题目内容

【题目】维生素对人体很重要,大家了解他们吗?请仔细阅读题中的五种维生素的介绍和A至F材料说明,找出需要补充的维生素的每个人,其中有一项是多余的。

Vitamin A
What can high-vitamin A foods do for you?
be great for night vision
help you see in color
help your grow properly and aids in healthy skin
﹡ Vitamin A in carrots helps you see at night

The B vitamins
What can the B vitamin do for you?
help make energy and set it free
help make red blood cells which carry oxygen(氧气) throughout your body
﹡ The B vitamins in leafy green vegetables help your body make protein(蛋白质)and energy.

Vitamin C
What can vitamin C do for you?
keep body tissues(组织) in good shape
help you heal when you get hurt
help your body resist infection
﹡ Vitamin C in oranges helps your body heal if you get a cut

Vitamin D
What can vitamin D do for you?
help keep your bones strong and healthy
help keep your teeth strong and healthy
help your body absorb the amount of calcium(钙)
﹡ Vitamin D in milk helps your bones and teeth.

Vitamin E
What can vitamin E do for you?
protect your skin from ultraviolet(紫外线) light
protect your lungs from becoming damaged by polluted air
help make red blood cells
﹡ Sunflowers seeds are the richest in Vitamin E

A. Emily often feels tired and seems to be lack of energy.
B. Jeff spent his summer vacation on the beach and got serious sun-burnt.
C. Linda feel nervous before the new people.
D. Tony sometimes feels pains in his bones and he has loose teeth.
E. Kate has poor eyesight and she can't see clearly at night.
F. Luke is so careless that he often gets hurt. And it takes a long time for his wound(伤口) to heal.

【答案】E;A;F;D;B
【解析】本文介绍了五种维生素和它们对人体的重要性。
(1)本段介绍的是维生素A的用途,根据最后一句 Vitamin A in carrots helps you see at night可知它有助于提高人的视力。E说的是凯特的视力不好,在夜里看不清,所以答案是E。
(2)本段介绍维生素B的用途,根据最后一句The B vitamins in leafy green vegetables help your body make protein(蛋白质)and energy.绿色蔬菜中的维生素B提供给人体蛋白质和能量,有助于缓解疲劳。A,艾米丽经常感觉累,好像精力不足。所以答案是A。
(3)本段介绍维生素C的用途, 根据最后一句Vitamin C in oranges helps your body heal if you get a cut可知它有助于修复身体组织。F,卢克经常受伤,伤口愈合需要很久。所以答案是F。
(4)本段介绍介绍维生素D的作用,﹡根据最后一句 Vitamin D in milk helps your bones and teeth.可知它有助于骨骼和牙齿,它有助于骨骼强壮。D托尼骨头疼,牙齿松动 。所以答案是D。
(5)本段介绍维生素E有防紫外线的功能。根据句子protect your skin from ultraviolet(紫外线) lightB,可知它可以阻止紫外线。B,杰夫在海滩上度过一个暑假,被阳光晒伤了。所以答案是B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下列短文,根据短文中的信息完成文后表格。在答题卡标有题号的横线上,写出空缺处所填单词的正确形式。(每空一词)
The Slender West Lake Scenic Spot lies in the northwestern part of Yangzhou, with its south gate facing Great Rainbow Bridge Road. It covers an area of about 123.6 hectares. The Slender West Lake was named a National Key Scenic Spot in 1988 and National Tourist Area in 2010.
The Slender West Lake used to be a long river named the Baozhang Lake, which is 4 kilometers in length and less than 100 meters in width. A famous poet Wang Hang in the Qing Dynasty once composed a poem, from which the Slender West Lake gets its present name and for which it is well known all over the world.
During the Sui and Tang Dynasties, many gardens were built along the Slender West Lake. Following the lines of the natural landscape, a lot of houses along the moats(护城河) were built in different locations during different periods. Emperors Kangxi and Qianlong of the Qing Dynasty both visited the Slender West Lake.
The Slender West Lake Scenic Spot is a symbol of the lake gardens in China. In a word, the Slender West Lake not only represents the beauty of natural landscape but also has a long history and rich culture.

The Slender West Lake

Location

●The Slender West Lake, about 123.6 hectares in , lies in theof Yangzhou, whose south gate Great Rainbow Bridge Road.

Name

●It used to be a long river the Baozhang Lake.
●It gets its present name from a poem and becomesboth at home and abroad .

●Many gardens were built along the Lake during the Sui and Tang Dynasties.
buildings appeared along the moats during different periods.
●Emperors Kangxi and Qianlong both to the Slender West Lake.

Features

●It the lines of the natural landscape and creates the beauty for the Slender West Lake.
●It also has a long history and culture.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网