题目内容

【题目】 By November 30, 2015, the comedy Goodbye Mr. Loser had got more than 1.4 billion yuan in ticket sales.

It was amazing that a film with common actors who had their first appearances in the film got so great a success. What’s more, the actors were all stage performers and they improved their acting skills in this film.

The comedy tells about a common middle-aged man who has no job but problems. He seems to be a loser in life and never gets any success. He causes many jokes and is laughed at a lot. And because of his bad luck, he feels upset most of the time. Later, a sudden accident changes his life and he starts to realize how important the family to him.

Goodbye Mr. Loser was the first film made by Mahua FunAge. The film came out on September 30, 2015. Because of its great success, the film company became famous overnight.

During the seven-day holiday for National Day in 2015, the ticket sales were just behind the most popular film being shown at the same time—Lost in Hong Kong.

1What can you see in the film Goodbye Mr. Loser?

A.Famous actors.B.A lot of jokes.C.Many accidents.D.Terrible acting skills.

2At last the middle-aged man understands the importance of ______________.

A.the familyB.the companyC.the chanceD.the film

3Why was the film Goodbye Mr. Loser so amazing?

A.Because it was a successful film with common actors.

B.Because it was the first film made by Mahua FunAge.

C.Because it tells a common middle-aged man who is a loser.

D.Because it was shown during the holiday for National Day in 2015.

4Where can we probably read the passage?

A.In a storybook.B.In the newspaper.C.In a travel guide.D.In a science magazine.

【答案】

1B

2A

3A

4B

【解析】

本文是对一部成功的电影《夏洛特烦恼》的介绍。它是由普通演员参演的令人不可思议的成功的影视作品。主要讲述了一个普通的中年男人在经历了一些人生的变故之后,明白了家的重要性。由于这部电影的成功,它的制作商开心麻花也一夜成名。

1细节理解题。根据“He causes many jokes and is laughed at a lot.”他开了很多玩笑,被人嘲笑。可知,在电影《夏洛特烦恼》中你能看到很多笑话。故选B

2细节理解题。根据“Later, a sudden accident changes his life and he starts to realize how important the family to him. ”后来,一场意外改变了他的生活,他开始意识到家庭对他有多么重要。可知,中年人终于明白了家庭的重要性。故选A

3细节理解题。根据“It was amazing that a film with common actors who had their first appearances in the film got so great a success.”令人惊奇的是,一部有着普通演员的电影竟然获得了如此巨大的成功。可知,电影《夏洛特烦恼》如此精彩是因为这是一部有普通演员的成功电影。故选A

4推理判断题。A. In a storybook. 在一本故事书里。B. In the newspaper. 在报纸上。C. In a travel guide. 在旅游指南上。D. In a science magazine. 在一本科学杂志上。本文是对一部成功的电影《夏洛特烦恼》的介绍。因此最有可能出现在报纸上。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】第一节 阅读短文,从方框中选择适当的词并用其正确形式填空,使短文通顺、意思完整。每空限填一词,每词限用一次。请将答案填写在答题卡相应的位置上。

two, because, correct, for, however, appear, big, collect, recycle, pride

Though it may sound like a boast(自夸), I’ve always been proud that I never litter. One day, when I saw the gate of my neighborhood, all my 1 just disappeared.

A line of colorful bins recently 2 at the gate, with different signs on each one of them. I suddenly realized that I could no longer drop rubbish into the dustbin without giving it a 3 thought. To answer this call of garbage classification(垃圾分类), I found several cardboard boxes at home and used each of them to 4a certain kind of garbage, such as wastepaper, plastics, batteries and so on.

5, this is a lot harder than it sounds. It took me many failed tries before I remembered the 6 classification. But now, doing this makes me feel good 7 it’s my contribution to protecting our environment.

As much as we may be proud of our quick development , we haven’t realized that the environment is changing 8 the worse. With the quick growth of our population, people are putting huge pressure on the environment, and garbage pollution is one of the 9 problems.

In this situation, garbage classification is necessary. It can prevent pollution, making the air and water cleaner. And 10 can help us make the most use of the waste that would have just been thrown away before.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网