题目内容

【题目】 Once upon a time, there was a fair with different shops in town. Among those was a small shop set up by a young man.

The shop was filled with colorful jewelry and other things made of glass. One of the pieces caught a jeweler’s eye. It was shining so brightly that the jeweler thought it was a precious diamond(珍贵的钻石). He asked the shop owner,” What’s the price of this piece?”

“20 dollars,” replied the owner.

The jeweler wanted to save some money, so he said, “I can give you only 15 dollars for it.”

The shop owner refused.

There weren’t many people around the shop, so the jeweler thought to himself, “If I come back later, the shop owner may change his mind.” After hanging about for a while, he returned to the shop, only to find the piece missing. He asked the shop owner, “Where is the piece I asked for a moment ago?”

The shop owner replied , “I sold it for 20 dollars.”

The jeweler got angry and said,” What a fool(傻瓜)you are! It was not a glass piece but a precious diamond.”

The shop owner replied, “I’m not a fool but you are! You knew that piece was precious, but you tried to buy it for 15 dollars and left.”

1The change of the jeweler’s feeling can be described as ______________.

A.angry→happy→regretfulB.happy→angry→regretful

C.angry→regretful→happyD.happy→regretful→angry

2What lesson can we learn after reading the story?

A.Action speaks louder than words.B.Try to save as much money as we can.

C.Think twice before making decisions.D.Don’t lose much by trying to save a little.

【答案】

1B

2D

【解析】

本文是一篇记叙文。文章讲述了一位珠宝商因为想用15美金的价格买走一枚标价20美元的钻石,被店家拒绝后,钻石被别的买家以20美元买走,最终因小失大,错失这枚钻石的故事。

1推理判断题。由文章第二、三段可知珠宝商在一个小店里发现了标价20美元的真钻,钻石价格不菲,发现这么便宜的钻石可想而知作者是“happy 开心的;根据文章倒数第二段第一句“The jeweler got angry and said.”可知珠宝商得知钻石被别人以20美元买走后是“angry 气愤的;最后店主的话“I’m not a fool but you are! You knew that piece was precious, but you tried to buy it for 15 dollars and left.”让珠宝商十分后悔,因为他因为区区5美金而错失了一枚价值连城的钻石。故选B

2主旨大意题。Action speaks louder than words. 行动胜于雄辩。Try to save as much money as we can. 尽力节省尽可能多的钱。Think twice before making decisions. 三思而后行。Don’t lose much by trying to save a little. 不要因小失大。根据最后店主的话“I’m not a fool but you are! You knew that piece was precious, but you tried to buy it for 15 dollars and left.”可知珠宝商因为区区5美金而错失了一枚价值连城的钻石,从珠宝商身上我们学到不能因小失大,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】Dear Mr. Lim,

My name is Mary Taylor. I’m a 14-year-old girl. I want to be a pilot. I spend hours watching the planes take off from the airport. I love traveling to new places by plane and the idea of flying people around the world!

I’m not sure whether it’s the right job for me. I want to decide soon. I hope to start training early. I want to be young when I’m flying a Boeing 737 or even an A380.

I have so many questions about the job-do you get paid well? I want to make lots of money because I want to have a big family and a big house. Is it fun? Is it safer than being a doctor, a policewoman,etc.?Is it really hard? I’m a girl,so will I be discriminated against(被歧视)? If I decide to become a pilot, where and when should I start training?

My only brother also says if I want to be a pilot, I have to be really good at math, but I’m only OK at math.

Being a pilot looks like one of the coolest jobs in the world. Could you please write to me soon? Thanks so much, Mr. Lim!

Yours,

Mary Taylor

根据上面的材料内容,选择最佳答案。

1What does Mary want to be in the future?

A.A policewoman.B.A pilot.C.A doctor.

2Boeing 737 and A380 are __________.

A.Mary’s favorite radio stationsB.two factories that make planesC.two kinds of planes

3What can we know from Paragraph 3?

A.Mary wants to make a lot of money.

B.Mary decides to be a doctor.

C.Mary is discriminated against at school.

4How many children are there in Mary’s family?

A.One.B.Two.C.Three.

5Mary thinks being a pilot is __________.

A.coolB.dangerousC.relaxing

【题目】 The Ministry of Industry and Information Technology has issued(颁发)commercial licenses(商用许可证) for 5G on June 6,2019, according to CCTV.

Four major telecom carriers —China telecom, China mobile, China Unicom and China Broad casting Network— received the first batch(批) of four 5G commercial licenses, said the report.

As of May, Chinese companies account for more than 30% of all essential patents(专利)related to international standards for 5G, according to a China Daily report.

The nextgeneration technology is expected to be at least 10 times faster than 4G, and its huge function to connect things will enable smart factories, selfdriving vehicles and other uses, the report said.

China s big three telecom carriers are forecast(预计 to spend 900 billion to 1.5 trillion yuan(﹩134 billion to 23 billion in total on 5G network construction from 2020 to 2025, according to a report from the China Academy of Information and Communications Technology.

China is set to become the world's largest 5G market by 2025, with 460 million 5G users according to a forecast by the Global System for Mobile Communications Associationan industry group.

1How many 5G commercial licenses have been issued in China?

A.One.B.Three.C.Four.D.Five.

2When did the Ministry of Industry and Information Technology issue commercial licenses for 5G?

A.On May 15, 2018.B.On June 6, 2018.

C.On May 15, 2019.D.On June 6, 2019.

3The underlined phrase "account for" in Paragraph 3 means" ".

A.ownB.explainC.buyD.require

4" The nextgeneration technology"in Paragraph 4 refers to .

A.3GB.4GC.5GD.6G

5What's the writer's purpose of writing this passage?

A.To make people interested in 5G.

B.To explain why Chinese are so proud.

C.To offer information on 5G network construction.

D.To introduce China's new development of science and technology.

【题目】 There are some easy things you can do to protect the environment and the earth. Choose ideas from the list or come up with a few of your own.

Plant flowers, grass or trees.

Whenever you visit a park or a beach, take away what you bring there and keep rubbish in a bag until you can put it in a dustbin.

Turn off the tap when you brush your teeth. You can save some water by not letting it run. Also, use a glass cup instead of a paper cup, because this saves paper.

Turn off the lights, TV sets when you leave the room. This saves a lot of electricity.

Keep the doors and windows closed in winter to keep warm instead of using air conditions.

Give your old clothes to poor children you know and give your old books and magazines to library instead of throwing them away.

Use both sides of paper.

Stop pouring dirty water into the river or lakes nearby.

Encourage all your friends to do the same things you do to help protect the earth.

You don’t have to wait until Earth Day to do these things. Make every day Earth Day.

If everyone makes a contribution to protecting the environment, the world will become much more beautiful.

1From the above, we know that this is_______.

A.a sighB.a proposal(倡议书)C.an advertisement

2The writer tells us______.

A.to throw rubbish into a dustbin

B.to pour dirty water into the river

C.to save water by letting it run while we are brushing our teeth

3Which of the following is wrong according to the passage?

A.Turn off the lights when you leave the room

B.Use both sides of paper

C.Use paper cup when you brush your teeth

4How many ideas are mentioned?

A.10B.8C.9

5The main idea of this passage is how to_______.

A.save moneyB.plant treesC.protect the earth

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网