题目内容
【题目】 Sore necks are very common these days. How to avoid a sore neck? Here are the things you should know.
Take precautions(预防措施)after an unusual activity. Many people report having a pain in their necks after doing something that they don't often do, such as a new exercise or packing and moving.
If you know you've done something that puts you at risk, massage(按摩)your neck, do it with different exercises and take a warm bath before bed.
Make sure your workstation is correct. If you work long hours at a desk, you may want to make sure that your work environment is set up to be the most relaxing Make sure that your body is being treated right.
Keep your feet on the floor. This will often depend on how high your chair is, so adjust(调整)it in time to achieve good results.
Change your posture often. Sitting in one position for long periods of time is not healthy. Sit with your back straight for most of the time. Take a 5-minute break if you can and walk around every hour.
Exercise. Find something—swimming, running or climbing-that makes you excited and feel alive. Make it into a usual way. Your body will feel better and your mind will feel more relaxed.
【1】In Paragraph 5,the underlined word "it" refers to(指) .
A.the deskB.the chairC.your neckD.your body
【2】 can avoid a sore neck according to the passage.
A.Making your work environment be quietB.Sitting with back straight for a moment
C.Packing and moving for a long timeD.Exercising often like swimming or running
【3】After doing something unusual, you may do the following things except
A.doing it with different exercisesB.massaging your neck
C.taking a warm bath before bedD.looking at your phone for too long
【4】This passage mainly tells us
A.how to do exercise wellB.exercising often is good for people
C.how to avoid a sore neckD.being healthy is the most important
【答案】
【1】B
【2】D
【3】D
【4】C
【解析】
本文是一篇说明文,主要介绍了如何避免颈部疼痛的4个方面。
【1】词义猜测题。根据第5大段“This will often depend on how high your chair is, so adjust(调整)it in time to achieve good results.”把脚放在地板上。这通常取决于你的椅子有多高,所以要及时调整以获得好的效果。可知,it指代前面的椅子。故选B。
【2】推理判断题。根据第4大段“Make sure your workstation is correct.”确保你的工作环境是正确的,而不是安静的,故A错误;根据第6大段“Sit with your back straight for most of the time.”大部分保持背部挺直,而不是一会,故B错误;根据第2大段“Many people report having a pain in their necks after doing something that they don't often do, such as a new exercise or packing and moving.” 很多人在做了一些他们不常做的事情之后,比如做了一项新的运动或者打包搬家,他们的脖子会感到疼痛,所以不能一直打包或者搬家,故C错误;根据第7大段“Exercise. Find something—swimming, running or climbing-that makes you excited and feel alive”游泳,跑步或者爬山能使你放松,可知D正确。故选D。
【3】细节理解题。根据第3大段“If you know you've done something that puts you at risk, massage(按摩)your neck, do it with different exercises and take a warm bath before bed.” 如果你知道你所做的事情使你处于危险之中,按摩(按摩)你的脖子,用不同的练习,在睡觉前洗个热水澡。可知,不包括D。故选D。
【4】主旨大意题。根据第1大段“Sore necks are very common these days. How to avoid a sore neck? Here are the things you should know.” 现在脖子痛很常见。如何避免颈部疼痛?以下是你应该知道的事情。可知,文章中心是在说如何避免颈部疼痛。故选C。