题目内容

【题目】 Owning a lovely pet can certainly make one’s family life better and it can make a difference to a pet owner’s career(职业)life, too. In fact, according to a new research, a person who owns a pet may be more successful in his or her career than those who don’t. This is good news for people who want to keep pets.

The researchers collected information from 857 adults in the United States with all kinds of jobs. Among the successful people in their careers, 93 percent grew up with a pet in their home. 78 percent said that growing up with a pet helped their career success as an adult.

So, how can owning pets exactly lead to career success? Well, according to the research, successful people said that their pets not only helped to teach them to be responsible, be creative and follow the rules, but also made them develop the abilities to understand others’ feelings and organize activities. They are both important and necessary in the business world.

According to the research, 86 percent of present pet parents said owning pets helped them do things on time, better manage their time and put more efforts into work. In fact, 80 percent of present pet parents said they felt more connected with those who were pet owners, and they believed that their workers who had pets were hard workers.

1A pet owner may ________ than those who don’t keep pets.

A.spend more moneyB.do better in the job

C.be much happierD.be healthier

2Among the successful people surveyed, ________ grew up without a pet in their home.

A.93%B.78%C.86%D.7%

3What advantage does pet owners have by keeping pets?

A.It can help people obey the rules.

B.It can make people become good followers.

C.It can help people become brave.

D.It can make people experience others’ feelings.

4Most pet parents believe workers owning pets ________.

A.are difficult to get along withB.are easy to find

C.are stronger than othersD.are hard-working

5The passage mainly tells us ________.

A.it is very important to keep a pet

B.keeping a pet can only help its owner succeed

C.keeping a pet can influence its owner both in life and career

D.how to become a successful person

【答案】

1B

2D

3A

4D

5C

【解析】

本文是一篇说明文。主要介绍了养宠物给主人带来的好处。养一只可爱的宠物无疑会让家庭生活更美好,并且根据研究它还能影响到宠物主人的职业生涯。

1细节理解题。根据第一段第二句In fact, according to a new research, a person who owns a pet may be more successful in his or her career than those who don’t可知,养宠物的人比不养宠物的人在事业上更可能成功。故选B

2推理判断题。根据第二段第二句Among the successful people in their careers, 93 percent grew up with a pet in their home可知,93%的成功人士家里养宠物,即7%的成功人士家里没有养宠物。故选D

3细节理解题。根据第三段第二句... not only helped to teach them to be responsible, be creative and follow the rules, but also...可知,养宠物的人能够遵守规则,A选项符合题意。故选A

4推理判断题。根据owning pets helped them do things on time, better manage their time and put more efforts into work. In fact, 80 percent of present pet parents said they felt more connected with those who were pet owners, and they believed that their workers who had pets were hard workers“养宠物能帮助他们按时做事,更好地管理时间,更努力地工作。事实上,目前80%的宠物父母表示,他们觉得自己与宠物主人的关系更密切,而且他们认为养宠物的员工工作更努力可知,养宠物的员工工作很努力。故选D

5主旨大意题。根据第一段第一句Owning a lovely pet can certainly make one’s family life better and it can make a difference to a pet owner’s career(职业)life, too“拥有一只可爱的宠物当然可以使一个人的家庭生活更好,也可以对宠物主人的职业生涯有影响可知,本文主要告诉我们养宠物可以影响主人的生活和事业。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】

After that, we went on down the river. It was very dark that night and it wasn’t easy to see where we were going. Suddenly, a big steamboat came at us very fast, and the next minute it was right over us. Jim and I jumped off the raft (木筏) into the water. The boat hit the raft and went on up the river.

When I came up out of the water, I couldn’t see Jim anywhere. I called out his name again and again, but there was no answer. “He’s dead!” I thought. Slowly, I swam to the side of the river and got out. I saw that I was near a big old wooden house. Suddenly a lot of very angry dogs jumped out at me. They made a terrible noise and someone called from the house, “Who’s there?”

“George Jackson,” I answered quickly. “I’ve fallen off a river boat.”

Well, the people who lived in that house were very kind, and they took me in and gave me some new clothes and a good meal. I told them that my family were all dead, so they said I could stay with them as long as I wanted. It was a beautiful house and the food was good there, so I stayed.

A few days later one of the slaves in the house came to me and said, “Come with me!” Together, we went down to some trees by the river. “In there!” he said and went away.

On the ground, I found a man, asleep. It was Jim! I was really pleased to see him. When the steamboat hit the raft, Jim told me, the raft didn’t break up. Jim swam after it and caught it. Then he began to look for me.

We decided to leave at once. It’s all right living in a house for a little while, but you feel more free and easy and comfortable on a raft.

1What happened LAST in the story?

A. George saw a big house. B. George got some new clothes.

C. George found Jim on the ground. D. George jumped off the raft into the water.

2Why did George Jackson answer “quickly” when someone called from the house?

A. George felt afraid and nervous. B. George felt happy and lucky.

C. George really wanted to stay there. D. George didn’t want to lie to him.

3Which of these old sayings best fits this story?

A. It never rains but it pours. B. Every dog has its day.

C. Burn the candle at both ends. D. Many hands make light work.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网