题目内容
【题目】Choose the best answer.(选出最恰当的答案)
If you have only three minutes to get something that you can take from your home, and the other things are lost forever, what will you take? The following information will help you.
B.O.B.
B.O.B is short for Bug of Bag. It’s a bag with a collection of things that are needed for life in it.
Reasons to use a B.O.B.
When disasters (灾难) like earthquakes and heavy rainstorms happen, many people will have to run away from their homes and they may not return for a long time. They need to continue to live without food, water or a shelter in some unexpected situations.
Things in a B.O.B.
A sleeping bag, or at least a thin quilt (被子).
Drinking water.
High-calorie foods, such as chocolate and biscuits.
Necessary medicines.
Something for making a fire, and a small pot to boil water or cook.
A few basic tools like a knife and some ropes.
A flashlight (手电筒).
Money.
A copy of all your important papers.
(Be sure to make a B.O.B. as light as possible.)
Places to keep a B.O.B.
You should put a B.O.B. at a place where you can get it conveniently when disasters happen. Your home, your car, or your office can be a good place to put it.
A B.O.B. is very helpful to the people in need. You’d better prepare more than one B.O.B. if possible. Then think of the difference a B.O.B. will make if those disasters happen. So prepare one now.
【1】A B.O.B has a collection of things ____ in it.
A.for researchB.for trafficC.for lifeD.for study
【2】Many people run away from their homes with a B.O.B.because ____.
A.they have to save many people’s livesB.they have no other useful things to take
C.they will be able to return in a short timeD.they need to continue to live after disasters happen
【3】People should make a B.O.B. as ____ as they can.
A.hugeB.lightC.commonD.heavy
【4】The underlined words “such as” are the closest in meaning to “____”.
A.besidesB.exceptC.likeD.without
【5】The passage mainly talks ____.
A.about the types of the B.O.B.B.that we love the B.O.B.
C.about how to use a B.O.B.D.that the B.O.B. is important in our life
【6】According to the passage, “____” is right.
A.Expensive things should be put in a B.O.B safely.
B.People should take a B.O.B. with them everywhere.
C.It’s better to prepare more than one B.O.B. if possible.
D.People are advised to put some more clothes in a B.O.B.
【答案】
【1】C
【2】D
【3】B
【4】C
【5】D
【6】C
【解析】
本文介绍了B.O.B在人们发生灾难时会用到,以及里面需要准备的东西。B.O.B.对有需要的人很有帮助。如果可能的话,你最好准备一份以上的B.O.B.。
【1】推理判断题。根据They need to continue to live without food, water or a shelter in some unexpected situations.可知,B.O.B里面的东西都是为了生活需要的。故选C。
【2】推理判断题。根据When disasters (灾难) like earthquakes and heavy rainstorms happen,……They need to continue to live without food, water or a shelter in some unexpected situations.可知,许多人因为灾难发生后,需要继续生活,带着B.O.B.离家出走,故选D。
【3】细节理解题。根据Be sure to make a B.O.B. as light as possible.可知,确保 B.O.B.尽可能轻,故选B。
【4】词义猜测题。根据High-calorie foods,表示高热量的食物,后面的chocolate and biscuits巧克力和饼干,是高热量食物的例子,故选C。
【5】概括归纳题。根据A B.O.B. is very helpful to the people in need.可知,本文主要介绍了B.O.B. 在我们的生活中是非常重要的。故选D。
【6】推理判断题。根据A B.O.B. is very helpful to the people in need. You’d better prepare more than one B.O.B. if possible. 可知,B.O.B.对有需要的人很有帮助。如果可能的话,你最好准备一份以上的B.O.B.。故选C。
认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题3,根据Be sure to make a B.O.B. as light as possible.可知,确保 B.O.B.尽可能轻,故选B。