题目内容

【题目】

After that, we went on down the river. It was very dark that night and it wasn’t easy to see where we were going. Suddenly, a big steamboat came at us very fast, and the next minute it was right over us. Jim and I jumped off the raft (木筏) into the water. The boat hit the raft and went on up the river.

When I came up out of the water, I couldn’t see Jim anywhere. I called out his name again and again, but there was no answer. “He’s dead!” I thought. Slowly, I swam to the side of the river and got out. I saw that I was near a big old wooden house. Suddenly a lot of very angry dogs jumped out at me. They made a terrible noise and someone called from the house, “Who’s there?”

“George Jackson,” I answered quickly. “I’ve fallen off a river boat.”

Well, the people who lived in that house were very kind, and they took me in and gave me some new clothes and a good meal. I told them that my family were all dead, so they said I could stay with them as long as I wanted. It was a beautiful house and the food was good there, so I stayed.

A few days later one of the slaves in the house came to me and said, “Come with me!” Together, we went down to some trees by the river. “In there!” he said and went away.

On the ground, I found a man, asleep. It was Jim! I was really pleased to see him. When the steamboat hit the raft, Jim told me, the raft didn’t break up. Jim swam after it and caught it. Then he began to look for me.

We decided to leave at once. It’s all right living in a house for a little while, but you feel more free and easy and comfortable on a raft.

1What happened LAST in the story?

A. George saw a big house. B. George got some new clothes.

C. George found Jim on the ground. D. George jumped off the raft into the water.

2Why did George Jackson answer “quickly” when someone called from the house?

A. George felt afraid and nervous. B. George felt happy and lucky.

C. George really wanted to stay there. D. George didn’t want to lie to him.

3Which of these old sayings best fits this story?

A. It never rains but it pours. B. Every dog has its day.

C. Burn the candle at both ends. D. Many hands make light work.

【答案】

1C

2A

3B

【解析】

这篇短文主要讲述了作者乔治和吉姆在河里乘木筏舟顺流而下遭到了汽船撞击,乔治落水之后,爬到岸上,遇到了一群恶狗,但是却被好心的主人收留,汽艇虽然撞了木筏一下,但没撞坏,吉姆可以抓住木筏,得以生存

1题意:在故事中最后发生了什么事?考查细节理解。A. George saw a big house.乔治看见了一座大房子;B. George got some new clothes.乔治买了一些新衣服;C. George found Jim on the ground.乔治发现吉姆在地上;D. George jumped off the raft into the water.乔治从木筏跳了下来,进了水里。根据第六段第一句(On the ground, I found a man, asleep. It was Jim!)可知最后乔治发现吉姆就在地上睡着了;故选C。

2题意:当有人从房子里大喊时,乔治杰克逊为什么回答得很快?考查细节理解。A. George felt afraid and nervous. 乔治感到害怕和紧张;B. George felt happy and lucky.乔治感到幸福和幸运;C. George really wanted to stay there.乔治真的想呆在那儿;D. George didn’t want to lie to him. 乔治不想对他撒谎。根据第二段中的"Suddenly a lot of very angry dogs jumped out at me.They made a terrible noise"可知由于一些狗发出了咆哮声,随时会扑向乔治,乔治很害怕很紧张,所以就立刻回答了问话,希望主人能制止那些狗,能救自己,故选A.

3题意:这些古老的谚语中哪一个最适合这个故事?考查综合理解题。A. It never rains but it pours. 不鸣则已一鸣惊人;B. Every dog has its day. 人人皆有得意日,狗有走运日;C. Burn the candle at both ends. 劳累过度一只蜡烛两头烧;D. Many hands make light work. 众人拾柴火焰高本文主要介绍了乔治落水之后,爬到岸上,遇到了一群恶狗,但是却被好心的主人收留,汽艇虽然撞了木筏一下,但没撞坏,吉姆可以抓住木筏,得以生存,从两人的遭遇可知每个人都有好运的时候,故选B.

阅读理解是最能体现学生的英语能力的题型,分值较高。如何通过掌握解题方法来提升自己解答阅读理解题的速度和准确率是学生最关心的问题。初中阅读理解一般考查学生的细节理解能力、主旨理解能力和推理判断能力。做阅读理解题,首先要准确理解题意,然后根据题意和短文内容选出正确的答案。(1)考查细节理解能力,此类型题较简单,学生准确理解题意后,直接到文中找出答案。(2)考查猜词能力。做这种题型时,学生要根据上下文意思准确猜出词义。3)考查推理判断能力,此类题型较难,学生要准确理解题意后,在文中找出相关的内容做出合理的推断。本文主要考查学生的细节理解能力。准确理解题意后,到文中找出相关的叙述,做出正确的判断。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

July 26, 2020 will be our School Day. To make the students school life interesting and colorful, the teachers and the students are planning to have a big party to celebrate it in the evening. The party will be held at the school gym from 7:30 p.m. to 8:30 p.m. on Friday. On the daytime, we are going to have many creative and meaningful classes, such a robot-making and paper-cutting. Here is the time table and the list of the party.

Time

Class & Program

Place

Morning

8:30—8:45

English time: Learn to sing

Each classroom

9:00—9:45

Science Experiments

Lab 1

10:00—10:30

Students’ Sports Show

Playground

11:00—11:45

Robot-making Show

Lab 2

Afternoon

3:00—3:45

Students’ Paper-cutting Show

Art Room

4:00—4:45

Video Time

TV Room

Evening

7:30—8:30

ConcertPraise of the White Angel(天使)

Gym

Comic Dialogue: Wearing Masks(口罩)

English Speech

Rules to follow:

Don’t make much noise.

Keep the rooms and the gym clean.

Parents are welcome to sit at the back.

1The teachers and the students will have their School Day on ________.

A.June 26, 2020B.July 26, 2021

C.June 26, 2021D.July 26, 2020

2The purpose of the School Day is to make the students’ school life ________.

A.exciting and interestingB.interesting and colorful

C.unforgettable and colorfulD.happy and fantastic

3 will be on at 10:20 a.m. on the playground.

A.Robot-making ShowB.Science Experiments

C.Students’ Sports ShowD.Students’ Paper-cutting Show

4The meaning of the underlined word “gym” is ________.

A.多媒体室B.体育馆C.操场D.音乐厅

5The best title for this ad is ________.

A.Our School DayB.Our School Party

C.Parents Are Welcome to Our SchoolD.Our School Life

【题目】 Owning a lovely pet can certainly make one’s family life better and it can make a difference to a pet owner’s career(职业)life, too. In fact, according to a new research, a person who owns a pet may be more successful in his or her career than those who don’t. This is good news for people who want to keep pets.

The researchers collected information from 857 adults in the United States with all kinds of jobs. Among the successful people in their careers, 93 percent grew up with a pet in their home. 78 percent said that growing up with a pet helped their career success as an adult.

So, how can owning pets exactly lead to career success? Well, according to the research, successful people said that their pets not only helped to teach them to be responsible, be creative and follow the rules, but also made them develop the abilities to understand others’ feelings and organize activities. They are both important and necessary in the business world.

According to the research, 86 percent of present pet parents said owning pets helped them do things on time, better manage their time and put more efforts into work. In fact, 80 percent of present pet parents said they felt more connected with those who were pet owners, and they believed that their workers who had pets were hard workers.

1A pet owner may ________ than those who don’t keep pets.

A.spend more moneyB.do better in the job

C.be much happierD.be healthier

2Among the successful people surveyed, ________ grew up without a pet in their home.

A.93%B.78%C.86%D.7%

3What advantage does pet owners have by keeping pets?

A.It can help people obey the rules.

B.It can make people become good followers.

C.It can help people become brave.

D.It can make people experience others’ feelings.

4Most pet parents believe workers owning pets ________.

A.are difficult to get along withB.are easy to find

C.are stronger than othersD.are hard-working

5The passage mainly tells us ________.

A.it is very important to keep a pet

B.keeping a pet can only help its owner succeed

C.keeping a pet can influence its owner both in life and career

D.how to become a successful person

【题目】阅读以上信息, 用恰当的单词完成下面的短文, 每空一词。

Books written in the Gothic(哥特式) style are popular all over the world. A feature of these books is that they usually mix fiction, horror and death. They have romantic scenes at times. Gothic style books first appeared in the late 1700s in Great Britain. They were especially popular during Victorian times(1837-1901). Many of s novels we read today, such as Jane Eyre and Frankenstein, are from that time period.

Dr Jekyll and Mr. Hyde by British author Robert Louis Stevenson(1850-1894) is a famous Gothic novel.

One of the story's most important characters is Dr Jekyll, a doctor with a kind heart who lives in London. He and his close friend Mr. Utterson often have dinner together. But one day, Utterson notices Dr. Jekyll behaving strangely after asking him about a crime that happened outside Dr. Jekyll's house. He says that a young girl had been killed by a man. The police believe lat the man may have committed many crimes, but they couldn't find any clues. Mr. Utterson shows great interest in the case, only to find out that the murderer is Dr Jekyll himself.

In fact, Dr Jekyll had invented a kind of medicine that turned him into Mr. Hyde, an evil (邪恶)man. He believed that all humans have an evil side. He wanted to see if he could move the evil part away from the good part.

In the book, the author shows human's dual(双重的)nature. People can have both an evil side and a good side, just like Dr Jekyll: He looks kind on the outside, but he can also be a cold-blooded murderer on the inside. The author uses detailed comparisons and, descriptions to explain the way both sides of Dr Jekyll work Because of this, the novel turned out to be a successful one and has been spoken highly of by thousands of millions of readers since it was published. It has been made into over 120 stage and film versions(版本) so far.

阅读以上信息, 用恰当的单词完成下面的短文, 每空一词。

Gothic Books and Dr Jekyll and. Mr Hyde

Gothic books are popular around the world for they often mix fiction, horror, death and romance together. This kind of books first appeared in the late 1 century. One of the famous Gothic novels is Dr Jekyll and Mr. Hyde by British author Robert Louis, Stevenson, Dr. Jekyll, one of the story's most important characters, believes everyone has an evil side and a good. side. He 2 if an evil side could be moved away from a good side. So he invented a. kind of medicine which made him 3 Mr. Hyde after taking it. Then he committed many crimes. The book shows humans' dual nature and 4 how the evil side and the good side work by comparing and describing. The novel turned out to be a big success and it has won high 5from thousands of millions of readers. There also have been many stage and versions of the novel.

【题目】

Would you pay thousands of dollars for a painting with a face so unclear that you're not even sure it's a face? What if the artist was a computer?

A piece of artwork created mainly by a computer programme has been sold a the price $432,500about ten times more than people expected. This painting named Edmond de Belamy, was created by artificial intelligence (AI). This means the computer now doesn't just follow us, but makes some decisions and "thinks itself".

15,000 real paintings were used by some French students to train the computer programme with two parts.

One part tries to create paintings that look real, while the other part decides if it is good. If the painting doesn't look real enough, the first part will change its decisions until it comes up with a better work.

This is not the first AI artwork just the first piece on sale. In fact, many people are not impressed with the painting. "The work isn't interesting or creative," says Robbie Barrat, who helped create the painting but doesn't like the idea of selling it. He thinks it's too simple and gives a bad idea of what real AI artists are doing.

In some other people's opinion, however, AI art is already very unusual. They hope it will be more common in the future.

Still, people who look down upon AI art shouldn't worry. Just as an AI artist, Theo Triantafyllidis says, he usually thinks of AI as a tool and not the artist. Even the best AI today is somewhere between a stupid child and a smart pet. It will grow up.

1Edmond de Belamy was mainly created by ________.

A.a computer programmeB.some French students

C.several unknown artistsD.a man called Edmond

2What does the third paragraph mainly talk about?

A.What the computer programme can do.

B.Whom the computer programme was trained by.

C.Why the painting Edmond de Belamy was created.

D.How French students train the computer programme.

3The writer mentions Robbie Barrat in Paragraph 5 to show ________.

A.many people are impressed with the painting

B.lots of people took part in creating the painting

C.some people didn't expect the painting to be sold

D.most people thanked Robbie Barrat for his help with the painting

4What does the writer probably think of AI?

A.It creates better art than humans.

B.It hasn't developed well enough

C.It will make many artists lose their jobs.

D.It will always be a tool used only by human artists.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网