题目内容

【题目】JaneDid you go to Dr Hawkings speech last year

Li XiangSorryI didn't 1 a chance to goCould you tell me someting about him

JaneYesHe was born in OxfordEngland in 1942and he wrote many valuable books

Li XiangI've 2 knowabout A Brief History of Time It is his best-selling book

JaneThats rightHe's a great 3 science).He 4 catcha terrible disease

thirty years ago

Li XiangWhat's his disease like

JaneOhhe can't move his bodyand can only speak with the 5 of a computer

Li XiangIt's hard to believe No wonder so 6 people admire him

I JaneUnfortunatelyhe 7 of illness on March 14th 2018

Li XiangOh8 a pity! Thank you for telling me so much

【答案】

1get/have

2known

3scientist

4caught

5help

6many

7died

8what

【解析】

本篇文章难度适中,主要介绍霍金。

1句意“对不起,我没有机会去”。get/have a chance有机会。且空前有didn’t,用动词原形,故填get/have

2句意“我知道《时间简史》”。know知道,且空前有have,用现在完成时have done,故填known

3句意“他是一个伟大的科学家”。根据句意可知,表示“科学家”。scientist科学家。且空前有a,故填scientist

4句意“30年前他得了严重的疾病”。根据thirty years ago可知,用一般过去时,故填caught

5句意“他不能移动他的身体,并且仅仅在电脑的帮助下说话”。with the help of在……的帮助下,故填help

6句意“难怪许多人都敬佩他”。根据句意可知,表示“如此多的人”。people为可数名词,用many,故填many

7句意“不幸的是,他在2018314日死于疾病”。die of死于“内因”,且根据March 14th2018可知,用一般过去时,故填died

8句意“真遗憾”。根据he ___7___ of illness on March 14th2018可知,当他知道霍金去世时,应说“真遗憾”。what a pity真遗憾,故填what

练习册系列答案
相关题目

【题目】任务型阅读.阅读下面短文,根据短文内容,完成下列各题。

Chris is not a traditional explorer(探险者)— he usually works in an office for a large organization. Yet his job can sometimes be just as exciting and dangerous as being an explorer.

Chris works for MSF, an organization also known as Doctors Without Borders (无国界医生). MSF sends trained doctors all over the world to help people after a war or a disaster(灾难). Chris is a doctor from France who has travelled to many places to organize programs that help people.

At the moment, there are over 27,000 trained medical stall taking part in MSF projects and tasks. The organization received the Nobel Peace Prize last year. All kinds of doctors can volunteer for MSF. They need to be prepared to go almost anywhere in the world and, of course, they should expect difficult conditions. Doctors with experience in tropical(热带的)diseases are especially useful because most of MSF’s work is in Africa. When MSF accepts a doctor for a task, he has to go for at least six months. When doctors have completed a few tasks, they might be sent on an emergency(紧急) task following a disaster, such as an earthquake.

But why would a doctor leave a comfortable life to join MSF? According to Chris, the experience you get is a great help in your career. Besides, just like the explorers of the past, you need to keep an open mind and learn to mix well with the people you meet. Most importantly, at the end of each task, you have made a real difference to people’s lives.

1Does Chris work for a large organization?

________________.

2When does MSF send trained doctors all over the world to help people?

It sends trained doctors after ________________.

3How many trained medical staff are taking part in MSF projects and tasks?

There are ________________ trained medical staff.

4What kind of doctors are greatly needed in Africa?

Doctors who ________________ are greatly needed.

5What do you think of Chris’s job?

I think it’s ________________.

【题目】Computers are useful machines. They can help people a lot in their life. For example, they can help people save much time, and they can help people do hard work.

Today more and more families have computers. Parents buy computers for their children. They hope computers can help their children improve their studies. But many of the children use computers to play games, watch movies or chat, instead of studying. Many teachers and parents complain that computers make children fall behind. So many parents don’t allow their children to play computers again.

In some other countries, even some scientists hate computers. They say computers let some people lose their jobs or bring them a lot of trouble.

Will computers really bring trouble to people or can they bring people happiness? It will be up to people themselves.

【1】Why do we say the computer is a useful machine? Because _______.

A. our country asks us to learn it

B. it can help us a lot

C. we can use it to play games

D. it can help us to find jobs

【2】What do many teachers and parents complain about?

A. Their students and children use computers to play games.

B. Computers let them lose their jobs.

C. Computers make the children fall behind.

D. Computers bring people a lot of trouble.

【3】 In this passage we know computers_______.

A. also bring us trouble

B. bring us happiness only

C. are hated by people

D. are bad for people’s health

【4】 What does the underlined word “complain” mean?

A. 抱怨 B. 赞赏 C. /span>考虑 D. 解释

【5】 How do you understand the last sentence of this passage?

A. Computers are used by people.

B. People can live well without computers.

C. People must decide how to use computers.

D. Computers are strange machines.

【题目】 When she was just 9 years old, Katie Stagliano planted a cabbage seed(卷心菜种子)in a garden outside her house. She cared for it every day by watering it, weeding it and giving it plant food. It grew to be HUGEForty pounds huge!

Katie wanted to do something special with this very special cabbage. With her mom’s help, she decided to donate(捐赠)it to a local soup kitchen to help feed the hungry in her community of Summerville. South Carolina.

When she arrived to make her donation, she saw a long line of people waiting for food. Then, Katie served her cabbage to the guest. As the many people thanked her, she knew she could and should do more to help.

With the help of her parents and school, Katie’s Krops was born! Katie’s Krops plants gardens to grow food that is donated to local soup kitchens to feed the hungry.

Katie’s dream is to end hunger around the world. So, after she created several gardens in her community, she decided to do more. She wanted to help other kids create gardens in their communities!

As of 2017, 7 years after she started, there are now 83 Katie’s Krops gardens growing across the United States! All of the gardens are led by kids between the ages of 9 and 16.

1What is “something special” Katie did at last in Paragraph 2?

A. Building her first garden.B. Giving the cabbage plant food.

C. Helping mom in the local soup kitchen.D. Donating the cabbage to people in need.

2Who runs the 83 gardens?

A. Hungry people there.B. Katie Stagliano herself.

C. Teenagers from 9 to 16.D. Parents and schools together.

3Katie’s Krops _______.

A. creates a lot of jobs for local peopleB. has its own soup kitchens everywhere

C. is now all over South Carolina. the USD. helps fight hunger in their own communities

4Katie’s story sounds_______.

A. encouragingB. relaxingC. boringD. tiring

【题目】There was once a cave (岩洞) near a town. It was called “Cave of Fear”. Anyone who tried to enter it didn't return. People in the town said that there was a monster in the cave. In order to stop the monster from getting out of the cave, people often left gifts and food at the mouth of the cave, and these things always disappeared soon.

One day, a young man came to the town. When he heard about the cave, he decided to enter the cave and found out whether there was a monster in it. As he went deep into the cave, he heard some strange sounds. So he followed the sounds. Suddenly, he felt that something was pushing his back. He was too scared to turn around to look at it. Finally, he was pushed into a huge cavern (洞穴). As he entered the cavern, he got very surprised. He found that he was right in the middle of a big party. There were a lot of people in the party. They were all those people who had never returned to the town.

Then those people told him that this was the idea of an old wise man in the town. The old wise man wanted to show people that if someone wanted to make a change, he should be brave and wanted to have a try. So the wise man made up the story of the monster. Only brave people could enjoy big parties in the cavern.

1The cave is called “Cave of Fear”,because _______.

A. there was a wise man in the cave

B. people who tried to enter it didn't return

C. there was a big party in the cave

D. people liked to live in the cave

2People left gifts and food at the mouth of the cave in order to ________.

A. attract the young man to enter the cave

B. thank the wise man for his good idea

C. stop the monster to get out of it

D. help the people to hold the party

3What can we learn from the passage?

A. Success belongs to the brave.

B. No pains, no gains.

C. Seeing is believing.

D. Where there is a will, there is a way.

【题目】Life in the year 3044 is very different from life in the 21st century. We still do many of the things you did, but we do them differently . For example, we now have e-friends to help us. An e-friend is a machine that looks just like a human being. It can walk and talk and do almost everything we human beings do. My e-friend is a lot like me and we have fun together. She helps me with my homework and we often go swimming. She is programmed to take care of me if anything happens , so I always feel quite safe when we are together. And I can download information from her memory. It’s great to have an e-friend – I am never lonely and I always have someone to talk with. I would like to tell you more about life in the year 3044, but I have to send my e-friend to clean up my room. Maybe one day I will be able to travel back in time and visit you.

阅读短文(B),根据英文释义及首字母提示拼写单词。

1s__________ not dangerous

2h__________to take place, to come up

任务3: 阅读短文(B),完成同义句转换,每空一词。

3My e-friend is a lot like me and we have fun together

My e-friend is a lot like me and we ________ __________ together.

任务4:根据短文(B)内容回答问题。

4How do you feel when you are together with your e-friend?

_________________________________________________

5Are life in the year 3044 and life in the 21st century very different or the same ?

________________________________________________

6What can an e-friend do?

__________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网