题目内容

【题目】

Dear Jenny

I'm going to take some important exams next month and I am really worried about them. I can’t eat or sleep well.

I keep thinking I may get bad grades. Please help me!

Mary, 15

Chicago

Dear Jenny,

My little brother refuses to let me watch my favorite TV show. Instead, he watches whatever he wants all the time.

What can I do?

Nina, 14

New York

Dear Jenny,

My dad has got a new job

and he works long hours. He often has to work at weekends,

too. So we spend very little time together. I miss him.

What should I do?

Jim, 13

Boston

Main parts of the two replies from the editor of the magazine Students' Life:

A. You should discuss this problem with your parents. Have you talked to your father? Surely, he misses you, too. Tell him how you feel, and perhaps he would spend more time with you. You can also ask your mother to do something fun with you when your father isn’t home.

B. You shouldn’t worry so much. If you study hard, you’ll do well. Try to relax, find time to go for walks and eat three healthy meals every day. Don’t drink coffee or tea, or you won’t be able to sleep. You d better drink a glass of hot milk before going to bed.

1What does Jenny do?

A. A teacher B. A doctor C. An editor

2Match the letters with the replies. Which is right?

A. -A;-B B. -A-B C. -A;-B

3What problem does Jim have?

A. He misses his dad.

B. He worries about his dad.

C. He has to work at weekends.

4What may be the proper advice to Nina?

A. Turn off the TV when her brother is watching it.

B. Find programs that they’re both interested in.

C. Ask their parents to punish her brother.

5Where do the three teenagers probably live?

A. In the US

B. In Australia

C. In the UK

【答案】

1C

2B

3A

4B

5A

【解析】这篇短文是三个学生写给Jenny的求助信。

1根据文中Main parts of the two replies from the editor of the magazine Students' Life:可知,Jenny是一个杂志社关于学生生活的编辑。故选C。

2根据文中可知A的回复是对于第3个人关于想念父亲的回复;根据文中BYou shouldn’t worry so much. If you study hard, you’ll do well. Try to relax, find time to go for walks and eat three healthy meals every day.可知,这里是对一个同学关于担心考试的回复。故选B。

3根据文中My dad has got a new job and he work long hours. He often has to work at weekends,

too. So we spend very little time together. I miss him.可知,这里是说吉姆想念他的父亲。

故选A。

4根据文中My little brother refuses to let me watch my favorite TV show. Instead. he watches whatever he wants all the time可以推测,对给Nina的建议是Find programs that they’re both interested in. 找到他们都感兴趣的东西。故选B。

5根据文中Mary, 15 Chicago Nina, 14 New York Jim, 13 Boston可知,这些学生来自美国。故选A。

1、平心静气审题,切忌粗心。在解答阅读题时,千万不要慌,要静下心来,按照由易到难,由浅入深的思维方式,先从容易的入手,逐渐的打开思路。

2、仔细研读语段,整体感知文章内容。通常阅读一篇文章,第一遍需要速读,首先要重点理解文章的体裁是记叙文还是说明文。答题时切忌文章都没完整的阅读过,就匆匆忙忙地写答案。最好先把文章从头到尾通读一遍,对文章有一个整体的认识和理解。

3、巧妙借助"原话",确定解题空间。在通读全文的基础上,将要回答的问题放到阅读的文章中来,再去浏览所要回答的试题,经过初步的思考,确定解决问题的阅读空间。有些试题它要求用文中原话来回答,我们就可以用文中的原话来作答,这时就可以"从文章中直接提取信息"来回答问题。

4、合理控制答题时间,先易后难。应浏览阅读理解的全文,了解阅读理解全文的概貌。看完后,应记住阅读理解文章的要点,阅读理解重要的结论以及阅读理解中的一些关键性的人名、地点、定义和数字。碰到阅读理解的难题时,千万不要钻牛角尖,耽误太多时间。

练习册系列答案
相关题目

【题目】(An excerpt of After Twenty Years)

There was now a cold rain falling and the wind was stronger. The few people walking along that street were hurrying, trying to keep warm. At the door of the shop stood the man who had come a thousand miles to meet a friend, Jimmy Wells. Twenty years ago, they agreed to meet here tonight. Such a meeting could not be certain. But he waited.

About twenty minutes he waited, and then a tall man in a long coat came hurrying across the street. He went directly to the waiting man.

“Is that you, Bob?” he asked, doubtfully.

“Is that you, Jimmy Wells?” cried Bob.

The new man took Bob’s hands in his. “It’s Bob! It surely is. I was certain I would find you here if you were still alive. Twenty years is a long time. The old restaurant is gone, Bob. I wish it were here, so that we could have another dinner in it. Has the West been good to you?”

“It gave me everything I asked for. You’ve changed, Jimmy. I never thought you were so tall.”

“Oh, I grew a little after I was twenty.”

“Are you doing well in New York, Jimmy?”

“Well enough. I work for the city. Come on, Bob. We’ll go to a place I know, and have a good long talk about old times.”

The two men started along the street, arm in arm. Bob, the man from the West, was beginning to tell the story of his life. The other, with his coat up to his ears, listened with interest.

At the corner stood a shop bright with electric lights. When they came near, each turned to look at the other’s face.

The man from the West stopped suddenly and pulled his arm away. “You’re not Jimmy Wells,” he said. “Twenty years is a long time, but not long enough to change the shape of a man’s nose.”

“It sometimes changes a good man into a bad one,” said the tall man. “You’ve been under arrest for ten minutes, Bob. Chicago policemen thought you might be coming to New York. They told us to watch for you. Are you coming with me quietly? That’s wise. But first here is something I was asked to give you. You may read it here at the window. It’s from a policeman named Wells.”

1Where did the story happen?

A. In New York. B. In Chicago. C. In the West. D. In a restaurant.

2How did Bob find out that the new man wasn’t his real friend?

A. From his height and his voice. B. From the shape of his nose.

C. From their talking about old times. D. From their meeting place.

3In which order did the following events take place?

a. Bob found out his new man wasn’t his friend.

b. The tall man gave Bob a note from Wells.

c. Bob waited at the door of a shop.

d. They had a talk about Bob’s life in the West.

e. The new man came to meet him.

A. c-e-d-a-b. B. e-b-c-a-d. C. c-d-a-e-b. D. e-c-a-b-d.

4According to the passage, we know ____________.

A. the tall man was Bob’s old friend

B. the two men had dinner in a restaurant

C. Jimmy came to Chicago to meet Bob

D. Bob was a criminal wanted in Chicago

5What can we infer(推断) from the story?

A. Time may change a good man into a bad one.

B. The police would make some notes on Bob.

C. Bob came from the far West to meet his friend.

D. They promised to meet each other 20 years ago.

【题目】阅读下文并回答问题。

A new study suggests that the more teenagers watch television,the more likely they are to develop depression(抑郁症)as young adults.

The researchers used a national long-term survey of healthy young teenagers of about 13—16 to find out the relationship between media use and depression.They based their findings on more than 4000 young teenagers who were not depressed when the survey began in 1995.

As part of the survey, the young people were asked how many hours of television or videos they watched daily.They were also asked how often they played computer games and listened to the radio.Here was the result.

The young people spent five and a half hours a day using media and more than 2 hours of that was spent watching TV.

Seven years later,in 2001,more than 7% of the young people had signs of depression.The average age at that time was 21.Brian Primack at the University of Pittsburgh medical school was the lead author of the new study.He says every extra hour of television meant an 8% increase in the chances of developing signs of depression.

The researchers say they did not find any such relationship with the use of other media such as movies,video games or radio.But the study did find that young men were more likely than young women to develop depression given the same amount of media use.

Doctor Primack says the study did not find out if watching TV causes depression directly.But one possibility,he says, is that it may take time away from activities that could help prevent depression, like sports and social activities. It might also prevent a person from sleeping well, he says, and that could have an influence.

The study was just published in the Archives of General Psychiatry.

In December, the journal Social Indicators Research published a study of activities that help lead to happy lives. Researchers from the University of Maryland found that people who describe themselves as happy spend less time watching television than unhappy people. The study found that happy people are more likely to be socially active,to read, attend social services and to vote.

1According to the study,were young women more likely than young men to develop depression given the same Amount of media use?

2What was the purpose of the research?

3What could help prevent depression according to Doctor Primack?

4If you are a parent,will you allow your child to watch TV more than 2 hours a day?Why or Why not?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网