题目内容
【题目】Summer is coming.How to keep fit in this hot season?Here are some good ideas.
Stay active and cool
Experts say teenagers should get at least 60 minutes daily exercise most days of the week. Summer is a great time to enjoy outdoor activities and play.If you’re near water,try water sports like swimming, surfing and water skiing.
Keep away from the sun
If you are going outside. keep away from the sun when it's strong, usually between 11: 00 am and 3:00 pm. Put on a hat and a pair of sunglasses. Apply sunscreen(防晒霜) and don' t get sunburned.
Eat fresh and colorful food
What is healthy to eat in summer? Fresh and light food. You can eat more fish in summer.
They can keep your body energetic and help fight against the burning sun.
Summer is also a great time to eat colorful fruit and vegetables. The beautiful colors not only please the eyes, but are also healthy chemicals. For example,tomatoes can help protect your skin against sunburn. Blueberries are good for your brain and eyes.
Drink water properly
Finally, don't forget to drink a lot of water. With all these summertime activities you will be thirsty. Water is the perfect drink to prevent dehydration. If dehydration happens to you, you'll be in danger. Try not to drink too many energy drinks or sports drinks. They have a lot of sugar.
【1】Among outdoor activities in summer, _ not mentioned in the passage.
A. swimming B. surfing C. rowing D. water skiing
【2】To keep away from the sun, we can .
A. put on a hat and a pair of sunglasses
B. try water sports without applying sunscreen
C. go outside when it's strongest between 11: 00 a.m, and 3: 00 p.m.
D. eat fresh fruit
【3】The underlined word"dehydration"means “ ” in Chinese in the passage.
A. 灼伤 B. 脱水 C. 晒晒伤 D. 干燥
【4】We can learn that _ from this passage.
A. tomatoes are good for your brain and eyes
B. blueberries can help protect your skin against sunburn
C. eating fish and tomatoes can help us fight against sunburn
D. drinking water is good for your eyes
【答案】
【1】C
【2】A
【3】B
【4】C
【解析】试题这是一篇说明文,文章就心态、运动、饮食等方面为在夏天如何保持健康提出建议。
【1】题意:在夏季的户外活动中,短文中没有提到 。考查细节理解题。根据.If you’re near water, try water sports like swimming, surfing and water skiing.,可知没有提及划船,故选C。
【2】题意:为了远离太阳,我们可以 。考查细节理解题。根据Put on a hat and a pair of sunglasses. Apply sunscreen and don' t get sunburned.,可知选A。
【3】题意:短文中划线词“dehydration”的汉语意思是“ ”。考查词义理解题。根据With all these summertime activities you will be thirsty.…If dehydration happens to you, you'll be in danger.,可知选B。
【4】题意:我们可以从这段文字中了解到 。考查细节理解题。A. tomatoes are good for your brain and eyes西红柿对你的大脑和眼睛都有好处。;B. blueberries can help protect your skin against sunburn蓝莓有助于保护皮肤免受晒伤C. eating fish and tomatoes can help us fight against sunburn吃鱼和西红柿可以帮助我们抵抗晒伤。D. drinking water is good for your eyes饮用水对眼睛有益。根据For example, tomatoes can help protect your skin against sunburn.,可知选C。