题目内容
19.In our city there is a big zoo.There are a lot of different animals in it.There are some scary tigers and lions.They like eating meat and they eat much meat every day.There are also two big elephants and a baby one.Children like to ride one of them.The elephants are very kind and friendly.They eat much grass and bananas.
In the zoo,we can see different kinds of bears,brown bears,black bears and white bears.They are all slow and stupid(愚笨的).They stand on their back legs and lift their front legs to ask for food.They like cakes very much.
Do you like pandas?There's only one in the zoo.Her name is Lingling.She is very cute.She likes eating bamboo a lot.She is kind of shy.She's very interesting and lovely.
31.What do tigers and lions like eating?
They like eatingB.
A.fruit
B.meat
C.vegetables
D.rice
32.How many elephants are there in the zoo?
There areC.
A.one
B.two
C.three
D.four
33.What color are the bears in the zoo?
They areD.
A.black
B.brown
C.white
D.A,B and C
34.Bears stand on theirD legs and lift theirD legs to ask for food.
A.front,back
B.back,back
C.front,front
D.back,front
35.Which one of the following is NOT right?C
A.Children like to ride on the elephants in the zoo.
B.The elephants are very friendly to people.
C.The bears always ask for food with their back legs.
D.Elephants like bananas very much.
分析 本文介绍了动物园的各种动物,老虎,狮子,大象,熊和熊猫.
解答 31.B 细节理解题,根据They like eating meat and they eat much meat every day.可知老虎和狮子喜欢吃肉,故答案为:B.
32.C 细节理解题,根据There are also two big elephants and a baby one可知有三头大象,故答案为:C.
33.D 细节理解题,根据In the zoo,we can see different kinds of bears,brown bears,black bears and white bears可知在动物园里,我们可以看到各种各样的熊,棕熊,黑熊和白熊,故答案为:D.
34.D 细节理解题,根据They stand on their back legs and lift their front legs to ask for food可知他们用后腿站着和抬起前腿要食物,故答案为:D.
35.C 细节理解题,根据They stand on their back legs and lift their front legs to ask for food可知他们用后腿站着和抬起前腿要食物,故答案为:C.
点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,找出符合文章内容的正确答案.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.
练习册系列答案
相关题目
16.阅读下面短文,从短文后所给的四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项.
Our first winter in Canada was the happiest days we have ever experienced.We were living in the countryside then.One(46)D in mid-December snow began to fall.When we(47)Aout of the window and saw that it was snowing.We were all (48)C.It was the first snow we had ever seen.We could(49)B wait for the snow to stop so that we could go out to play.Next morning(50)C we woke up,it was still snowing.We (51)D the radio and learned that more than ten inches of snow (52)B last night and that since the roads were blocked(封堵),there would be no(53)A that day.We jumped up and down and (54)C mother to let us go outside to play in the snow.She said we (55)B go out after breakfast,but we must come back as soon as we felt cold.
We went out.Later,the (56)C almost stopped.The roads,gardens and playing grounds were all(57)D with white and soft snow.Just then,we saw some (58)B children coming out to play.We ran over to (59)D them.Together we built a snowman and a snow house.We were having so much (60)Cwhen supper time came.Mother almost had to make us go in and eat.
Our first winter in Canada was the happiest days we have ever experienced.We were living in the countryside then.One(46)D in mid-December snow began to fall.When we(47)Aout of the window and saw that it was snowing.We were all (48)C.It was the first snow we had ever seen.We could(49)B wait for the snow to stop so that we could go out to play.Next morning(50)C we woke up,it was still snowing.We (51)D the radio and learned that more than ten inches of snow (52)B last night and that since the roads were blocked(封堵),there would be no(53)A that day.We jumped up and down and (54)C mother to let us go outside to play in the snow.She said we (55)B go out after breakfast,but we must come back as soon as we felt cold.
We went out.Later,the (56)C almost stopped.The roads,gardens and playing grounds were all(57)D with white and soft snow.Just then,we saw some (58)B children coming out to play.We ran over to (59)D them.Together we built a snowman and a snow house.We were having so much (60)Cwhen supper time came.Mother almost had to make us go in and eat.
| 46.A.morning | B.noon | C.afternoon | D.evening |
| 47.A.looked | B.took | C. escaped | D.dropped |
| 48.A.anxious | B.worried | C.excited | D.unhappy |
| 49.A.extremely | B.hardly | C.possibly | D.finally |
| 50.A.if | B.though | C.when | D.because |
| 51.A.made up | B.used up | C.took off | D.turned on |
| 52.A.grew | B.fell | C.saved | D.stopped |
| 53.A.school | B.appointment | C.mystery | D.picnic |
| 54.A.invited | B.pretended | C.asked | D.agreed |
| 55.A.can | B.could | C.need | D.would |
| 56.A.wind | B.noise | C.snow | D.traffic |
| 57.A.chased | B.filled | C.used | D.covered |
| 58.A.friends' | B.neighbors' | C.owners' | D.teachers' |
| 59.A.catch | B.lift | C.watch | D.join |
| 60.A.food | B.trouble | C.fun | D.time. |