的导视,书评,故事和广告

1B

概括归纳题。根据But why do people read newspapers?可知本文主要介绍了人们为什么读报纸。故选B。

2B

词义猜测题。根据They pay the newspapers thousands of dollars for the advertising space (广告版面),可知此处表示广告版面,故选B。

3B

推理判断题。根据Five hundred years ago, news of important happenings, such as battles lost and won, kings or rulers (统治者) overthrown (推翻) or killed, took months and even years to travel from one country to another.可知很多年前,报纸被创造的目的是传播消息,故选B。

4D

细节理解题。根据There are weather reports, as well as radio, television and film guides. There are also book reviews, stories, and of course, advertisements (广告).可知从报纸上我们可以得知天气预报,收音机、电视和电影的导视,书评,故事和广告,因此没有提到帮助找到人,故选D。

5C

推理判断题。根据Money from advertisements makes it possible for them to sell their newspapers at a low price and still make a profit (利润).可知因为报纸可以从广告上盈利,因此报纸的价格低廉,故选C。

根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题4,根据There are weather reports, as well as radio, television and film guides. There are also book reviews, stories, and of course, advertisements (广告).可知从报纸上我们可以得知天气预报,收音机、电视和电影的导视,书评,故事和广告,因此没有提到帮助找到人,故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Do you know how many numbers there are in your cellphone number? Your cellphone number has 11 digits(数字). You may sometimes find it hard to remember your number. China has the longest cellphone numbers in the world, longer than the US or Australia. Why is that?

The 11 digits can be divided into three parts. Each part has a different meaning. The first three numbers tell you which mobile phone service provider you are using. For example, 135 is for the China Mobile Communications Corporation and 186 is for China Unicom. The fourth to the seventh digits tell you which area the number is registered (注册) in. And the last four digits are random. You may get the last numbers that you like or not.

The main reason for using 11 digits is that we have the largest population in the world. We once had 10 numbers. But as our population grew, there were not enough numbers for us to use. So we began to use 11 digits starting from 1999.

Cellphone numbers can be recycled. Usually, the service provider will reuse a canceled number after three to six months. If you call a number that you haven't contacted (联系) for a long time , you may find its owner has changed.

Besides China, Britain and Japan also use 11-digit cellphone numbers. But their numbers always start with 0. So they cannot create as many numbers as we can. Countries like the US, Australia and India use cellphone numbers with 10 digits, Canada's cellphone number are perhaps the world ' s shortest. They use seven digits.

1Among the 11 digits, which digits can tell where the cellphone number is registered?

A. The first to the fourth digits. B. The third to the sixth digits.

C. The fourth to the seventh digits. D. The fifth to the eighth digits.

2What does the underlined word "random" mean?

A. 有规则的 B. 奇怪的 C. 随机的 D. 事先安排的

3Which country has the cellphone number with ten digits?

A. Britain. B. Japan. C. Canada. D. India.

4What can we learn from the last two paragraphs?

A. Cellphone numbers in Britain start with 0.

B. Cellphone numbers can be divided into 4 parts.

C. A canceled number can be reused after a month.

D. The cellphone number in Australia is the shortest.

5What ' s the best title of this text?

A. What the meaning of cellphone numbers is?

B. Why our cellphone numbers have 11 digits?

C. When the first cellphone number was created?

D. Which country has the longest cellphone number?

【题目】Some people believe that intelligence (智力) decides a student’s success. But there is no research to support this opinion, and in fact, it is wrong. Students’ success or failure is finally decided by one simple thing: the ways of they’re learning. Some students are lucky when they find ways that are helpful for them to study. But not all students are so lucky. Some students still learn in ways that are not scientific.

Dr. James J. Asher showed a method called “Total Physical Response (反应)” as a way to teach languages. Studies at San Jose State University showed that students who moved their bodies while learning English learned more words and grammar in a short time. Those who sat still and didn’t move learned less. After a year, the students who learned by moving their bodies still remembered 80% or more of what they had learned, while the others forgot over 80%.

So you should make sure that you keep moving when you learn English. As you listen to a story or an article, do the action. For example, if you hear the word “go”, move your feet. Imagine you are acting out the story or article that you are listening to. By doing this, you will be able to learn more English, remember it for longer and use it more easily.

1Does intelligence decide a student’s success?

_________________________________________________________________________________

2In the writer’s opinion, what decides students’ success or failure?

_________________________________________________________________________________

3What did Dr. James J. Asher develop “Total Physical Response” for?

_________________________________________________________________________________

4Who studied English better according to the studies?

_________________________________________________________________________________

5What’s the writer’s advice on the way of learning?

_________________________________________________________________________________

【题目】I live in a large neighborhood. I have lived here since I was born. I have a lot of neighbors. My favorite neighbor is Mr Chan. He is 85 years old. I enjoy visiting Mr Chan because he often tells me exciting stories about Hong Kong in the past. He also shows me old photos. Yesterday, I visited Mr Chan after school. I asked him when and why he moved here. This is what he told me:

"I have lived in the neighborhood since 1993. Before I moved here, I lived in a small village called Pak Mong on Lantau Island. There were many people living in the village when I was young. Now, there are only a few families left. Most families moved to the city for work. I left the village in 1993, when my son moved to the city.

Pak Mong is an old village. There are watchtowers (瞭望塔) around the village. In the old days, soldiers used to stand in the watchtowers and keep guard (站岗). Here is a photo of my school. I went to that school a very long time ago. The school has been closed since 1985.

Now, I enjoy going to the Kowloon Walled City Park, because it makes me think of my old village. I have visited the park three times since 2004. Would you and your family members like to go to the park with me next week?"

根据短文内容完成表格。

About Mr Chan

How long has Mr Chan lived in the neighborhood?

Since 1.

Where did Mr Chan live before?

In a small 2.

What happened to Mr Chan’s school?

It has been 3.

What does Mr Chan enjoy doing now?

Going to 4.

How many times has Mr Chan gone to the Kowloon Walled City Park?

5 times since 2004.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网