题目内容

【题目】 If you or someone near you is in danger, how will you do the first aid? Mr. Zhang, a doctor in Beijing First Aid Center has some useful suggestions.

Check the environment. Watch the situation carefully. Is there anything that might do harm to you? Will you or the victim be hurt by fire, harmful smoke, a broken building, electrical wires or other dangerous situations? Do not rush into a place where you could be a victim yourself.

If being close to the victim will put your life in danger, search for skilled help at once. Skilled people have received special training and know how to deal with these situations. First aid isn ‘ t helpful if you do it but hurt yourself.

Call for help. Call the police or some other first-aid services immediately if you believe someone is seriously injured. If you are the only person on the scenetry to restart the patients breath before calling for help. Do not leave the victim alone.

Care for the person. Care for someone who has just gone through serious hardness. Remember to stay calm, encourage him (her) and you should be reassuring. Let the person know that help is on its way and that everything will be all right.

1Mr. Zhang ________.

A. is a policemanB. works in Beijing First Hospital

C. has some helpful first-aid adviceD. helps the writer out of danger

2The following things may hurt you EXCEPT ________.

A. an injured personB. a broken buildingC. harmful smokeD. electrical wires

3When you find someone in danger, you should ________.

A. rush into the place where the victim lies at once

B. deal with all situations by yourself

C. restart the patient’s breath after calling for help

D. stay calm and encourage the victim

4The underlined word “reassuring” means in Chinese.

A. 令人焦虑的B. 令人安心的C. 令人怀疑的D. 令人兴奋的

【答案】

1C

2A

3D

4B

【解析】

文章介绍了北京急救中心的张医生对于处于危险中的人给出了三条建议。

1细节理解题。根据Mr. Zhang, a doctor in Beijing First Aid Center has some useful suggestions.可知是关于急救有一些建议;故选C

2细节理解题。根据Will you or the victim be hurt by fire, harmful smoke, a broken building, electrical wires or other dangerous situations?可知没有受伤的人;故选A

3细节理解题。根据Remember to stay calm, encourage him (her)可知是保持安静,鼓励他;故选D

4词义猜测题。根据Remember to stay calm, encourage him (her) and you should be reassuring. Let the person know that help is on its way and that everything will be all right.以及选项,可知是令人安心的;故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】Ma Huijuan, a 38-year-old farmer from Ningxia, kept writing for many years. And now she is a famous_______ Over the years, she has typed two million characters on______ mobile phones. She wrote many stories in her free time.

Ma has become______her writing in her village. She organized a study group of more than 30 women and taught them to read and write.

Ma had to______studying at school when she was 16 years old. But it didn't end her love for _____. She often borrowed books from her classmates.

_____she bought her first mobile phone in 2008, Ma has been writing online. She writes for two or three hours on free days, and only for about five minutes on ______days.

In her articles, she mainly describes her daily work______a simple but humorous way. Her articles also describe her family, her childhood, the villagers and the beautiful scenery in Ningxia.

However. no one could ______ her at first. People said she was doing some meaningless work. Her husband______complained she used her mobile phone too often.

"They didn't understand me until my first article was published. In rural areas, the______is that we women do the housework at home, and the men work outside, " she said."As for reading and writing, that is______ for farmers. But I don' t think so. After finishing my work, I try my best to develop my______."

Last October, Ma helped people build a library to______them to read books.

"Reading and writing helped me express my_____and feelings well. I hope more people would realize the importance of studying and chase(追求) their dreams bravely," she said.

1A. singerB. painterC. readerD. writer

2A. ourB. theirC. herD. his

3A. bored withB. interested inC. famous forD. worried about

4A. hateB. stopC. keepD. start

5A. readingB. dancingC. drawingD. singing

6A. BecauseB. AlthoughC. SinceD. Before

7A. longB. quietC. shortD. busy

8A. inB. atC. forD. with

9A. understandB. hurtC. leaveD. kill

10A. neitherB. gladlyC. hardlyD. also

11A. questionB. solutionC. traditionD. task

12A. easyB. careless C .impossible D. expensive

13A. interestB. adviceC. businessD. information

14A. warnB. encourageC. promiseD. invite

15A. lessonsB. tripsC. thoughtsD. choices

【题目】A strong EI Nino(厄尔尼诺暖流)causes the temperature around the world to rise. “That’s how we will see the influences of climate (气候) change", says Michael Mann, a climate scientist at Penn State University.

The Great Barrier Reef () is far beyond its name. Coral (珊瑚) of all shapes, sizes and colors covers more than 130,000 square meters off the coast of Australia, making it the world's largest reef system with many amazing kinds of life under the sea.

But today the Great Barrier Reef is dying. The waters around the reef become warmer. That warming then causes the bleaching(白化).The bleaching takes the color and the life out of the coral. Bleaching happens when the warm water and pollution drive away the living things that live on the coral and give it color. Within weeks, the reef could die, leaving behind a forest of lifeless, bone white coral. Scientists believe the bleaching may kill more than 15% of the world’s coral. The Great Barrier Reef isn't alone. This is the longest bleaching event ever recorded, " says David Kline, a scientist.

But a bigger worry may be what the bleaching suggests about future climate(气候)change. Climate change may be slow sometimes, but other times it takes great leaps forward, "says Steve Palumbi, an ocean scientist at Stanford University.

Local solutions like reducing fishing and cleaning up, pollution can help slow reef loss, but scientists say a global(8)problem requires a global solution. Nearly 200 countries agreed last year to work to keep global temperatures from rising more than 3. 6F by 2100, but that goal will be hard to reach.

1The underlined word “It” in Paragraph 2 refers to (指代)_____________.

A. the country –AustraliaB. the coast of Australia

C. the coral under the seaD. The Great Barrier Reef.

2What does the writer mean by saying "The Great Barrier Reef isn’t alone. "?

A. There are many other reefs beside the Great Barrier Reef.

B. There are kinds of living things on the Great Barrier Reef.

C. The Great Barrier Reef is becoming warmer and warmer.

D. Some other reefs have the same problem as the Great Barrier Reef.

3After reading the article, you can learn that__________.

A. the climate is changing quickly within a short time

B. it's hard to see colorful coral when bleaching happens

C. the global warming is the only reason for the death of reefs

D. lots of countries found it easy to make the temperature low

4What's the writer’s main purpose in writing the article?

A. To draw more attention to global warmingB. To explain how bleaching happens.

C. To advise Australians to solve global warming.D. To explain why the world gets warm

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网