题目内容
【题目】 I went to rent a single room for at least(至少)7 months in the center of the city. I’ll study in Beijing. I like going out on weekends. I really like meeting new people and making new friends. If you have a single room under 800yuan per month, please call Shally at 138-3708-8689 .
I have an apartment with three bedrooms. It’s bright and clean. It’s close to the bus stop and a supermarket. There is some furniture for family of three. If you want to rent it, please call Mr Wang at 6628-7800.
I will study in Beijing for one year with three friends. We would like to find an apartment with four bedrooms and some furniture for under 2000 yuan a month. Please call Bob at 139-7673-8856.
根据短文内容,选择最佳答案.
【1】You can rent your single room to________ for 750 yuan per month.
A.Mr WangB.BobC.MaryD.Shally
【2】You can call________ to rent an apartment with three bedrooms.
A.6264-2404B.138-3708-8689C.139-7673-8856D.6628-7800
【3】You can rent your _________ to Bob.
A.single roomB.apartment with four bedroomsC.house with two bedrooms D.house with furniture
【4】You have a family of three.You can rent an apartment from_________.
A.Mr WangB.BobC.ShallyD.Mary
【5】Four students can rent a big apartment for________ a month.
A.under 800yuanB.1500yuanC.under 2000yuanD.2000yuan
【答案】
【1】D
【2】D
【3】B
【4】A
【5】C
【解析】
本文是一篇应用文,主要介绍了Shally,王先生和鲍勃三人的出租和求租的广告。
【1】细节理解题。根据第一段“If you have a single room under 800yuan per month, please call Shally at 138-3708-8689 .”如果您有每月800元以下的单人房,请致电138-3708-8689与Shally联系。故可知你可以按照每月750元价格把单人间租给Shally。故选D。
【2】细节理解题。根据第二段“I have an apartment with three bedrooms. …If you want to rent it, please call Mr Wang at 6628-7800.”我有一套有三间卧室的公寓。如果你想租,请打电话给王先生6628-7800。可知如果想要租带有三间卧室的公寓,可以拨打电话6628-7800,故选D。
【3】细节理解题。根据第三段“We would like to find an apartment with four bedrooms and some furniture for under 2000 yuan a month. Please call Bob at 139-7673-8856.”我们想找一套公寓,有四间卧室和一些家具,每月不到2000元。请打电话给鲍勃139-7673-8856。故可知,可以将拥有四个卧室的公寓租给鲍勃。故选B。
【4】推理判断题。题干要求如果有三口之家,就需要有三个卧室。根据第二段“I have an apartment with three bedrooms. …If you want to rent it, please call Mr Wang at 6628-7800.”我有一套有三间卧室的公寓。如果你想租,请打电话给王先生6628-7800。可知王先生有三个卧室的公寓可以租,故选A。
【5】细节理解题。根据第三段“We would like to find an apartment with four bedrooms and some furniture for under 2000 yuan a month. Please call Bob at 139-7673-8856.” 我们想找一套公寓,有四间卧室和一些家具,每月不到2000元。请打电话给鲍勃139-7673-8856。可知四个学生想要租价格低于每月2000元的公寓,故选C。
阅读理解是最能体现学生英语能力的题型,分值较高。如何通过掌握解题方法来提升自己解答阅读理解题的速度和准确率是学生最关心的问题。这种题型一般考查学生的细节理解能力,主旨理解能力和推理判断能力。做阅读理解题,首先要准确理解题意,然后根据题意和短文内容选出正确的答案。
本题考查细节理解能力较多,此题型比较简单,在准确理解题意后,直接可以在文中对比找到答案。如第2小题,根据第二段“I have an apartment with three bedrooms. …If you want to rent it, please call Mr Wang at 6628-7800.”我有一套有三间卧室的公寓。如果你想租,请打电话给王先生6628-7800。可知如果想要租带有三间卧室的公寓,可以拨打电话6628-7800,D选项符合细节内容。