题目内容
10.Many middle school students don't know how to spend their free time.When they have holidays,they always have nothing to do and feel bored.Some may play computer games all day long and some may stay in bed and sleep all day.It's not a good way.Here are some suggestions(建议).If you don't like to stay at home,you can go for a picnic or play some sports.In this way,you can take some fresh air and keep healthy.If you like to stay at home,you may enjoy some light music or read a few novels.You can play some indoor games such as chess,cards,and table tennis.You can also plant some trees and flowers in your garden to make your home beautiful.It is also a good way to keep a pet and talk with it.Just develop (发展) some hobbies and you will feel much happier after a long holiday.
46.How many suggestions does the writer give if you want to stay at home?B
A.Six.
B.Five.
C.Eight.
D.Nine.
47.Why do we need to do sports in our free time?A
A.To keep healthy.
B.To make more friends.
C.To make our studies better.
D.To know about the world.
48.Which is NOT a good way to spend our free time according to the writer?B
A.Going for a picnic.
B.Sleeping all day.
C.Playing chess.
D.Keeping a pet.
49.What is (are) important for you to spend your free time according to the writer?C
A.Money.
B.Friends.
C.Hobbies.
D.Trees.
50.What's the main idea of the passage?C
A.What to do when you stay at home.
B.How to develop your hobby.
C.How to spend your free time.
D.How to keep healthy.
分析 本文介绍了如何度过业余时间的建议:我们可以去野餐或做运动;可以欣赏轻音乐或读小说;可以做一些户内游戏;可以在花园里种树和花;可以养宠物和它说话.度过自己业余时间的好方法是发展自己的一些爱好.
解答 答案:46.B 细节归纳题.根据整篇文章内容及其句子you can go for a picnic or play some sports."你可以去野餐或做运动";you may enjoy some light music or read a few novels."你可以欣赏轻音乐或读小说;"You can play some indoor games such as chess,cards,and table tennis."你可以做一些户内游戏";You can also plant some trees and flowers in your garden to make your home beautiful."你可以在花园里种树和花";It is also a good way to keep a pet and talk with it."可以养宠物和它说话",可知本文提到了五种呆在家里的活动建议,故选B.
47.A 细节理解题.根据第二段第一行句子In this way,you can take some fresh air and keep healthy.通过这种方式,你可以呼吸一些新鲜空气,保持健康.可知在业余时间做运动能有利于保持健康,故选A.
48.B 细节判断题.根据整篇文章内容及其句子you can go for a picnic or play some sports."你可以去野餐或做运动";you may enjoy some light music or read a few novels."你可以欣赏轻音乐或读小说;"You can play some indoor games such as chess,cards,and table tennis."你可以做一些户内游戏";You can also plant some trees and flowers in your garden to make your home beautiful."你可以在花园里种树和花";It is also a good way to keep a pet and talk with it."可以养宠物和它说话",可知提到人们度过业余时间好方法有:做运动;做室内游戏像下象棋或打扑克;种树和花;养宠物.没有提到整天睡觉,故选B.
49.C 细节理解题.根据第二段最后一句Just develop (发展) some hobbies and you will feel much happier after a long holiday.发展一些爱好你会感到更加幸福.可知度过自己业余时间的好方法是发展自己的一些爱好,故选C.
50.C 主旨归纳题.根据整篇文章内容及其第一段第一句Many middle school students don't know how to spend their free time.许多学生不知道如何度过空闲时间.可知本文主要介绍如何度过业余时间,故选C.
点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.
醒和建议.要求:
1.所给的提示词要全部用上;
2.要点完整,语言准确,每一点做适当的拓展;
3.词数:60词左右(开头已给出,不计入总词数)
| What to do | travel with,know…about,take,drink… |
| What not to do | go to dangerous places,swim alone… |
| A. | play | B. | playing | C. | to play | D. | plays |
| A. | Brown Mary | B. | Brown Tom | C. | Mary Brown | D. | Tom Brown |