题目内容

【题目】 When you think of American culture, what first comes to your mind? McDonald’s? Coca Cola? Levi’s? Disneyland? Michael Jordan? Julia Roberts? Many people imagine American culture is a collection of popular symbols like these. Actually, these symbols are only one small part of American culture — pop culture.

What is pop culture? Well, pop is short for popular. The origins of pop culture can often be traced(追溯) to popular movies, television shows, music stars and sports figures. Pop culture is also promoted by business and advertising. The most common examples of American pop culture appear among high school and college students. Trends(潮流) set by famous people quickly become part of young people’s lifestyles.

American pop culture has spread around the world. One major reason for its popularity is that English is a world language. English is the language of diplomacy, international business and transportation. Since language and culture go together, learning English means becoming aware of English-speaking countries’ cultures. Also, America is a world leader in movies, music and magazines. The kind of American culture communicated in those media is pop culture. Finally, pop culture is easy to package and to export. For that reason, it is easy to “sell” to the world.

Many people suppose that American pop culture is what America is all about. Does pop culture reflect(反映) the true culture of America? Yes and no. Pop culture does represent(代表) a part of American society — especially urban young people that are turned into the media. But American pop culture is faddish and ever-changing. It is man-made and surface picture of America. If you want to learn about real American culture, you’ll have to go a little further than McDonald’s.

1Paragraph 3 is mainly about .

A.why language and culture go togetherB.how American pop culture leads in media

C.why American pop culture is popularD.how American pop culture is exported

2The underlined word “export” probably means .

A.to buy from a foreign countryB.to sell to a foreign country

C.to send to othersD.to store in some places

3Which of the following is TRUE about American pop culture according to the passage?

A.Pop culture isn’t a part of American culture.

B.Young people always set the trends of pop culture.

C.It is popular in the world mainly because of the popularity of English.

D.If you want to know real American culture, you can go to McDonald’s.

4What can we infer from the passage?

A.American pop culture is a part of American culture.

B.McDonald’s, Coca Cola, Levi’s etc. are all symbols of American pop culture.

C.American pop culture is easy to sell to the world only because it’s popular.

D.To learn about real American culture, you should study more than pop culture.

【答案】

1C

2B

3C

4D

【解析】

本文是一篇说明文,主要内容关于美国流行文化。得益于英语的流行,美国流行文化在世界迅速传播。然而只了解流行文化,并不足以全面了解美国文化,毕竟流行文化只是美国文化的一部分。

1题意:第3段主要是关于___________

主旨大意。根据第三段原文One major reason for its popularity is that English is a world language提示,整段内容都是在介绍为什么美国流行文化受欢迎的原因。C选项why American pop culture is popular“美国流行文化为什么受欢迎”符合题意,故应选C

2题意:画线单词“export”可能意为___________

词句猜测题。根据下文For that reason, it is easy to “sell” to the world可知,美国流行文化很轻易地就销往了全世界,export可意为“出口,对外出售”。B选项to sell to a foreign country“销往国外”符合题意,故应选B

3题意:根据本文内容,以下哪一项关于美国流行文化是正确的?

细节理解题。根据原文American pop culture has spread around the world. One major reason for its popularity is that English is a world language可知,英语作为世界通用语是美国流行文化受欢迎的一个主要因素。C选项It is popular in the world mainly because of the popularity of English“它在世界上流行主要是因为英语的流行”说法正确,故应选C

4题意:从这篇文章我们能推断出什么?

推理判断题。根据原文最后一句If you want to learn about real American culture, you’ll have to go a little further than McDonald’s可推断,如果想了解真正的美国文化,就应该知道更多美国流行文化之外的东西。D选项To learn about real American culture, you should study more than pop culture“要了解真正的美国文化,你应该研究的不仅仅是流行文化”符合题意,故应选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】Pattern Shift

1Few people had a chance to see the real Moon rock, ________ ________? (tag question)

2He’d like to change his lifestyle or he will die soon, ________ ________?(tag question)

3Her parents never visited that beautiful town. She didn’t, either.

=Her parents never visited that beautiful town. ________ ________ ________.

4The detective finally found out the woman in black wasn’t connected with the murder.

=The detective finally found out the woman in black ________ ________ ________ ________ ________the murder.

5The female CEO said to George, “Don’t forget to bring my briefcase to me the day after tomorrow.” (change it into an indirect speech)

____________________________________________________________________________________

6All her relatives have lived in Venice for long. (change it into a negative one)

____________________________________________________________________________________

7Did they let the boy clean the room because of his serious mistake?(passive voice)

____________________________________________________________________________________

8Sandy hid himself up the tree so that he wouldn’t be seen by Billy.(change it into a simple sentence)

____________________________________________________________________________________

9It was really surprising news for everybody to hear on that normal day.( exclamatory sentence)

____________________________________________________________________________________

10How long has it taken the government to rescue the injured in Nepal Earthquake?(rewrite it with “spend”)

____________________________________________________________________________________

11Super Mario Brothers helped Nintendo to become the best-selling toy in history.(emphasize the underlined part)

____________________________________________________________________________________

12The thief ran out of the jewelry shop before the policemen arrived.(emphasize the underlined part)

____________________________________________________________________________________

13There were three bottles of water in my bag. (raise a question about the underlined part)

____________________________________________________________________________________

14That mechanic from the garage needs to fix the broken car at the moment.(ask a question)

____________________________________________________________________________________

15The nearby areas will be crowded with lots of people and buildings in a few years. (ask a question)

____________________________________________________________________________________

【题目】 A new smart city will soon be built in the middle of the Arizona Desert, thanks to Bill Gates’ Smart City Project.

What is a smart city?

A smart city is a city area and people there can use the latest technology to collect information and manage resources. People live a quality life. The environment there is clean and sustainable (可持续的).

Gates bought 25,000 acres (英亩) of land near Phoenix two years ago. He planned to build a smart city with the latest technology, high-speed Internet, and large data centers. The city is named Belmont. It will become one of Arizona’s largest cities.

About 3,800 acres will be used for office and business space. About 470 acres will be used for public schools. Around 80,000 flats will be built.

The project says that about 182,000 people will live in Belmont in the future.

The project also introduces how cities of the future are run, so it is great.

Most people think it is the hardest project. Also, at present no one knows when it will begin, or how much they will spend. Gates hasn’t revealed (透露) any detail yet. But he has already spent more than $ 80 million on the project.

根据上面短文内容填空。

1Bill Gates had a plan to build a new smart city ________ the Arizona Desert, and he ____25,000 acres of land near Phoenix two years ago.

2A smart city can provide the latest technology for people to ________ and manage resources and should have a clean and sustainable ________.

3The city Belmont will be built into a smart city ________ the latest technology and high-speed Internet. The city will _______ large data centers.

4________ the project, Belmont will have a ________ of about 182,000 in the future.

5The project is considered to be the most ________, and now nobody knows ________ will be spent on it.

【题目】 My summer hols wr CWOT. B4, we usd 2 go 2 NY 2C my bro, his GF & thr 3: @ kids FTF. ILNY, it's gr8.

Can you understand this sentence? If you can't, don't feel too bad. Neither could the middle school teacher in England who received this as homework. This is Netspeak: the language of computerized communication found on Internet or mobile phones. To newcomers, it may look like a completely foreign language. So, what is the ‘translation' of the sentence above? It means: My summer holidays were a complete waste of time. Before, we used to go to New York to see my brother, his girlfriend, and their three screaming kids face to face. I love New York, it's great.

Schoolteachers and parents say this new form of writing is harming the English language. Increasing spelling and grammatical mistakes can be seen in students' writing. They fear the language could become corrupted(面目全非的).

Everyone should just relax, say linguists(语言学家). They believe Netspeak is in fact more of a good thing. David Crystal, from the University of Wales, argues that Netspeak and Internet create a new language use and the almost lost art of diary writing has been picked up again. Geoffrey Nunberg, from Stanford University, agrees. "People get better at writing by writing," he says, "Kids who are now doing text messaging, e-mail, and instant messages will write at least as well as, and possibly better than, their parents."

Linguist James Milroy says, for centuries, it is believed without exception that young people are harming the language. And you can bet your bottom dollar that when today's teenagers become tomorrow's parents, they too will think this way. Milroy argues that languages do not and cannot become "corrupted"; they simply change to meet the new needs.

However, Netspeakers do agree that it is important to teach young people how to speak and write Standard English. Cynthia McVey says, "I can understand Netspeak worries teachers and it's important that they get across to their pupils that text messaging is for fun, but that learning to write proper English is a must for their future."

Perhaps we should give teenagers a little more trust anyway. Erin, age 12, says, "I wouldn't use text language in my homework. Texting is just for fun"

1What is the main purpose of the first paragraph?

A.To give an example of a foreign language.B.To show an example of creative methods.

C.To express worries about using Netspeak.D.To lead in the topic of Netspeak.

2Which of the following is true according to the passage?

A.Cynthia McVey points out teenagers can deal with Netspeak properly.

B.Geoffrey Nunberg believes Netspeakers can write Standard English.

C.David Crystal thinks Netspeak helps develop the habit of writing.

D.James Milroy says that language is changing and improving.

3The expression "bet your bottom dollar" in Paragraph 5 means ________.

A.be fairly sureB.be greatly surprisedC.think it a pityD.find it interesting

【题目】 Sore necks are very common these days. How to avoid a sore neck? Here are the things you should know.

Take precautions(预防措施)after an unusual activity. Many people report having a pain in their necks after doing something that they don't often do, such as a new exercise or packing and moving.

If you know you've done something that puts you at risk, massage(按摩)your neck, do it with different exercises and take a warm bath before bed.

Make sure your workstation is correct. If you work long hours at a desk, you may want to make sure that your work environment is set up to be the most relaxing Make sure that your body is being treated right.

Keep your feet on the floor. This will often depend on how high your chair is, so adjust(调整)it in time to achieve good results.

Change your posture often. Sitting in one position for long periods of time is not healthy. Sit with your back straight for most of the time. Take a 5-minute break if you can and walk around every hour.

Exercise. Find something—swimming, running or climbing-that makes you excited and feel alive. Make it into a usual way. Your body will feel better and your mind will feel more relaxed.

1In Paragraph 5,the underlined word "it" refers to(指) .

A.the deskB.the chairC.your neckD.your body

2 can avoid a sore neck according to the passage.

A.Making your work environment be quietB.Sitting with back straight for a moment

C.Packing and moving for a long timeD.Exercising often like swimming or running

3After doing something unusual, you may do the following things except

A.doing it with different exercisesB.massaging your neck

C.taking a warm bath before bedD.looking at your phone for too long

4This passage mainly tells us

A.how to do exercise wellB.exercising often is good for people

C.how to avoid a sore neckD.being healthy is the most important

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网