题目内容

【题目】

【1】How old was King when he died?

A. 29. B. 39. C. 65. D. 68.

【2】Which of the following is RIGHT?

A. King was born in Tennessee.

B. King led a bus boycott in Alabama.

C. King received the Nobel Peace Prize in 1963.

D. King gave his “I Have a Dream” speech in 1965.

【3】What’s the purpose of the time line in this article?

A. To teach the students to draw a time line.

B. To introduce Martin Luther King Jr. Day.

C. To tell more about Martin Luther King Jr.

D. To explain why whites and blacks were separated.

【答案】

【1】B

【2】B

【3】C

【解析】

试题分析:本文讲述了马丁·路德·金的一生:生于1929年,1955年领导公共汽车抵制运动,1963年在华盛顿发表了我的梦想的演讲;1964年获得诺贝尔和平奖;1968年被谋杀而死。

【1】B 细节理解题。题意:马丁·路德·金去世时多少岁?A. 29.;B. 39.;C. 65;D. 68.他生于1929年,死于1968年:1968-1929=39,故选B。

【2】B 推理判断题。题意:下面哪一个是对的?A. King was born in Tennessee. 马丁·路德·金生于Tennessee.B. King led a bus boycott in Alabama. 马丁·路德·金在Alabama领导了公交抵制运动;C. King received the Nobel Peace Prize in 1963. 马丁·路德·金于1963年获得诺贝尔和平奖。D. King gave his “I Have a Dream” speech in 1965. 马丁·路德·金于1965年作了我有一个梦的演讲。根据上面时间表的信息可知,B正确。

【3】C 推理判断题。题意:文中的时间轴有什么目的?A. To teach the students to draw a time line. 教会学生画时间轴;B. To introduce Martin Luther King Jr. Day.介绍马丁·路德·金纪念日;C. To tell more about Martin Luther King Jr. 讲述更多有关马丁·路德·金的消息;D. To explain why whites and blacks were separated.说明为什么黑人和白人被分开了。在时间轴上更清楚地了解了马丁·路德·金一生的大事。故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Basketball is popular all over the world. But in Australia, people like to play netball(无挡板篮球), too. It is one of the most popular sports in Australia. The players are often girls. The sport is like basketball, but its rules are a little different. If a player gets the ball, she will only hold it for three seconds before shooting(投篮) or passing it to her teammates. There are seven players in each team. Each player has her own area to move in.

Girls at my school love the sport. We often had netball games this term. Something happened this month touched me deeply.

I was the defender(后卫). My job was toblockthe attacker(主攻手) from the other team. At the beginning, I wanted to win so much that I almost forgot my job. And it gave the other team a chance to get and pass the ball. During the break, our team leader gave me a serious talk, “If you really want to win, you should work with your teammates.”

And I did. In the second half of the game, I always stood in front of the attacker from the other team to block her sight. As a result, she missed the best time to attack. Our teammates got great long shots in. The score was 143 in the end. We won!

The game made me know the importance of teamwork and team spirit(精神). If everybody does what he or she likes and doesn't care about the whole team, the team will not work well.

1As for the netball, the passage tells us that ________.

A. Australian people don't like to play netball

B. it's more popular among boys than girls

C. playing netball is much like playing basketball

D. each team needs five players on the field

2The underlined word “block” in Para.3 means ________.

A. stop, B. catch, C. help, D. serve

3What did the writer do wrong in the first half of the game?

A. She didn't see the ball coming her way.

B. She missed the chance to get the ball.

C. She passed the ball to the other team.

D. She forgot to do her own job well.

4What did the writer learn from that game?

A. Pay full attention and do your job well.

B. Working as a team is important in games.

C. Don't be afraid to get hurt during a game.

D. Losing a game is not losing face.

5In which part of a newspaper can we most probably read the passage?

A. News., B. Holidays., C. Sports., D. Cultures.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网