题目内容

【题目】Giraffes are the tallest animals of all. They have long legs and long necks. And a mother giraffe can grow to nearly five meters tall.

Giraffe skin is blotched(皮肤上的斑 ) in patterns(样式) of browns and yellows. No two have the same pattern.

They live in parts of Africa. Their necks are long so they can reach high into trees to eat the leaves. Leaves give giraffes most of the water they need so that they do not often have to drink water. A giraffe only drinks about once a day, Giraffes' long legs mean they take big steps when they walk or run. One step can be about 5 meters long. They can run very fast, A giraffe heart is the biggest of any animal's. Although giraffes are peaceful animals, they will protect themselves from lions.

【1】 A mother giraffe can grow to about______ tall.

A. four meters B. five meters

C. five meters and a half D. six meters

【2】 Why does a giraffe only drink once a day? Because ______.

A. he can drink enough at a time

B. he doesn’t need much water

C. he has a stomach like a camel does

D. leaves give him the rest of water

【3】 What is the passage mainly about?

A. Giraffe skin pattern.

B. Protection (保护) of giraffes.

C. Some facts about giraffes.

D. Giraffes and lions.

【答案】

【1】B

【2】D

【3】C

【解析】

试题分析:本文主要介绍了生活在非洲的长颈鹿体型及生活习性。

【1】B细节理解题。由文中句子“And a mother giraffe can grow to nearly five meters tall.”可知,成年长颈鹿可以长到五米。故答案为B。

【2】D理解推测题。由文中句子“Leaves give giraffes most of the water they need so that they do not often have to drink water.”可知,树叶给长颈鹿提供了所需的大部分水分。故答案为D。

【3】C细节理解题。通读全文可知,本文主要介绍了由关长颈鹿的一些情况。

练习册系列答案
相关题目

【题目】维生素对人体很重要,大家了解他们吗?请仔细阅读题中的五种维生素的介绍和A至F材料说明,找出需要补充的维生素的每个人,其中有一项是多余的。

Vitamin A
What can high-vitamin A foods do for you?
be great for night vision
help you see in color
help your grow properly and aids in healthy skin
﹡ Vitamin A in carrots helps you see at night

The B vitamins
What can the B vitamin do for you?
help make energy and set it free
help make red blood cells which carry oxygen(氧气) throughout your body
﹡ The B vitamins in leafy green vegetables help your body make protein(蛋白质)and energy.

Vitamin C
What can vitamin C do for you?
keep body tissues(组织) in good shape
help you heal when you get hurt
help your body resist infection
﹡ Vitamin C in oranges helps your body heal if you get a cut

Vitamin D
What can vitamin D do for you?
help keep your bones strong and healthy
help keep your teeth strong and healthy
help your body absorb the amount of calcium(钙)
﹡ Vitamin D in milk helps your bones and teeth.

Vitamin E
What can vitamin E do for you?
protect your skin from ultraviolet(紫外线) light
protect your lungs from becoming damaged by polluted air
help make red blood cells
﹡ Sunflowers seeds are the richest in Vitamin E

A. Emily often feels tired and seems to be lack of energy.
B. Jeff spent his summer vacation on the beach and got serious sun-burnt.
C. Linda feel nervous before the new people.
D. Tony sometimes feels pains in his bones and he has loose teeth.
E. Kate has poor eyesight and she can't see clearly at night.
F. Luke is so careless that he often gets hurt. And it takes a long time for his wound(伤口) to heal.

【题目】请仔细阅读1-5题中应用文及相关信息,从A-F中按照要求匹配信息,其中一项为多余项.

A.

Photography Club --- We are looking for artistically inclined students to join our new club. We plan to meet every Tuesday and Thursday evening after school from 6 to 8 pm. Each member must have their own equipment.

B.

Hiking Society --- Members meet every Saturday to discuss their hiking trips and twice a month, we arrange trips to different parts of the province for members to go on breathtaking scenic mountain walks. Get to understand our local geography, keep fit and have fun.

C.

Film Club --- The club is perfect for students who love artistic movies. Every Tuesday and Friday evening we hold a seminar in which a great new movie or a classic film is discussed and reviewed.

D.

Dancing Club --- We are the largest club in the university with over 400 members. Members are invited to dancing practice every Monday evening from 7 pm to 10 pm and we hold dance parties with students from other universities once a month. Perfect way to keep fit and meet new friends.

E.

English Society --- A new group organized by the University English Dept. gives all students on campus a chance to practice and improve their English. We plan to have regular foreign guests come to our weekly meetings every Wednesday evening at 7:30 and we show English language movies that can help you both practice your English and be entertained as well.

F.

Book Club --- Members meet each week to discuss and recommend books to each other. Meetings are lunch times on Fridays. Membership is free. All members qualify for a 20% discount on all books purchased from the Xinhua Book Store.

Cherry wants to join a club that will keep her fit and active but because she has a part-time job every workday evening, she is only available to take part on the weekends.
David is a new student at the university, whose major is English literature. He is a little shy so she is hoping to join a club that can help him get to know new people and build his confidence.
Bonnie is majoring in drama and wants to be a scriptwriter when she graduates. She is interested in discovering new stories that she may one day be able to turn into movies. As her home is far from the university, she is only free during the day to take part.
Betty is studying film making and one day hopes to become a director. But she thinks her ability to create beautiful visual images is not strong enough, so she has recently purchased a camera to help her practice.
Jack is a first year geography student who would like to learn more about the geography of the local area. He is also worried about passing the English test that all students must take at the end of their first year of study. He has to return to his home to help his parents every weekend, so he is only free during weekdays.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网