题目内容

【题目】One of the easiest ways to keep healthy is to do jogging. “ Jogging is the name for a very gentle (温和的)running—it is just a little faster than walking. ”

Start slow jog for 20 meters, then walk for 20 meters. Little by little, if you are not feeling very tired, you may do more jogging and less walking. Finally, jog the whole day. It will be easy for you to start jogging for 15 minutes twice a week. Then increase(增加)this to 20—30 minutes every day. The longer you join in jogging, the more you enjoy it and the healthier you will become. Some people like jogging alone (独自地),and others enjoy doing it with friends. Jogging in groups makes more people keener (热心的),because you cannot stay in bed while there is a group of friends waiting outside.

If you want to start jogging, prepare a pair of comfortable shoes and determined (坚定的)mind.

1将文中画线句子翻译成汉语。

______________________________________________________________________

2写出文中画线单词的比较级和最高级。

comfortable____________________________________________________________

3What is jogging?

____________________________________________________________________

4Is jogging faster than walking?

___________________________________________________________________

5What will you need to do if you want to start jogging?

___________________________________________________________________

【答案】

1保持健康的最容易的方法之一是慢跑。

2more comfortable; the most comfortable

3Jogging is the name for a very gentle running—it is just a little faster than walking.

4Yes, it is.

5Prepare a pair of comfortable shoes and determined mind.

【解析】试题分析:短文大意:保持身体健康的最简单的方法之一就是慢跑。跑步是一种很温和的运动的名字--只是比走路快一点。如果你想开始跑步,需要准备一双舒适的鞋和坚定的信心。

1】本题考查英译汉。动词不定式to keep healthy 在句中修饰名词way作后置定语;动词不定式to do jogging在句中作表语。

2】本题考查多音节形容词comfortable的比较级和最高级:more comfortable , the most comfortable

3】根据文中Jogging is the name for a very gentle (温和的)running ——it is just a little faster than walking.可知慢跑很温和的跑--只比走路快一点。所以作答Jogging is the name for a very gentle running---it is just a little faster than walking.

4】根据文中it is just a little faster than walking.可知慢跑比走路快一点。所以作答Yes, it is.

5】根据文中If you want to start jogging, prepare a pair ofcomfortableshoes and determined (坚定的) mind可知如果你想开始慢跑,需要准备一双舒适的鞋和坚定的信心。所以作答Prepare a pair of comfortable shoes and determined mind.

练习册系列答案
相关题目

【题目】There was a very rich man named John. He gave a great puzzle (迷语)to the people in the town.

In his house, he had a very large room. “If anyone of you can fill my room within one day, I will give you 100,000 dollars.” Everyone in the town wanted to try.

The first man tried to fill the room with stones. At the end of the day, he was very tired, but the room was still empty.

The second man tried to fill the room with wood. He worked all day, but the room was not full. “That room is too big,’’ he said. “No one can do this.”

The third man said, “I can do it. It’s easy.” Everyone laughed. They thought he could not do it. Then, the man went to the park and played all day. His friend said, “Why are you playing? You should be working.’’ The man said, “I can do it. Don’t worry.’’ At 8 o’clock at night,the man came to the room with a small bag. The rich man said, “Haha...that bag is too small. It cannot fill the room.’’The man reached into the bag and took out a candle. He lit(点亮)the candle and said, “You see,the whole room is filled with light!”

1How much would John give to the man who worked out the puzzle?(根据短文内容回答问题)

_____________________________________________________________________

2Did the second man fill the room within one day?(根据短文内容回答问题)

______________________________________________________________________

3How did the third man fill the room?(根据短文内容回答问题)

_____________________________________________________________________

4从短文中找出与下面句子画线部分意思最相近的单词。

He worked all day, but the room was not full. _____________________

5In the passage, the underlined word “It’’ refers to ______________.

【题目】阅读理解

A

Different weather makes people feel differentIt influences healthintelligence and feelings

In Augustit is very hot and wet in the southern part of the United StatesPeople there have heart trouble and other kinds of health problems during this monthIn the Northeast and the Middle Westit is very hot at some times and very cold at other timesPeople in these states have more heart trouble after the weather changes in February or March

The weather can also influence intelligenceFor examplein a 1983 report by scientistsIQ of a group of students was very high when a very strong wind camebut after the strong windtheir IQ was 10lowerThe wind can help people have more intelligenceVery hot weatheron the other handcan make it lowerStudents in many schools of the United States often get worse on exams in the hot months of the year(July and August)

Weather also has a strong influence on people’s feelingsWinter may be a bad time for thin peopleThey usually feel cold during these monthsThey might feel unhappy during cold weatherBut fat people may have a hard time in hot summerAt about 18people become stronger

Low air pressure may make people forgetfulPeople leave more bags on buses and in shops on low-pressure daysPeople feel best at a temperature of about 18

Are you feeling sadtiredforgetfulor unhappy today?It may be the weather’s problem

1________can cause health problems

AHot and wet weather

BA strong wind

CWarm weather

DLow air pressure

2A report shows that people may have more intelligence when________comes

Arain

Ba strong wind

Cvery hot weather

Dlow air pressure

3According to the writerfat people may feel bad in________weather

Acold

Bcool

Cwarm

Dhot

4The writer wants to tell us that________

Ahot and cold weather influences all people in the same way

Bweather influences people’s behaviour

CIQ changes when weather changes

Dpeople feel good on low-pressure clays

5The best title for this passage is“________”

AHot Weather Causes Health Problems

BDifferent Weather Makes People Feel Bad

CWeather Influences Feelings

DWeather Influences HealthIntelligence and Feelings

【题目】Little Tom likes cartoons very much. When the cartoons begin on TV, he does nothing until they’re over. Sometimes he’d rather(宁可)wait for a long time and go to bed late. In the morning his mother has to wake him up, or he’ll be late for school.

Yesterday Tom heard there would be an interesting cartoon today. This morning, as soon as he got up, he turned on the television, but he didn’t see the program on it. He had to have breakfast and then go to school. After school he ran home while his mother was cooking supper in the kitchen. He hurried to the sitting room and turned on the television again, but he couldn't find the cartoon. He rushed into the kitchen and asked his mother for help.

“It’s only five now,’’said the woman. “Your program will be after supper. ”

“Well,let’s have supper right now!”

1Tom goes to bed late sometimes, so___________.

A. his mother has to wake him up

B. he goes to school by bus

C. he can wake himself up in the morning

D. he has to go to school without breakfast

2Tom spends much time________ when he’s free.

A. playing football

B. watching football matches on TV

C. doing his homework

D. watching cartoons on TV

3__________, so he turned on the television after getting up this morning.

A. Tom thought he had some time left

B. Tom didn't know when the cartoon would begin

C. Tom wanted to know the important news

D. Tom hoped to watch a TV play

4Tom was afraid , so he ran home.

A. to miss the interesting cartoon

B. to miss the last bus

C. he would be hungry

D. he had little time to finish his homework

5The last sentence “Well,let’s have supper right now! ” means “_________”

A. he is hungry now

B. the dinner is delicious

C. he wants to go to bed early

D. he wants to watch TV now

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网