题目内容

【题目】

I had a good time on my last trip.I went trekking(长途跋涉) in Nepal,a small country in the Himalaya Mountains of Asia.On the trekking trip,I walked for long distances through the mountains.There are very few(很少) roads in Nepal,so trekking is the best way to travel.It will be better if you hire(雇用) a guide.The guides know the best paths(路径) to take and they can also help trekkers with their bags.Sometimes our guide cooked food for us.Every day,we trekked for about four hours in the morning,and two hours in the afternoon.We slept in the large tents(帐篷).It was very interesting.I didn't want to go home in the end.

1I went to ______ on my last trip.

A. Nepal B. America C. England D. France

2On my trekking trip,I walked for long distances through the ______.

A. paths B. mountains C. rivers D. trees

3Why is trekking the best way to travel in Nepal?

A. Because trekking is cheap.

B. Because people like trekking.

C. Because the guide can cook for you.

D. Because there are very few roads there.

4On my trekking trip,our guide ______ for us.

A. cooked food B. bought food

C. asked the ways D. found tents

5My trekking trip is ______.

A. boring B. interesting C. relaxing D. tired

【答案】

1A

2B

3D

4A

5B

【解析】这篇短文中作者给我们介绍了他上次去尼泊尔的旅行。因为尼泊尔的公路很少,所以他是徒步在那里旅行的。虽然走了很远的路,穿过了很多的山,但是作者觉得这次旅行是非常有趣的。

1细节理解题。根据短文的开头I had a good time on my last trip. I went trekking(长途跋涉) in Nepal, a small country in the Himalaya Mountains of Asia.可知,作者的上次旅行去了尼泊尔。故应选A。

2细节理解题。根据短文中On the trekking trip, I walked for long distances through the mountains.可知,在作者的长途跋涉中,他走了很远的距离,穿过了很多山。由此可知应选B。

3细节理解题。根据短文中There are very few(很少) roads in Nepal, so trekking is the best way to travel.可知,尼泊尔的公路很少,所以徒步旅行是最好的旅行方式。由此可知应选D。

4细节理解题。根据短文中Sometimes our guide cooked food for us.可知,有时候导游为作者他们做饭。由此可知应选A。

5细节理解题。根据短文的最后Every day, we trekked for about four hours in the morning, and two hours in the afternoon. We slept in the large tents(帐篷).It was very interesting. I didn't want to go home in the end.可知,作者在导游的带领下在尼泊尔徒步旅行,晚上在帐篷里睡觉。他觉得这很有趣,到最后都不想回家了。由此可知应选B。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网