题目内容

【题目】阅读理解
Animals are our good friends. Some are active and others are quiet. But do you know anything about the clever animals in the world? Just have a look!

Animals

Interesting facts

Kelly is an African elephant. Now she is 19 years old. She lives in the zoo. Kelly has produced more than 100 paintings since last year. She has made over $3,500 for the zoo. Newspaper reporters wrote about Kelly, and then people went to buy her pictures.

Nana is a clever black and white dog in England. He can do many things just like a human. He can walk on two legs and close the door. Also, he is able to get things for his master, such as newspapers and the TV remote control. What's more, he can sleep and use the quilt very well. No games are difficult for him!

Koko is a 44—year—old chimpanzee. He has lived with human for tens of years and can “talk” to humans with his hands. He can do simple gestures* and that helps people to understand him.


(1)How many kinds of animals are mentioned in the passage?
A.Two.
B.Three.
C.Four.
D.Five.
(2)Where does Kelly come from?
A.America
B.Australia
C.Africa.
D.Austria
(3)How do Koko talk with humans?
A.By using eyes
B.By painting.
C.By writing
D.By using hands
(4)What CAN'T Nana do according to the passage?
A.wash clothes
B.play ball games
C.get newspaper for his master
D.walk on two legs
(5)The passage tells us about some animals in the world.
A.active
B.quiet
C.expensive
D.clever

【答案】
(1)B
(2)C
(3)D
(4)A
(5)D
【解析】本文是一篇记叙文,介绍了三个非常聪明的动物,有会画画的大象Kelly、会做很多事的小狗Nana和会用手势跟人“交谈”的黑猩猩Koko。
(1)考查细节理解。浏览这三篇短文或观察每篇短文中的图片可知,这篇短文里提到了三种动物,分别是大象、狗和黑猩猩。故应选B。
(2)考查细节理解。根据第一篇短文中的”Kelly is an African elephant“可知,Kelly是一头非洲的大象,所以她来自非洲。故应选C。
(3)考查细节理解。根据第三篇短文中的”He has lived with human for tens of years and can ‘talk’ to humans with his hands.“可知,Koko可以用他的手跟人来“交谈”。由此可知应选D。
(4)考查细节理解。根据第二篇短文中的”He can walk on two legs and close the door. Also, he is able to get things for his master, such as newspapers and the TV remote control. What's more, he can sleep and use the quilt very well. No games are difficult for him! “可知,娜娜会做很多事,如用两条腿走路、为主人拿东西,还会做游戏。文章中没有提到他会洗衣服,故应选A。
(5)考查主旨大意。这篇短文给我们介绍了三个非常聪明的动物,有会画画的大象Kelly、会做很多事的小狗Nana和会用手势跟人“交谈”的黑猩猩Koko。这些动物的共同特征是聪明,故应选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】完型填空。(共10小题,计10分)

阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出一个能填入文中相应空白处的最佳答案。

Do you write your own blog(博客)?Do you often others' blogs on the Internet?

All over the world, not only famous persons but also many students use blogs as diaries and places to share their experience and advice or help.

“I write my activities every day, funny things or worries in my life.” says Lali, a 16-year-old high school student at Cambridge High School in Washington." I like putting pictures on my blog because it can make my blog more and more people will like it, It's a good way to my life to the world." She has had her blog for eight months.

Students like writing blogs they can write anything they want to, but don't need to any money.

Once(一旦)you start to write your blog, you will that you open up a new world. But what you write down may trouble you .So, use the blog carefully you can keep yourself away from some trouble. The blog makes everybody's life colorful.

【1】A. read B. write C. forget D. miss

【2】A. learn from B. deal with C. ask for D. depend on

【3】A. without B. between C. including D. besides

【4】A. common B. modern C. famous D. interesting

【5】A. show B. send C. bring D. report

【6】A. unless B. while C. until D. because

【7】A. save B. spend C. take D. waste

【8】A. dream B. think C. find D. hope

【9】A. sometimes B. always C. ever D. never

【10】A. only when B. even though C. so that D. ever since

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网