题目内容

【题目】One day,a man was going home from a business trip.1 At noon,he stopped to have lunch.

A young man,whose dog was tied to a stick,was sitting next to him.2 The businessman felt sorry for it and decided to buy it.3 He waited until the businessman left with the dog and followed him.When he had a chance,he killed the businessman and stole all his money.

The dog ran to a nearby police station.4 At last,the policemen understood that it wanted something.The dog led them to the body of the businessman.The dog started barking again and began to run.The policemen chased it,and the dog led them to a house nearby.5 The dog ran in,jumped onto the young man,and held him on the floor until the police came in and arrested(逮捕) him.Since the dog was homeless,the policemen took it back to the station,and it became a police dog.

A.It barked and barked without stopping.

B.When he opened his wallet,the young man noticed all the money.

C.He had been successful and had a lot of money with him.

D.He felt very surprised to see this and called the police.

E.There,they found the killer.

F.The dog looked very sad.

【答案】

1C

2F

3B

4A

5E

【解析】

本文属于故事类阅读。一个商人在回家的路上遇到了一只看起来很悲伤的狗,商人打算把这只狗买下来不幸的是,就在他拿钱时这个卖狗的年轻人看到了他钱包里的钱,后来这个年轻人把这个商人杀掉,并把钱拿走了。这条狗跑到了附近的警察局,在警察的帮助下,顺利找到了凶手,从此,这条狗成为了警犬。

1根据前一句One day,a man was going home from a business trip.根据常识可知做生意回家,如果生意成功会挣到很多钱,故选C。

2根据前一句whose dog was tied to a stick,was sitting next to him.可知接下来肯定要提到狗的事情,再根据后文The businessman felt sorry for it and decided to buy it.说明这个商人对这条狗有了同情之心故可以推测出这条狗会有一些不好的状况,故选F。

3根据上一句的decided to buy it.可知接下来就要从钱包里拿钱,故选B。

4根据后文At last,the policemen understood that it wanted something.最后警察意识到这条狗要向警察提示着什么,可以推测狗在一直不停地大叫,故选A。

5根据后文The dog ran in,jumped onto the young man可知在那里,找到了那个杀人凶手。故选E。

阅读短文,了解文章大意,在选择所空缺的句子时,阅读其前后句子是关键,根据前后文关联性的词语或句子推测出空缺的语句例如第4小题,既然后文提到警察明白了狗在向他们提示着什么,可以推测前文狗在用某种行动告诉警察发生了不好的事情,故这里应该是狗在不停地大叫,故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】The British Museum, which has about 8 million works, is located in the Bloomsbury area of London.The British Museum was set up in 1753, largely based on the collections of the scientist Sir Hans Sloane.The museum first opened to the public on 15 January 1759 in Montagu House in Bloomsbury.

Admission and opening times

● Free, open daily 10:00-17:30.

● The Museum is open every day except for 24, 25 and 26 December and 1 January.

● Museum galleries are open daily 10:00-17:30, and most are open until 20:30 on Fridays.Closing starts from 17:20 (20:20 on Fridays).

Tips for your school visit

● Booking your visit

Contact the Ticket Desk at +44 (0)20 7323 8181 or tickets@ britishmuseum.org

● Cancelling your visit

If you want to cancel your visit, you must tell the Ticket Desk at least three weeks before the date.Failing to do so may incur some cost.

● Booking Gallery (艺术馆)

Please book at least one term earlier, especially book Greek and Egyptian galleries quickly, and confirm before making travel plans.

● Special educational needs

There are different kinds of facilities (设施) for disabled students, so all works can be visited.

Parking

There is little onstreet parking.There is limited parking in the Museum's forecourt for disabled visitors only.Please telephone +44 (0)20 7323 8299 at least 24 hours in advance.

Support us

Your support is important to make the Museum share its collection with the world.The British Museum depends on support from different ways and there are many ways that you can donate to help the museum operate.Please consider supporting the British Museum today.

1Who can visit the British Museum?

A. George getting to the museum at 13:15 on Monday.

B. Elizabeth coming to the museum at 20:30 on Friday.

C. Mary arriving at the museum at 12:00 on December 26.

D. Jennifer reaching the museum at 10:00 on New Year's Day.

2What does the underlined word “incur” in the passage mean in Chinese?

A. 避免 B. 负债 C. 逃脱 D. 招致

3What do we know about the British Museum?

A. Sir Hans Sloane donated 8 million works to the museum.

B. All the cars can park in the Museum's forecourt.

C. Greek and Egyptian Galleries are popular with students.

D. Disabled students are limited to some special works.

4What does the museum mainly depend on to operate?

A. Support from Sir Hans Sloane.

B. Support from different ways.

C. Money from selling its tickets.

D. Money from selling some works.

【题目】We went for a walk in the fields, my mother, my wife, my son and I.

The sun was shining; the birds were ______; patches of green, big and small, light and dark, formed a beautiful picture on this piece of land in south China. ______ of these gave us one thing, the vitality(活力) of life.

My mother and I walked in front, followed by my wife and son. Our ______ suddenly shouted out, “A mother and son in front, another mother and son behind.” We all ______

Later, there were differences between us: My mother was in poor health, and even a short walk would make her feel very ______. So she wanted to take the main road, for it was wide and smooth, ______ my son preferred the little path with more interesting things. It was up to me to make the final decision. I tried to work out a win-win choice, but ______. Finally, I decided against my son. So, I said, “Let's take the main road.”

But my mother changed her mind. “We'd better take the ______ path. You'll have to carry me on your back in places I can't walk across.”My mother said to me.

Then we picked our way along the little path toward the flowers, the trees, and the pond. They were all bathed(沐浴着) in the ______. When we came to a certain place, I crouched(蹲下) down to let my mother get on my back. My wife followed my example and ______ our son. Both my wife and I walked slowly and carefully because we thought we had the whole world on our backs.

1A. singing B. failing C. hiding

2A. Some B. Most C. All

3A. daughter B. boy C. student

4A. shouted B. cried C. laughed

5A. excited B. tired C. surprised

6A. but B. and C. so

7A. passed B. failed C. agreed

8A. little B. main C. middle

9A. moon B. water C. sun

10A. carried B. encouraged C. touched

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网