题目内容

【题目】 “Are you listening, Simon?” Simon’s teacher asked. Simon smiled and shook his head. He never listened or tried hard in class. Talking was so much better.

“One of these days, if you listen, you’ll learn something,” Mrs. Jacobs said.

That evening, Simon started to feel a little bit sick. His throat really hurt. He had hot chocolate to make his throat feel better, but it didn’t work. The next morning, when he opened his mouth to say “Good morning”, nothing came out. Simon’s mother looked at him. “Honey, you’ve lost your voice.”

“Can I stay at home?” He tried to ask, but words didn’t come out. His mother checked him for a fever and said he was good enough to go to school, even if he couldn’t talk.

When he got to school, Mrs. Jacobs said “Hello” to him, and he just nodded. When his friends asked him what TV shows he watched last night, he just shrugged (耸肩). By the time the bell rang, almost everyone was looking at him as if he’d grown a third eye or an extra nose.

Penny raised her hand, “Mrs. Jacobs, why isn’t Simon talking?”

“I’m sick. I can’ t talk,” Simon tried to whisper, but no one could understand. He wrote it down instead.

Simon couldn’t talk to his neighbors. In math class he could hold up fingers if the answer was less than 10, but that wasn’t fun. He decided to try to pay attention. You know what? It wasn’t that bad. He could do his homework that night. It gave him more TV time and game time because his work was all done.

The next day, even though his voice was coming back, he stayed quiet again the third day, he could talk fine, but he didn’t waste time. He listened and raised his hand to speak.

1What kind of students was Simon at first?

A.a good student.B.A hard-working student.

C.A student who talked too much.D.A student who liked to tried hard.

2What happened to Simon the next day?

A.He lost his voice.B.He lost his leg.

C.He argued with his friends.D.His mother got sick.

3How did Simon’s friends know he was sick at last?

A.By his words.B.By what he wrote.C.By his whisper.D.By his smile on the face.

4Why did Simon have more TV time and game time that night?

A.Because it was weekend.

B.Because his mother allowed him.

C.Because he could finish all his homework.

D.Because his teacher didn’t give him any homework.

5What did Simon learn through listening?

A.He learned that he didn’t like school.

B.He learned that his teacher was awful.

C.He learned that his friends disliked him.

D.He learned that he could learn things if he listened.

【答案】

1C

2A

3B

4C

5D

【解析】

本文讲述的是西蒙平时不听课,不能完成作业,上课总是讲话,后来有一天他生病了说不出话来,所以他试着上课听讲,结果很好,从此他便开始听课。

1细节理解题。根据文中He never listened or tried hard in class. Talking was so much better.他上课从不认真听讲,也不用功,说话要好的多。可知,它是一个课堂上爱说话的人,故选C

2细节理解题。根据文中The next morning, when he opened his mouth to say “Good morning”, nothing came out. Simon’s mother looked at him. “Honey, you’ve lost your voice.” 第二天早上,当他张开嘴说“早上好”时,什么也没说出来。西蒙的妈妈看着他。“亲爱的,你失声了。”可知,他说不出话了,故选A

3细节理解题。根据文中“I’m sick. I can’ t talk,” Simon tried to whisper, but no one could understand. He wrote it down instead. “我病了。我不能说话,”西蒙试图低声说,但没人能听懂。他把它写下来了。可知,他写字告诉同学们,故选B

4细节理解题。根据文中It wasn’t that bad. He could do his homework that night. It gave him more TV time and game time because his work was all done. 没那么糟。他那天晚上可以做作业。这给了他更多的电视时间和游戏时间,因为他的工作都完成了。可知,他完成了所有的作业,故选C

5推理判断题。根据文中The next day, even though his voice was coming back, he stayed quiet again the third day, he could talk fine, but he didn’t waste time. He listened and raised his hand to speak. 第二天,尽管他的声音回来了,但第三天他又保持沉默,他可以说得很好,但他没有浪费时间。他听着,举手发言。可知,他知道了如果他听讲的话他可以学到东西。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 It is 40 meters long and 6 meters wide. This must be the biggest bus you have ever seen. It can carry 1,200 to 1,400 people.

It is China’s new Super Bus. It is going for a test run in Beijing at the end of this year. Some other cities are also interested in running the Super Bus. They hope the traffic problems will be solved.

The Super Bus runs along fixed tracks (固定轨道) . The bus sits on top of two 2.2-meter-tall legs. The legs have wheels at one end. Small cars can drive under the bus, so the Super Bus does not take up road space.

The bus runs on electricity and solar power. It can travel up to 60 km every hour. Its creator, Song Youzhou, says a lot of traffic jams will be reduced.

The Super Bus can do the work of 40 buses. In that way, it can save 860 tons of fuel (燃料) every year, according to Song.

“To build a Super Bus and its track costs less than building subways. Subways are nearly ten times more expensive to build.” Song said.

Some people worry that the Super Bus may not be safe. However, Song says there’s no need to worry about. The Super Bus has laser scanners (激光扫描仪) between its legs. The scanners make sure the cars keep a safe distance(距离).

1The Super Bus can carry people.

A.1,300B.1,500C.1,700

2All the following are the advantages of the Super Bus EXCEPT that .

A.the bus doesn’t take up road space

B.the bus can do the work of 40 buses

C.the bus is very easy to build and drive

3According to Song, it’s safe for small cars to drive under the Super Bus because .

A.the bus is tall enoughB.the road is wide enough

C.there are scanners between its legs

4We can guess that Song’s purpose for building the bus was to .

A.take the place of small carsB.solve traffic problems

C.reduce car accidents

5This passage is mainly about .

A.the Super BusB.the normal busC.the small car

【题目】 The best way to learn about a new culture is to make friends with people from different parts of the world. Last month I got to know a friend from Russia _______ Jesco. He is a _______ engineer who was sent by his company to work in China for two years.

Jesco has two tasks in our factory: one is to teach our workers _______ to use the machine;_______ is to make sure that their machine should run well every day. So he checked every important part of the machine with me every day. We soon became very good friends and we learn _______ from each other.

Our factory has provided Jesco with a small but nice house near my home. Jesco is very _______ with the house. When he is free, he likes to invite us to his house. We teach him to cook Chinese dishes. Then we have a good time together _______ a nice meal and a nice talk, too.

Once while we were talking, he _______ became silent. He looked unhappy. We asked him the reason, and he told us that he wanted to live in China all his life, but didn't know how. I suggested that he could _______ a Chinese girl as his wife. He thought it a good idea, and he soon found one.________, I have had no chance to be his guest at home. But I feel happy for him.

1A.nameB.namedC.namesD.calls

2A.25-year-oldB.25-years-oldC.25 year oldD.25 years-old

3A.whatB.whenC.howD.why

4A.othersB.otherC.anotherD.the other

5A.a littleB.a fewC.a lot ofD.a lot

6A.satisfiedB.surprisedC.excitedD.interested

7A.enjoyB.enjoyingC.enjoysD.to enjoy

8A.carefullyB.simplyC.suddenlyD.recently

9A.look throughB.look afterC.look outD.look for

10A.From then onB.After allC.In my opinionD.Once in a while

【题目】 We often find that weekends and holidays feel so short while classes and work feel so long. Actually, though, we know that this is not true. But we still wonder where that strange feeling comes from. In fact, this is one of the ways that we’re tricked by time, according to the website All That Is Interesting. The website lists several wrong impressions we often have about time. Let's have a look. First of all, emotions affect our time-keeping abilities: Negative emotions, especially anxiety and boredom, make time seem longer because they make us concentrate more on the passage of time. However, when we are enjoying ourselves, we pay more attention to what we are doing and are likely to lose track of (失去对...的意识) time.

Here is another example. In 2007, a group of scientists carried out a test. In the test, people fell 50 meters into a safety net and were then asked about their experience. Although the experience took shorter than 3 seconds, the people thought it was much longer than it actually was.

This is because of the way our bodies reply to danger, according to the scientists. Our bodies produce a chemical called adrenaline (肾上腺素) when we are faced with danger. It allows us to concentrate better so that we can stay alive. As a result, we are able to remember far more details (细节) over a short period of time, which makes it seem like time is going more slowly.

Another situation when we make mistakes about time is when we take afternoon naps(午觉). Have you ever had trouble telling what time it is after a long nap? That's because the best amount of time for a nap is 20 minutes. After 20 minutes, you enter a new stage of sleep called slow-wave sleep. If you wake up mid-way in this stage, it will take a while before you can correctly perceive(感知)time again. Yes, time can be mysterious and there is no way to control it. So, perhaps the best thing to do is to make good use of every minute.

1According to the passage, what possibly makes people feel so long?

A.weekends and holidaysB.weekends and work.C.classes and workD.holidays and work

2Which will not affect our time-keeping abilities according to the website listing?

A.negative emotionsB.positive emotionsC.adrenalineD.scientists

3According to the passage, in which situation don’t we make mistakes about time?

A.We wake up after a long nap.

B.We fall down from a high place.

C.We have many problems left in the test paper, but the time is up.

D.We go to school on the school bus as usual on weekdays.

4According to the passage, what will NOT happen when we are faced with danger?

A.Our bodies will produce a chemical called adrenaline.

B.We are able to feel that time seems to go more slowly.

C.Adrenaline will make us concentrate better to stay alive.

D.We will forget far more details over a short period of time.

5Which of the following statements is NOT true according to the passage?

A.Negative emotions make time seem longer.

B.We feel like time is going more slowly while having fun.

C.Time can be mysterious and there is no way to control it.

D.If we wake up mid-way after a long nap, maybe we can't correctly perceive time again soon.

【题目】 During ancient times, children didn’t have much to enjoy themselves. However, they came up with interesting games to play in their childhood.

Kicking stone balls

During the Qing Dynasty, kicking a stone ball around was a popular game in the northern part of China, and it was often played in winter to keep warm.

Playing hide-and-seek

Hide-and-seek is a traditional game for children, popular around the nation. There are two ways to play: covering a child’s eyes while other kids run around to tease(戏弄) him or, more commonly, others hide and one child must try to find them.

Flying kites

Kites have quite a long history. The earliest kites were made of wood, instead of paper. The three most famous kites are the Beijing kite, Tianjin kite and Weifang kite. Each has its own feature. For example, the bird-shaped kite with long wings is a special kind of the Beijing kite.

Watching shadow plays

The closest thing to watching a film during ancient times was going to see a shadow play. The artists control puppets(木偶) behind the screen and tell stories to the music.

1What does the underlined word “feature” mean in the text?

A.特征B.地貌C.五官D.影片

2Which ancient game is like watching a film?

A.Kicking stone balls.B.Flying kites.

C.Playing hide-and-seek.D.Watching shadow plays.

3Which of the following statements is right according to the passage?

A.Kicking a stone ball around was a popular game all over China

B.There is only one way to play hide-and-seek.

C.The three most famous kites are the Beijing kite, Shanghai kite and Weifang kite.

D.The artists tell stories to the music by using puppets.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网