题目内容

【题目】任务型阅读 阅读短文,完成表格,每空一词。

Some people believe that your nationality(国籍) can influence your personality. This is why you might hear someone saying “She is a typical(典型的) Australian” or “He is so French”. It seems that people from a certain country share certain similar characteristics.

French French people are often seen as romantic and outgoing people with a great love for life, food and wine. They are good at singing and dancing.

Chinese Chinese are friendly people who are hard-working. They are polite because they are careful about “saving face” when dealing with other people.

Australians Australians are merry people who spend a lot of time outdoors. They enjoy a slower life. They laugh a lot but sometimes people think they are loud and rude.

Germans Germans are often described as being serious and careful. They are hard workers and pay a lot of attention to details. However, sometimes people say Germans are not humorous.

All these national types can be true for some people, but very wrong for others. For example, you might meet a German who is a confident singer with a great sense of humor, or an Australian who is shy and quiet!

【1】 and Nationalities

Opinion

People from a certain country 2 certain similar characteristics.

Examples

French

Romantic and 3 ;

Love life, food and wine;

Good singers and 4 ;

5

Friendly, hard-working and polite;

Afraid of 6 face” before others;

Australians

Like to stay outdoors, enjoy a 7 life;

Merry people, 8 a lot, sometimes loud and rude;

Germans

Pay attention to 9 ;

Serious and careful, not 【10 ;

Conclusion

Nationalities may influence personalities, but not for all!

【答案】

【1】Personalities

【2】share

【3】outgoing

【4】dancers

【5】Chinese

【6】losing

【7】slower

【8】laugh

【9】details

【10】humorous

【解析】

试题分析:短文大意:这篇短文主要介绍了世界上几个主要国家的国民个性问题,以此来说明可能国家会影响人们的性格。

【1】根据短文第一句Some people believe that your nationality(国籍) can influence your personality.可知该文主要是说个性和国家的关系,所以填写Personalities,个性。

【2】 share根据第一段It seems that people from a certain country share certain similar characteristics描述,可知来自特定的国家的人有着特定的个性。故填share分享,分担。

【3】outgoing根据短文第行French people are often seen as romantic and outgoing people with a great love for life, 描述,可知此处指的是,法国人既浪漫又外向。故填outgoing,外向的。

【4】dancers根据第They are good at singing and dancing.描述,可知他们是好的舞者。故填dancers,舞者。

【5】Chinese根据Chinese are friendly people who are hard-working.及右栏描述,可知此处指的是中国人,故填Chinese,中国人。

【6】losing根据they are careful about “saving face” when dealing with other people描述,可知他们在别人面前爱面子。故填losing,失去。

【7】slower根据第四段中Australians are merry people who spend a lot of time outdoors. They enjoy a slower life.可知澳大利亚人是快乐的人,花了很多时间在户外。他们喜欢更慢的生活。所以填写形容词slower,更慢的。

【8】laugh根据They laugh a lot 描述,可知他们笑声很多,故填Laugh,笑,大笑。

【9】details根据倒数第二段They are hard workers and pay a lot of attention to details.描述,可知德国人非常注重细节问题。故填details,细节。

【10】humorous根据倒数第二段However, sometimes people say Germans have no sense of humour.描述,可知德国人缺少幽默感。故填humorous,幽默。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
A
China is a nation of etiquette(礼仪). Chinese people are among the most hospitable people in the world. If foreigners visit a Chinese family, they would be surprised at the warmth that they would receive as guests.
When you visit a Chinese family, the host usually makes tea for you. Then he will serve you snacks(小吃) like biscuits or candy. Someone in the family will also chat with you, never letting you feel lonely.
At the same time, other family members will prepare a meal for you. Chinese people treat(款待) their guests with a big meal. They always present more food than the guests can eat. On the table, the guests must be the first to eat. Perhaps one of the things that surprises a Western guest most is that the Chinese host likes to pick food for visitors, which won't happen at Western tables. The Chinese family go out of their way to make you feel at home. As you are done eating, the host usually says, "It seems that you didn't eat much. Please have more." Although you tell them you are full, they still put more food in your bowl.
Being warm and hospitable has long been an important part of Chinese culture and tradition. As Confucius(孔子) said thousands of years ago:
To meet friends from afar,
How happy we are!
(1)What does the underlined word "hospitable' mean in this passage?
A.好客的
B.勤劳的
C.朴实的
(2)As a guest in a Chinese family, you are usually offered by the host.
A.coffee and snacks
B.juice and snacks
C.tea and snacks
(3)Why does a Western visitor feel surprised when the host picks food for him?
A.Because he thinks it's not polite.
B.Because he thinks it's not necessary.
C.Because it won't happen in Western countries.
(4)What the Chinese family do for the guests is to .
A.make them feel at home
B.show their wealth
C.make them feel uncomfortable
(5)What's the meaning of the words by Confucius at the end of the passage?
A.学而时习之. 不亦说乎?
B.有朋自远方来, 不亦乐乎?
C.人不知而不愠, 不亦君子乎?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网