题目内容
【题目】 Many things can make summer great: swimming, camping, and the World Cup! The 21st FIFA World Cup is taking place in Russia from June 14 to July 15.
People around the world love football. The sport is very easy and cheap to play. All you need is a ball. Anyone or any country, rich or poor, can play it. A small or poor country like Ghana could never beat the US at the Olympics. But they can send the US home at the World Cup.
In countries like Brazil and England, football is so popular that it has become part of their culture. People there will be very happy and proud if their national team wins the World Cup. This summer millions of people went to cheer for their team in Russia, even though the trip cost each of them lots of money.
World Cup Numbers
●The FIFA World Cup happens every four years.
●Thirty-two teams play in the World Cup.
●The World Cup usually lasts 30 days.
●Only eight nations have won the20 World Cup titles (冠军头衔), Brazil is on top of the list with 5 wins Others include Italy, Germany, Argentina, Uruguay, England, Erance and Spain.
●According to FIFA, 3.3 billion people watched the 2018 World Cup. That is nearly half of the world population.
根据短文内容,选择最佳答案。
【1】The 21st FIFA World Cup is taking place ______ in Russia.
A.at the end of JuneB.at the beginning of July
C.from June 14th to July 15thD.on July 15th
【2】Why do you think people around the world love football?
A.It’s easy and cheap to play.B.It can make summer great.
C.It’s played from June 14 to July 15.D.It’s the same as swimming and camping.
【3】Although the US is very powerful at the Olympics, _____.
A.it can’t beat anyone at the World CupB.Ghana can send it home at the World Cup
C.it can’t get ready for the World CupD.it draws 3.3 billion people’s attention
【4】A large amount of cost can’t prevent millions of people from ______.
A.sending the US home at the World CupB.becoming happy and proud of their culture
C.going to cheer for their team in RussiaD.taking football as part of their culture
【5】Among all the eight nations who have won the 20 World Cup titles, Brazil _____.
A.follows other seven nationsB.is the fifth on the list
C.is lucky to win every time.D.is on top of the list
【答案】
【1】C
【2】A
【3】B
【4】B
【5】D
【解析】
本文讲述了第21届国际足联世界杯将于6月14日至7月15日在俄罗斯举行。全世界的人都热爱足球,任何人或任何国家,不论贫富,都可以玩。2018年世界杯有33亿人观看。这几乎是世界人口的一半。
【1】细节理解题。根据“The 21st FIFA World Cup is taking place in Russia from June 14 to July 15.”第21届国际足联世界杯将于6月14日至7月15日在俄罗斯举行,故选C。
【2】细节理解题。根据“ The sport is very easy and cheap to play. ”这项运动既简单又便宜。故选A。
【3】细节理解题。根据“A small or poor country like Ghana could never beat the US at the Olympics. But they can send the US home at the World Cup”像Ghana 这样的贫穷小国是不可能在奥运会上打败美国的。但他们可以在世界杯上把美国打败,故选B。
【4】推理判断题。根据“People there will be very happy and proud if their national team wins the World Cup.”如果他们的国家队赢得世界杯,那里的人们会非常高兴和自豪,故选B。
【5】细节理解题。根据“Only eight nations have won the20 World Cup titles (冠军头衔), Brazil is on top of the list with 5 wins Others ”巴西第一,故选D。
推理判断就是根据文章所提供的信息,脱离字面理解的局限,抓住关键细节,得出合乎逻辑的结论。所以我们可以根据文章中的相关细节去判断推理,得知答案。
本文第四题考查了推理判断题。根据“People there will be very happy and proud if their national team wins the World Cup.”如果他们的国家队赢得世界杯,那里的人们会非常高兴和自豪,故选B。