题目内容
【题目】 There are some easy things you can do to protect the environment and the earth. Choose ideas from the list or come up with a few of your own.
Plant flowers, grass or trees.
Whenever you visit a park or a beach, take away what you bring there and keep rubbish in a bag until you can put it in a dustbin.
Turn off the tap when you brush your teeth. You can save some water by not letting it run. Also, use a glass cup instead of a paper cup, because this saves paper.
Turn off the lights, TV sets when you leave the room. This saves a lot of electricity.
Keep the doors and windows closed in winter to keep warm instead of using air conditions.
Give your old clothes to poor children you know and give your old books and magazines to library instead of throwing them away.
Use both sides of paper.
Stop pouring dirty water into the river or lakes nearby.
Encourage all your friends to do the same things you do to help protect the earth.
You don’t have to wait until Earth Day to do these things. Make every day Earth Day.
If everyone makes a contribution to protecting the environment, the world will become much more beautiful.
【1】From the above, we know that this is_______.
A.a sighB.a proposal(倡议书)C.an advertisement
【2】The writer tells us______.
A.to throw rubbish into a dustbin
B.to pour dirty water into the river
C.to save water by letting it run while we are brushing our teeth
【3】Which of the following is wrong according to the passage?
A.Turn off the lights when you leave the room
B.Use both sides of paper
C.Use paper cup when you brush your teeth
【4】How many ideas are mentioned?
A.10B.8C.9
【5】The main idea of this passage is how to_______.
A.save moneyB.plant treesC.protect the earth
【答案】
【1】B
【2】A
【3】C
【4】C
【5】C
【解析】
本文谈到做一些简单的事情来保护环境和地球。列出9种具体的做法,鼓励人们做同样的事情来保护地球。
【1】细节题。根据第1段“There are some easy things you can do to protect the environment and the earth. Choose ideas from the list or come up with a few of your own.(你可以做一些简单的事情来保护环境和地球。从列表中选择一些想法,或者提出一些你自己的想法。)”可知此文是倡议书;故选B。
【2】细节题。根据第3段中“…keep rubbish in a bag until you can put it in a dustbin.(保持垃圾入袋直到把它们倒入垃圾箱)”可知作家告诉我们把垃圾扔进垃圾箱;故选A。
【3】细节理解判断题。根据第5段第1句“Turn off the lights, TV sets when you leave the room.(离开房间时把灯、电视机关掉。)”可知A正确;根据第6段“Use both sides of paper.(使用纸张的两面。)”可知B正确;根据第4段第3句“Also, use a glass cup instead of a paper cup, because this saves paper.(另外,用玻璃杯代替纸杯,因为这样可以节省纸张。)”可知“刷牙时用纸杯”不正确;故选C。
【4】细节题。本文提到了9种想法:(1)种植花、草或树。(2) 把垃圾放在袋子里,直到你能把它放进垃圾箱。(3)刷牙时关水龙头。(4)用玻璃杯代替纸杯。(5)离开房间时把灯、电视机关掉。(6)冬天不要使用空调,要关好门窗保暖。(7)把你的旧衣服送给你认识的穷孩子,把你的旧书和旧杂志送给图书馆,而不是扔掉。(8)使用纸张的两面。(9)不要再往附近的河里或湖里倒脏水。故选C。
【5】主旨题。本文鼓励人们做一些简单的事情来保护环境和地球。列出9种具体的做法。可知这篇文章的主要内容是如何保护地球。故选C。
【题目】阅读材料,根据其内容判断其后各个小题正、误。正确的选A,错误的选B。
The TENGFEI school of English | ||
Listening | Speaking | Writing |
-maximum(最多)40 students -40-hour course -every day of the week -experienced teachers | -maximum 15 students -30-hour course -Monday to Friday -native(本国的)teachers | -maximum 30 students -12-hour course -Saturday and Sunday -experienced teachers |
500.00 | 600.00 | 240.00 |
Opening Time Monday-Friday 8 a.m.-5p.m. Saturday-Sunday 9. a.m.-4 p.m. Find us Tel: 010-38167295 www. ifedu.cn E-mail: tengfei@163.com | Address 32 Qinghua East Road Haidian District Beijing, China | |
【1】There are four kinds of courses available for you in the TENGFEI school of English.
【2】Speaking is the least expensive among all the courses.
【3】Writing is 28 hours shorter than listening.
【4】The TENGFEI school of English lies on 32 Qinghua East Road
【5】You can call the TENGFEI school of English at 010-38617295.