题目内容

【题目】We all know that exercise is good for your health. But some kinds of exercise may be better than others. Running, for example, may help to protect against heart disease and other health problems. Running may also help you live longer.

Recently, researchers studied more than 55,000 adults. About a quarter of the adults have a good habit of running. The study found these runners were much healthier than non-runners. In fact, the runners lived, on average, three years longer than the non-runners.

Running may be good exercise, but it can be difficult on the body. Here are commonly shared ideas among fitness experts(健身专家) to lower the risk of injury(受伤) for people who are new to running.

Take it easy.

Do not run too much, too soon or too fast. Most people get running injuries when they push themselves too hard. The body needs time to get used to increases in distance(里程) or speed.

Get good running shoes.

There is no single best shoe for every runner. You should find the shoe that offers the best fit and support for your feet. More importantly, you should have a new pair of shoes every 500 to 800 kilometers.

Take good notes.

Take time after each run to write down notes about what you did and how you felt. Look for things that happen again and again. For example, you may find that your knees hurt when you run sometimes. But perhaps you feel great when you have a rest between running days. These notes will help you make the best plan for running.

【1】The writer wants to tell us in the first paragraph ____________.

A. good health comes from running

B. running is the best exercise

C. health problem can be solved by good exercise

D. not all exercise is equally good

【2】In the second paragraph, we know ____________.

A. a good habit of running may help you live longer

B. the number of non-runners was getting smaller

C. three quarters of 55,000 adults were new to running

D. the hope to live three years longer drives people to exercise

【3】Increases in distance or speed depend on ____________.

A. what the fitness experts say

B. whether you have the best shoes

C. how your body feels

D. why you start running

【4】The purpose of taking notes is to ____________.

A. remind you of where to have new shoes

B. help you find the way of running that fits you

C. take a rest between running days

D. help you do some research on exercise

【5】The passage is written to ____________.

A. provide information for the researchers to work better

B. warn the non-runners of the dangers in running

C. help runners to exercise in a scientific way

D. encourage as many people as possible to join in running

【答案】

【1】D

【2】A

【3】C

【4】B

【5】C

【解析】

试题分析:这篇短文主要介绍了跑步是最好的锻炼方式,它可以有效预防心脏病和其它的疾病,可以延年益寿。如何减少在跑步中受伤的危险呢?作者提供了一些好的建议:放松;准备好的运动鞋;作好记录等等。

【1】D推理判断题。题意:作者在第一段中想要告诉我们什么?A. good health comes from running好的身体源于跑步;B. running is the best exercise跑步是最好的锻炼; C. health problem can be solved by good exercise通过好的锻炼可以解决健康问题;D. not all exercise is equally(同样的)good:不是所有的锻炼都是同样的好。由第二句:But some kinds of exercise may be better than others.(但是有些锻炼方式可能比其它的好)可知,本题选D。

【2】A A 推理判断题。题意:在第二段中,我们知道什么?A. a good habit of running may help you live longer好的跑步习惯可以帮你长寿;B. the number of non-runners was getting smaller不跑步的人的数量在减少;C. three quarters of 55,000 adults were new to running55,000成年人中的四分之三是新参加跑步的;D. the hope to live three years longer drives people to exercise为了多活三年的希望,使得人们参加锻炼。第二段大意是:最近,研究者研究了55,000多位成年人。大约四分之一的成年人有好的跑步习惯。研究发现这些跑步者比不跑者更健康,平均比不跑者多活三年。因此,本题选A。

【3】C推理判断题。距离或速度的增加取决于什么?A. what the fitness experts say健身专家的话; B. whether you have the best shoes你是否有好的跑鞋;C. how your body feels你身体的感受;D. why you startrunning你为什么开始跑步。根据文中的:The body needs time to get used to increases in distance or speed.(身体需要时间来习惯距离或速度的增加)可知,是否要增加跑步的路程或提高跑步的速度由身体来决定。故选C。

【4】B推理判断题。题意:作记录是为了什么?A. remind you of where to have new shoes提醒你在哪儿买的新鞋;B. help you find the way of running that fits you帮你找到适合你的跑步方式;C. take a rest between running days跑几天后休息一下;D. help you do some research on exercise帮你做一些锻炼的研究。根据短文最后一句:These notes will help you make the best plan for running.(这些记录将会帮助你订出跑步的最好计划)可以知道,本题选B。

【5】C推理判断题。写本文是为了什么?A. provide information for the researchers to work better 为研究者提供信息以更好地研究;B. warn the non-runners of the dangers in running警告不跑步的人跑步中的危险;C. help runners to exercise in a scientific way 帮助跑步者以科学的方式锻炼;D. encourage as many people as possible to join in running 鼓励更多的人参加跑步。作者主要就在跑步中如何减少受伤的危险提供了一些好的建议:放松;准备好的运动鞋;作好记录等等。故本题选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】缺词填空

先通读下面的短文,掌握其大意,然后根据短文内容和所给首字母,在空格内填入一个适当的词,使短文意思完整。

If you lose 12 times, will you just give up? Dale Carnegie, a pioneer in public speaking and self-development, kept t 【1】. And he became famous by showing people how to be successful.

Carnegie was born in 1888 in a poor farming family in the central United States. The boy didn’t see a train u 2he was 12 years old. In his teens, he had to get up at 4 am. every day to milk the cows in his family.

When Carnegie first entered college, he felt h 3because of his clothes and common looks. His mother encouraged him: “Why not try to be better in other things i 4of just dress and good looks?”

Carnegie tried to be more a 5in college. He joined the debate(辩论) team. But one after a 6, he lost 12 times. The young man was disappointed(失望的) in himself. He said later that he thought of killing himself after so many failures.

But soon Carnegie was s 7practicing public speaking on the riverside. His hard work brought good r 8at last. In 1906, Carnegie won a famous speech contest(比赛) and became well-known.

The young man made his own words come true: “Bthat you will succeed, and you will.” In order to s 9his success, Carnegie opened schools and wrote books. His best-sellers(畅销书) include How to Win Friends and Influence People and How to Stop Worrying and Start Living. More than 50 million c 【10of his books have been printed in 38 languages. They are still helping people on the road to success.

【题目】根据短文内容理解,选择正确答案。 Why do plants grow in some places but not in others? Why does some land have so many plants growing on it, while other land has almost no plants growing on it at all?
To grow, plants need several things. One is warmth. In very cold places almost nothing grows. Plants also need water. In very dry parts of the Earth only a few unusual plants can grow. That's why there are almost no trees or grass in dry deserts.
Plants must also have a place to put down their roots and grow. They find it difficult to grow on hard land. The town is built(被建立) on hard land. The plants there have only the soil between the cracks of the stones to grow in.
Another thing plants must have before they can grow is food. What will happen if we try to make things grow on the sandy beach? A few plants, such as grass, will grow in sand, but most plants won't. Even if the weather is warm enough and we water the plants each day, many of them will die because the sand on this beach has almost no food for plants.
(1)According to the passage, plants need _______ things to grow well.
A.two
B.three
C.four
D.five
(2)The underlined word "cracks" means "________".
A.long narrow opening
B.the surface of something
C.small plants on something
D.the bottom of something
(3)From the passage, we can know it is ________ for plants to grow in dry places.
A.easy
B.difficult
C.impossible
D.important
(4)The passage can most probably be found in a ________ book.
A.science
B.history
C.travel
D.math

【题目】Complete the following passage with the words or phrases in the box. Each can only be used once.(将下列单词或词组填入空格,每空格限填一词,每个单词或词组只能填一次。)

A. widely B.suffer C.health D.thinner

E. complain of F.take off G.mean

H.how I. against J. safely

With such a large rise on mobile phone users around the world over the last 10 years,many people are worried about__【1】__ possible problems.For some time,scientists have been thinking that mobile phones could lead to cancer.But so far,there is no strong evidence (证据)for this.

The Norway Institute of Public Health and the UK 's Health Protection Agency both released some studies last year.They said that there was no link found between mobile phone radiation(辐射) and cancer.

However,many mobile phone users often __2__headaches, dizziness (头晕)and even feeling sick.Last October,a court case (诉讼案件)in Italy said that heavy mobile phone usage had caused brain cancer in one man.He had used a mobile phone up to six hours a day for 12 years. But the biggest problem with research now is that it is too early to reach conclusions.Mobile phones have only been__3__ used since the 1990s,and cancers can take many years to develop. There is also still a strong argument that mobile phones are a major risk for children."Inner child,small central brain structures are going to be exposed(暴露),"said Dr.Annie,"Besides,kids have a skell(头盖骨) which is_4__.There is much more water in their brain,so there are many reasons that they take in more of the same radiation."

Although we still don't know whether using mobile phones can cause cancer,we should try to use our phones__5__.Here are some tips:*Use a headset(耳机) or speaker.

Headsets give out much less radiation than phones.Some wireless headsets give out low-level radiation.However,you should _6__your headset when you're not talking to anyone.Using a phone with a speaker will also make it safer. *Listen more, talk less.Your phone gives out radiation when you talk or text,but not when you're listening or getting messages.

*Hold the phone away from your body when you are talking,not _7__your ear.

Also,don't keep it in your pocket.

*Choosing texting over talking.Phones give out less radiation when sending texts than when making calls.Texting also keeps radiation away from your head.

*Poor signal?Stay off the phone.Fewer signal bars(信号格数) on your phone _8__that the phone needs to give out more radiation to work.Make and take calls when your phone has a strong signal.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网