题目内容

【题目】 Dickens, one of the greatest English writers, was born in______of the small towns in England. When Dickens was nine years old, the family moved to London, the______of England. There were several younger children in the______.Their life was______.So Dickens could not go to school. He didn’t go to______until his father came out of prison (监狱).At that time he was______twelve years old. But he did not finish school. Two years______, he began to work. He often went to the library to______books. He read a lot. Then Dickens wrote lots of novels and stories all his _______.Dickens died over a hundred years ago.______ people are still reading his books with great interest.

1A.anyB.oneC.someD.a

2A.cityB.townC.capitalD.country

3A.schoolB.classC.cityD.family

4A.goodB.hardC.easyD.wonderful

5A.schoolB.a schoolC.the schoolD.schools

6A.alreadyB.yetC.stillD.never

7A.agoB.beforeC.laterD.since

8A.seeB.buyC.sellD.read

9A.moneyB.homeC.classD.life

10A.ButB.SoC.WhyD.While

【答案】

1B

2C

3D

4B

5A

6A

7C

8D

9D

10A

【解析】

这篇短文主要讲述了狄更斯早年的生活,他是英国最伟大的作家之一,在他9岁的时候,他家搬到了伦敦,他家里有几个小孩,生活过得很难,所以他没有完成学业。两年后,他开始工作,并经常去图书馆读书。他一生写了很多书。虽然他去世了,但是人们还是很喜欢读他的书。

1句意:狄更斯是英国最伟大的作家之一,出生在英国的一个小镇上。

any任何人;one一个;some一些;a一个。这里是说出生在英国的一个小镇。one of + the +名词复数,表示“……之一”,根据题意,故选B

2句意:狄更斯九岁时,全家搬到了英国首都伦敦。家里有几个年幼的孩子。

名词辨析。city城市;town城镇;capital首都;country国家。根据上文“When Dickens was nine years old, the family moved to London”可知,伦敦是英国的首都。根据题意,故选C

3句意:狄更斯九岁时,全家搬到了英国首都伦敦。家里有几个年幼的孩子。

名词辨析。school学校;class班级;city城市;family家庭。根据“There were several younger children”可知在家里有几个年幼的孩子。根据题意,故选D

4句意:他们的生活是艰苦的。

形容词辨析。good好的;hard困难的;easy容易的;wonderful精彩的。根据下文“So Dickens could not go to school.”可知上文是说他们的生活是艰苦的。根据题意,故选B

5句意:直到他父亲出狱,他才去上学。

名词辨析。school学校;a school一个学校;the school那个学校;schools学校,复数形式。根据“So Dickens could not go to school.”及下文“At that time he was already twelve years old.“可知,直到他父亲出狱他才去上学。短语go to school表示“去上学”。根据题意,故选A

6句意:在那个时候,他已经12岁了。

副词辨析。already已经;yet仍然,还,用在否定句和疑问句中;still仍然,还;never绝不,从不。根据上文直到他父亲出狱他才去上学,他已经12岁了。根据题意,故选A

7句意:两年之后,他开始工作。

副词辨析。ago在……之前;一段时间+ agobefore在……之前;later在……之后;since自从。一段时间+ later表示“在……之后”,two years later表示“两年之后”,根据上文可知,关于狄更斯生平叙述的时间顺序是从小到大,故选C

8句意:他经常去图书馆读书。

动词辨析。see看见;buy买;sell卖;read读书。去图书馆应该是读书,根据题意,故选D

9句意:狄更斯一生写了许多小说和故事。

名词辨析。money金钱;home家;class班级;life生活。根据下文“Dickens died over a hundred years ago. But people are still reading his books with great interest.”可知,他这一生写了很多小说和故事。根据题意,故选D

10句意:但是人们仍然饶有兴趣地阅读他的书。

连词辨析。But但是;So因此;Why为什么;While当……的时候。根据上文“Dickens died over a hundred years ago”可知下文是转折关系,用but。根据题意,故选A

题型是完形填空,考查学生们在具体语境中运用语言的能力,综合性较强。做题时,应先通读短文,了解大意;然后根据上下文语境做题,先易后难,注意空前后的固定搭配,并仔细辨析选项中单词的意思和用法;最后将答案代入原文,再读一遍,检查答案是否正确。例如第9小题,考查名词辨析。句意:狄更斯一生写了许多小说和故事。名词辨析。money金钱;home家;class班级;life生活。根据下文“Dickens died over a hundred years ago. But people are still reading his books with great interest.”可知,他这一生写了很多小说和故事。根据题意,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面的短文,将划线部分译成英文或中文。

The Spring Festival is the Chinese New Year’s Day and it is the biggest festival in China. There is a name for each Chinese year. We may call it the year of the sheep, the year of the monkey or the year of the dog. And this year is the year of the pig. 1.今年的春节是在 2 5 日, 星期二。

Before the Spring Festival, people are busy shopping and cleaning their houses. 2. Many stores have big sales so people can buy many things at very good prices. They also decorate their houses with red things. 3. All people come back home and have a big dinner with their family. After dinner, families usually sit together to watch the Spring Festival Gala( ). At the same time, most people send WeChat envelopes(红包) or short messages by phone. The family don’t go to sleep to welcome the New Year. At 12 o’clock, people set off fireworks(烟花).

On the first day of the New Year, people put on their new clothes and go to visit their friends and relatives(亲戚). 4. They say “Happy New Year” to each other. Most kids like Spring Festival very much because they can get lucky money from their parents or grandparents. During the Spring Festival, 5. 人们总是过得很开心。

1________________________________________________

2________________________________________________

3________________________________________________

4________________________________________________

5________________________________________________

【题目】阅读短文以及文后方框内的六个选项,选出可以填入空白处的最佳选项,其中有一项是多余的。把正确选项(ABCDEF)填写在答题卷上标有题号的横线上。

Mid-Autumn Festival

It's a time for families to get together. 1 . People eat moon cakes in the open air. And the moon is round and bright that evening. They have fun time enjoying the full moon and chatting with each other.

2

This is an old festival. It's on the 5th day of the 5th lunar(农历)month. The festival is best known for its dragon-boat races. People have the races especially in the southern provinces where there are many rivers and lakes.3 . They have different tastes. Some have eggs, meat, or fruit in them.

Qing Ming Festival

It's also known as the Tomb Sweeping Festival.4 . It's the only national holiday celebrating a solar term(节气)in Mainland China, Hong Kong and Taiwan. It is a day for people to remember their dead relatives(死去的亲人).People often go to the graves(坟墓)and put food and flowers there.

Chong Yang Festival

It's a festival for old people. It's in autumn, too. It's on the 9th day of the 9th lunar month. At this festival, people go to homes for the elderly(敬老院)5 . It's also a time to go to climb mountains.

A. Dragon Boat Festival

B. It may be on any day in the period April 4-April 6

C. People let off fireworks and give each other presents.

D. Family members get home at this festival

E. They give old people presents and best wishes

F. People also eat rice dumplings on that day

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网