题目内容

【题目】缺词填空

先通读下面的短文,掌握其大意,然后根据短文内容和所给首字母,在空格内填入一个适当的词,使短文意思完整。

If you lose 12 times, will you just give up? Dale Carnegie, a pioneer in public speaking and self-development, kept t 【1】. And he became famous by showing people how to be successful.

Carnegie was born in 1888 in a poor farming family in the central United States. The boy didn’t see a train u 2he was 12 years old. In his teens, he had to get up at 4 am. every day to milk the cows in his family.

When Carnegie first entered college, he felt h 3because of his clothes and common looks. His mother encouraged him: “Why not try to be better in other things i 4of just dress and good looks?”

Carnegie tried to be more a 5in college. He joined the debate(辩论) team. But one after a 6, he lost 12 times. The young man was disappointed(失望的) in himself. He said later that he thought of killing himself after so many failures.

But soon Carnegie was s 7practicing public speaking on the riverside. His hard work brought good r 8at last. In 1906, Carnegie won a famous speech contest(比赛) and became well-known.

The young man made his own words come true: “Bthat you will succeed, and you will.” In order to s 9his success, Carnegie opened schools and wrote books. His best-sellers(畅销书) include How to Win Friends and Influence People and How to Stop Worrying and Start Living. More than 50 million c 【10of his books have been printed in 38 languages. They are still helping people on the road to success.

【答案】

【1】trying

【2】until

【3】hopeless

【4】instead

【5】active

【6】another

【7】seen

【8】results

【9】share

【10】copies

【解析】

试题分析:本文主要讲述了一位在公众演讲和自我发展方面的先驱:Dale Carnegie的生平故事。他的一生在不断努力尝试中度过,他通过向世人展示如何成功而闻名于世。

【1】根据后文他证明给人们看怎么样是成功的,可知他一直尝试。keep doing sth,一直做某事,故填trying

【2】这个男孩直到十二岁才看到火车。根据句意,故填until

【3】根据后文的原因:因为他的衣服和普通地外貌,可知他感到没有希望,故填hopeless

【4】他的妈妈鼓励他,为什么不在其他方面做的更好,而不是仅仅衣服和好看的外貌方面。根据句意,故填instead

【5】根据后文他参加了辩论队,可知他在上大学时设法更积极,故填active

【6】根据转折可知一次又一次,他失败了12次,故填another

【7】但是很快人们看到Carnegie 在河边练习公共演讲。根据句意,故填seen

【8】最后他的努力工作带来了好的结果。根据句意,故填results

【9】为了分享他的成功,Carnegie 开学写书。根据句意,故填share

【10】超过五千万册书用38中语言印刷。根据句意,故填copies

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文,根据短文内容完成表格。

Minoru Yamasaki was a famous American architect (建筑师). He was born in 1912 in Seattle, Washington. Minoru went to college to study architecture. Every summer he worked in a fish factory to help pay for college. He slept in a room with 100 other men.

Yamasaki sometimes dreamed about his work. Once he woke up at three o’clock in the morning. He remembered a building that was in his dream. He got up and started to draw.

Yamasaki was different from other architects. His buildings give people a feeling of peace and happiness. Many of his designs have pools of water, flowers, and windows on the roof to let in light. He wanted to give them a place away from the busy ways of modern life.

Yamasaki worked for several companies. But his success began when he started his own company. In 1956, he won the Architect’s First Honor Award for his design of an airport in St. Louis, Missouri. He won two more awards over the next five years. In 1962, he designed the World Trade Center in New York. In 1993, a bomb exploded (炸弹爆炸) in it. But the buildings did not fall down because they had a good design.

Yamasaki had strong opinions about his buildings. They had to be built his way. He refused to change the design of his buildings, even if he lost a job. Jun,2 1986. was the date of his death. He designed more than 300 buildings. People will enjoy the design and beauty of his buildings for a very long time.

The title

A1American architect

Be born

In2in Seattle, Washington

In college

Studied architecture in college

Worked in a fish factory to3for college

4in a room with 100 other men

His design of buildings

Made people5peaceful and happy

Had6opinions about his buildings

The World Trade Center didn’t fall down after a bomb explosion

Successful career

Was not the7as other architects

Didn’t begin his successful career8he started his own company

Won9awards for his famous design before 1962 and designed over 300 buildings in his life

Date of his10

Died on Jun, 2 1986

【题目】根据短文内容,选择正确答案。 Jack is a twenty-year-old young man. Two years ago, when he finished middle school, he found work in a shop. Usually he works until ten o'clock in the evening. He is very tired when he gets home. After a quick supper he goes to bed and soon falls asleep. His grandma who lives downstairs is satisfied with (满意) him.
One day, on his way home, he met Mary. They were both happy. He asked the girl to his house, she agreed happily. He bought some fruit and drinks for her. And they talked about their school, teachers, classmates and their future (未来). They talked for a long time.
"Have a look at your watch, please," said the girl. "What time is it now?" "Sorry, something is wrong with my watch," said Jack. "Where's yours?" "I left it at home."
Jack thought for a moment and found a way. He began to stamp his foot on the floor, "Bang! Bang! Bang!" The sound woke his grandma up. The old woman shouted downstairs, "It's twelve o'clock in the night, Jack. Why are you still jumping upstairs?"
(1)Jack was ________ when he finished middle school.
A.sixteen
B.eighteen
C.twenty
D.fifteen
(2)The old woman is satisfied with Jack because ________.
A.he's her grandson
B.he's clever
C.he can keep quiet
D.he gets home on time
(3)From the story, we can know that Mary is Jack's ________.
A.classmate
B.colleague (同事)
C.aunt
D.wife
(4)The word "stamp" in the story means ______ in Chinese.
A.盖印
B.跺
C.贴邮票
D.承认
(5)Jack stamped his foot on the floor in order (为了) ________.
A.to wake his grandma up
B.to make his grandma angry
C.that his grandma was going to tell him the time
D.that his grandma was going to buy him a watch

【题目】We all know that exercise is good for your health. But some kinds of exercise may be better than others. Running, for example, may help to protect against heart disease and other health problems. Running may also help you live longer.

Recently, researchers studied more than 55,000 adults. About a quarter of the adults have a good habit of running. The study found these runners were much healthier than non-runners. In fact, the runners lived, on average, three years longer than the non-runners.

Running may be good exercise, but it can be difficult on the body. Here are commonly shared ideas among fitness experts(健身专家) to lower the risk of injury(受伤) for people who are new to running.

Take it easy.

Do not run too much, too soon or too fast. Most people get running injuries when they push themselves too hard. The body needs time to get used to increases in distance(里程) or speed.

Get good running shoes.

There is no single best shoe for every runner. You should find the shoe that offers the best fit and support for your feet. More importantly, you should have a new pair of shoes every 500 to 800 kilometers.

Take good notes.

Take time after each run to write down notes about what you did and how you felt. Look for things that happen again and again. For example, you may find that your knees hurt when you run sometimes. But perhaps you feel great when you have a rest between running days. These notes will help you make the best plan for running.

【1】The writer wants to tell us in the first paragraph ____________.

A. good health comes from running

B. running is the best exercise

C. health problem can be solved by good exercise

D. not all exercise is equally good

【2】In the second paragraph, we know ____________.

A. a good habit of running may help you live longer

B. the number of non-runners was getting smaller

C. three quarters of 55,000 adults were new to running

D. the hope to live three years longer drives people to exercise

【3】Increases in distance or speed depend on ____________.

A. what the fitness experts say

B. whether you have the best shoes

C. how your body feels

D. why you start running

【4】The purpose of taking notes is to ____________.

A. remind you of where to have new shoes

B. help you find the way of running that fits you

C. take a rest between running days

D. help you do some research on exercise

【5】The passage is written to ____________.

A. provide information for the researchers to work better

B. warn the non-runners of the dangers in running

C. help runners to exercise in a scientific way

D. encourage as many people as possible to join in running

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网