题目内容

【题目】

Would you pay thousands of dollars for a painting with a face so unclear that you're not even sure it's a face? What if the artist was a computer?

A piece of artwork created mainly by a computer programme has been sold a the price $432,500about ten times more than people expected. This painting named Edmond de Belamy, was created by artificial intelligence (AI). This means the computer now doesn't just follow us, but makes some decisions and "thinks itself".

15,000 real paintings were used by some French students to train the computer programme with two parts.

One part tries to create paintings that look real, while the other part decides if it is good. If the painting doesn't look real enough, the first part will change its decisions until it comes up with a better work.

This is not the first AI artwork just the first piece on sale. In fact, many people are not impressed with the painting. "The work isn't interesting or creative," says Robbie Barrat, who helped create the painting but doesn't like the idea of selling it. He thinks it's too simple and gives a bad idea of what real AI artists are doing.

In some other people's opinion, however, AI art is already very unusual. They hope it will be more common in the future.

Still, people who look down upon AI art shouldn't worry. Just as an AI artist, Theo Triantafyllidis says, he usually thinks of AI as a tool and not the artist. Even the best AI today is somewhere between a stupid child and a smart pet. It will grow up.

1Edmond de Belamy was mainly created by ________.

A.a computer programmeB.some French students

C.several unknown artistsD.a man called Edmond

2What does the third paragraph mainly talk about?

A.What the computer programme can do.

B.Whom the computer programme was trained by.

C.Why the painting Edmond de Belamy was created.

D.How French students train the computer programme.

3The writer mentions Robbie Barrat in Paragraph 5 to show ________.

A.many people are impressed with the painting

B.lots of people took part in creating the painting

C.some people didn't expect the painting to be sold

D.most people thanked Robbie Barrat for his help with the painting

4What does the writer probably think of AI?

A.It creates better art than humans.

B.It hasn't developed well enough

C.It will make many artists lose their jobs.

D.It will always be a tool used only by human artists.

【答案】

1A

2D

3C

4B

【解析】

这是一篇记叙文,主要讲述的是一件主要由电脑程序制作的艺术品以43.25万美元的价格售出,比人们预期的价格高出约10倍。这幅画名叫 Edmond de Belamy。这意味着电脑现在不仅仅是跟随我们,而是做出一些决定并“自我思考”。然后通过这幅机器人画的画展开讨论,而讨论的核心是人工智能艺术的现状和未来。

1

细节理解题,问题是“埃德蒙德贝拉米主要是由谁创作的。”A.一个计算机程序;B.一些法国学生;C.几个不知名的艺术家;D.一个叫爱德蒙的人。根据This painting, named Edmond de Belamy, was created by artificial intelligence (AI)(这幅名为《埃德蒙德贝拉米》的画作是由人工智能(AI)绘制的)可知,埃德蒙德贝拉米主要是由一个计算机程序创作的。故选A

2

段落大意题,问题是“第三段主要讲了什么?A.计算机程序能做什么;B.计算机程序是由谁训练的;C. 为什么要创作埃德蒙·德·贝拉米这幅画;D. 法国学生如何训练计算机程序。根据第三段的内容“一些法国学生用了15000幅真迹来训练电脑程序的两部分。一部分人试图创作出看起来真实的画作,而另一部分人则决定画的好坏。如果这幅画看起来不够真实,第一部分就会改变决定,直到想出更好的作品。”可知,这段主要讲的是法国学生如何训练计算机程序。故选D

3

细节理解题,问题是“作者在第5段中提到罗比·巴拉特是为了表明什么。”A.许多人对这幅画印象深刻;B.许多人参加了这幅画的创作;C.有些人没想到这幅画会被卖掉;D. 大多数人感谢罗比·巴拉特对这幅画的帮助。根据第5段的"The work isn't interesting or creative," says Robbie Barrat, who helped create the painting but doesn't like the idea of selling it. He thinks it's too simple and gives a bad idea of what real AI artists are doing.参与创作这幅画的罗比巴拉特(Robbie Barrat)说。但他不喜欢出售这幅画的想法。他认为这太简单了,并给出了一个糟糕的想法,什么是真正的人工智能艺术家正在做的。可知,作者在第5段中提到罗比·巴拉特是为了表明有些人没想到这幅画会被卖掉。故选C

4

细节理解题,问题是“作者可能对人工智能有什么看法?A.它创造了比人类更好的艺术;B.它还没有得到很好的发展;C. 这将使许多艺术家失去工作;D.它将永远是人类艺术家使用的工具。根据文章最后一段的Even the best AI today is somewhere between a stupid child and a smart pet. It will grow up.今天的人工智能介于愚蠢的孩子和聪明的宠物之间。它会长大的。可知,作者认为人工智能还没有得到很好的发展。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】

After that, we went on down the river. It was very dark that night and it wasn’t easy to see where we were going. Suddenly, a big steamboat came at us very fast, and the next minute it was right over us. Jim and I jumped off the raft (木筏) into the water. The boat hit the raft and went on up the river.

When I came up out of the water, I couldn’t see Jim anywhere. I called out his name again and again, but there was no answer. “He’s dead!” I thought. Slowly, I swam to the side of the river and got out. I saw that I was near a big old wooden house. Suddenly a lot of very angry dogs jumped out at me. They made a terrible noise and someone called from the house, “Who’s there?”

“George Jackson,” I answered quickly. “I’ve fallen off a river boat.”

Well, the people who lived in that house were very kind, and they took me in and gave me some new clothes and a good meal. I told them that my family were all dead, so they said I could stay with them as long as I wanted. It was a beautiful house and the food was good there, so I stayed.

A few days later one of the slaves in the house came to me and said, “Come with me!” Together, we went down to some trees by the river. “In there!” he said and went away.

On the ground, I found a man, asleep. It was Jim! I was really pleased to see him. When the steamboat hit the raft, Jim told me, the raft didn’t break up. Jim swam after it and caught it. Then he began to look for me.

We decided to leave at once. It’s all right living in a house for a little while, but you feel more free and easy and comfortable on a raft.

1What happened LAST in the story?

A. George saw a big house. B. George got some new clothes.

C. George found Jim on the ground. D. George jumped off the raft into the water.

2Why did George Jackson answer “quickly” when someone called from the house?

A. George felt afraid and nervous. B. George felt happy and lucky.

C. George really wanted to stay there. D. George didn’t want to lie to him.

3Which of these old sayings best fits this story?

A. It never rains but it pours. B. Every dog has its day.

C. Burn the candle at both ends. D. Many hands make light work.

【题目】 An interesting film has gathered huge attention on China’s social media platforms, which is treated as “the best commercial video of 2019”. The 5-minute video is “Who is Peppa?” and it tells a touching story that highlights(突出)Chinese families.

In the beginning, a senior man named Li Yubao living in a mountainous rural village asked his grandson on the phone what gifts he wanted for the Spring Festival, but Li only heard the word “Peppa” because of the poor mobile signal. Therefore, the man went on an interesting journey to discover who Peppa is.

With the help of his neighbors, the senior got closer to the answer. So he managed to create a Peppa model using metals and his own imagination, which surprised his grandson greatly. The heartwarming model left the whole family in great surprise. At the end of the story, the man found out Peppa was a cartoon figure and enjoyed the film with the whole family during the holiday season.

Many people comments that the film had brought them to tears. As the Spring Festival is around the corner, the short video encourages people working outside to come back home and stay with family members to spend a happy and warm Spring Festival holiday. Though it is a short video, I have to say it really touches the bottom of my heart, as family bonds play an important role in Chinese people’s daily lives. With the Lunar New Year holidays near, there is special importance on getting together with all family members and being together with loved ones. After all, family bonds are the most meaningful thing in Chinese people’s hearts.

请根据短文内容,完成下列任务。

请将下列句子补充完整,使其句意连贯。

1________ is regarded as the “best commercial video of 2019”.

2The Lunar New Year holidays is coming, and people pay more attention to ________ with all family members and loved ones.

请根据短文内容回答问题。

3Did Li Yubao hear what his grandson said clearly? Why?

___________________________________________________________________________________________

4What’s the aim of this short video?

___________________________________________________________________________________________

5请将文中划线句子译成汉语。

___________________________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网