题目内容
【题目】根据句义完成句中已给出首字母的单词。
请务必 将1-5 小题的答案写在答题卡的相应位置!
【1】Middle-autumn Day is a t________
festival in China.
【2】She’ll take her son to the d_______to have his teeth checked.
【3】December is the t_______month of a year.
【4】The injured people were taken to hospital i______after the accident.
【5】It was a pity! I m__________the chance to study abroad.
【答案】
【1】traditional/touching
【2】dentist
【3】twelfth
【4】immediately
【5】missed
【解析】
【1】句意:中秋节是中国的传统节日。festival节日,名词需用形容词修饰;根据句意语境和首字母提示,可知填traditional。
【2】句意:她要带儿子去看牙医检查牙齿。定冠词the后接名词;have his teeth checked检查牙齿;根据句意语境和首字母提示,可知是去看牙医,故填dentist。
【3】句意:十二月是一年中的第十二个月。定冠词the修饰序数词;根据句意语境和首字母提示,可知填twelfth。
【4】句意:事故发生后,受伤的人立即被送往医院。空白处需用时间副词,根据句意语境和首字母提示,可知填immediately。
【5】句意:真遗憾!我错过了出国留学的机会。本句缺谓语动词;chance机会,根据上文It was a pity!,结合句意时态和首字母提示,可知是错过了机会,故填missed。
【题目】
Dear Jenny I'm going to take some important exams next month and I am really worried about them. I can’t eat or sleep well. I keep thinking I may get bad grades. Please help me! Mary, 15 Chicago | Dear Jenny, My little brother refuses to let me watch my favorite TV show. Instead, he watches whatever he wants all the time. What can I do? Nina, 14 New York | Dear Jenny, My dad has got a new job and he works long hours. He often has to work at weekends, too. So we spend very little time together. I miss him. What should I do? Jim, 13 Boston |
① ② ③
Main parts of the two replies from the editor of the magazine Students' Life:
A. You should discuss this problem with your parents. Have you talked to your father? Surely, he misses you, too. Tell him how you feel, and perhaps he would spend more time with you. You can also ask your mother to do something fun with you when your father isn’t home. |
B. You shouldn’t worry so much. If you study hard, you’ll do well. Try to relax, find time to go for walks and eat three healthy meals every day. Don’t drink coffee or tea, or you won’t be able to sleep. You d better drink a glass of hot milk before going to bed. |
【1】What does Jenny do?
A. A teacher B. A doctor C. An editor
【2】Match the letters with the replies. Which is right?
A. ②-A;①-B B. ③-A①-B C. ③-A;②-B
【3】What problem does Jim have?
A. He misses his dad.
B. He worries about his dad.
C. He has to work at weekends.
【4】What may be the proper advice to Nina?
A. Turn off the TV when her brother is watching it.
B. Find programs that they’re both interested in.
C. Ask their parents to punish her brother.
【5】Where do the three teenagers probably live?
A. In the US
B. In Australia
C. In the UK
【题目】请认真阅读下面短文,在短文后表格中的空白处填上适当的词。(注意:每空1个词)
How to protect children from unsafe material online has long been discussed in the USA. For some parents, the Internet seems like a jungle, filled with danger for their children. But jungles contain (包括) wonders as well as dangers.
Most kids have started to use search engines. Many of them are great at finding lots of interesting websites, and they can also locate places where you might not want your kids to go. There are search engines designed just for kids. A certain software contains only sites that have been selected as safe. The most popular way to limit access would be to use what is known as a ‘content screener (过滤器)’. But this can’t be wholly reliable (可靠的), and the best thing parents can do is to talk to their kids and let them know what is OK or not OK to see or do on the Internet. Another way is that Mum or Dad is nearby when the child is surfing the Internet.
How to protect children from 【1】 material online | |
Parents’ opinion about the Internet | The Internet is like a jungle 【2】of danger. |
Tips | Use the content screener — it’s the most 【3】 way, but not wholly reliable. |
Parents should tell their kids what they should do and what they 【4】do on the Internet. | |
Mum or Dad should be nearby when the child is 【5】the Internet. | |