题目内容
A
We often talk about the weather.Here are some passages about the weather.Lets read them together.
Passage l:Is it hot or cold,cool or warm? It always goes up and dovun. When the sun comes up,it warms the air and the temperature will go up. When nights come,the air will get cooler and the temperature will fall.
Passage 2: We can't see it,but we can feel it. It can move the air. When it comes,we can see the branches of trees are moving. Do you like flying kites? It can carry your kite high in the sky. It can also blow your hat off.
Passage 3: The rain is falling all around. It falls on fields and trees. It rains on the umbrellas here and on the ships at sea.
Passage 4: We often see it in winter. It looks white and many people like it a lot. When it comes,the ground will put on her white clothes. And children are especially happy then,because they can make snowmen.
() 1. When ,we know it's windy.
A. the ground is white
B. the branches are moving
C. a poet writes a poem
D. the air gets cooler
() 2. Which one do you think may be the best title for Passage 3 ?
A. Taking your umbrella. B. Ships at sea.
C. Falling on fields and trees. D. The rain.
() 3. Why are children happy when it snows?
A. Because they can make snowmen.
B. Because they can stay at home.
C. Because they don't need to go to school.
D. Because they feel very cold.
A
阅读提示:本文是有关天气的小短文,分别介绍了风、雨、雪等几种天气现象。
1. B段意理解题。根据第二篇短文内容我们知道:树枝在风的吹拂下轻轻摆动,因此答案为 B.
2. D段意概括题。本段内容主要描述的是“雨”这种自然现象。
3. A 细节理解题。由“because they can make snowmen”可知,因此答案为A.