题目内容
【题目】 If you or someone near you is in danger, how will you do the first aid? Mr. Zhang, a doctor in Beijing First Aid Center has some useful suggestions.
Check the environment. Watch the situation carefully. Is there anything that might do harm to you? Will you or the victim be hurt by fire, harmful smoke, a broken building, electrical wires or other dangerous situations? Do not rush into a place where you could be a victim yourself.
If being close to the victim will put your life in danger, search for skilled help at once. Skilled people have received special training and know how to deal with these situations. First aid isn ‘ t helpful if you do it but hurt yourself.
Call for help. Call the police or some other first-aid services immediately if you believe someone is seriously injured. If you are the only person on the scene,try to restart the patient,s breath before calling for help. Do not leave the victim alone.
Care for the person. Care for someone who has just gone through serious hardness. Remember to stay calm, encourage him (her) and you should be reassuring. Let the person know that help is on its way and that everything will be all right.
【1】Mr. Zhang ________.
A. is a policemanB. works in Beijing First Hospital
C. has some helpful first-aid adviceD. helps the writer out of danger
【2】The following things may hurt you EXCEPT ________.
A. an injured personB. a broken buildingC. harmful smokeD. electrical wires
【3】When you find someone in danger, you should ________.
A. rush into the place where the victim lies at once
B. deal with all situations by yourself
C. restart the patient’s breath after calling for help
D. stay calm and encourage the victim
【4】The underlined word “reassuring” means in Chinese.
A. 令人焦虑的B. 令人安心的C. 令人怀疑的D. 令人兴奋的
【答案】
【1】C
【2】A
【3】D
【4】B
【解析】
文章介绍了北京急救中心的张医生对于处于危险中的人给出了三条建议。
【1】细节理解题。根据Mr. Zhang, a doctor in Beijing First Aid Center has some useful suggestions.可知是关于急救有一些建议;故选C
【2】细节理解题。根据Will you or the victim be hurt by fire, harmful smoke, a broken building, electrical wires or other dangerous situations?可知没有受伤的人;故选A
【3】细节理解题。根据Remember to stay calm, encourage him (her)可知是保持安静,鼓励他;故选D
【4】词义猜测题。根据Remember to stay calm, encourage him (her) and you should be reassuring. Let the person know that help is on its way and that everything will be all right.以及选项,可知是令人安心的;故选B