题目内容

【题目】阅读下面的短文,并根据短文内容和插图提示在短文空格处填入适当的单词,每个空只能写一个形式正确、意义相符的单词。

It was Saturday afternoon. Judy's mother was doing some cleaning in the kitchen. She asked Judy to take out the rubbish. Judy was playing online games in 1 room. So she said she was too2to help out. Then it was time for dinner, and Judy felt 3. She went to her mother, but her mother told her she was too busy to cook 4. Judy said sorry to her mother and5her cook dinner.

After that, Judy knew that we should not6study hard at school but also help out with 7at home.8 finishing homework, we should help parents do something, such as9 the house, doing the dishes and doing the washing. We should always10polite to them and talk to them often. To show our love to them, we can give them some presents or do something special on special days.

【答案】

1her

2busy

3hungry

4dinner / supper

5helped

6only

7housework

8After

9cleaning

10be

【解析】文章介绍了朱迪因为玩游戏而没帮妈妈打扫卫生,妈妈给了她一个教训的故事。

1句意:朱迪正在她的房间里玩网络游戏。根据So she said she was可知是女孩,故填her

2句意:她说她太忙不能帮忙。too---to--- ---而不能---;根据but her mother told her she was too busy to cook ____4____. Judy said sorry to her mother and____5____her cook dinner. 可知妈妈想给她一个教训也说太忙没做晚饭;故填busy

3句意:朱迪感到饿了。根据She went to her mother, but her mother told her she was too busy to cook ____4____.可知是她感觉饿了;故填hungry

4句意:但是她妈妈说太忙没做晚饭;根据Then it was time for dinner, cook dinner.可知是晚饭;故填dinner / supper

5句意:朱迪对妈妈说对不起然后帮妈妈做晚饭。根据句意可知是帮助,根据文章可知是过去时态;故填helped

6句意:从那以后,朱迪知道我们不仅在学校里要努力学习,而且在家里也要帮助做家务。not only---but also--- 不仅---而且---;故填only

7句意:而且在家里也要帮助做家务。根据文章和at home可知是做家务;故填housework

8句意:完成作业后,我们应该帮父母做事。after ---以后;根据句意故填After

9句意:例如打扫房间。clean the house打扫房间,such as后用doing;故填cleaning

10句意:我们应该对他们礼貌经常和他们谈话。be polite to sb对某人礼貌;should后用动词原形;故填be

练习册系列答案
相关题目

【题目】(2017湖南长沙)

Almost everyone has a question,or two about living in space.What is life really like in space?And what do astronauts(宇航员)do there?

Astronauts living in space have the same hygiene needs as people do on Earth.When they wake up,they wash their hair,brush their teeth and go to the bathroom as well.However,because of microgravity(微重力),astronauts take care of themselves in different ways.For example,they use a kind of special matter to wash their hair and leg restraints(腿部固定装置)to position themselves when use the toilet.

Astronauts eat three meals a day:breakfast,lunch and dinner.Some food can be eaten in the natural form such as fruit.Other food require adding water such as noodles.There are no fridges in space,so space food must be stored and prepared properly to avoid going bad.

Besides morning routine(常规)and eating in space,astronauts perform many tasks including checking the machines,updating computer equipment(更新电脑设备),etc.At the same time,the control center on Earth sends messages to the astronauts through voice or e-mail with new instructions to assist them in their daily routines.

What’s more,living in space is not just all work and no play.A popular way of relaxation is looking out of the window.And they can also enjoy themselves by watching movies,reading books,playing cards and talking to their families during their free time.

1The underlined word “hygiene” in this passage probably means in Chinese.

A. 卫生 B. 饮食 C. 心理

2As for eating in space,which statement is NOT true?

A. Astronauts eat three meals a day as people do on Earth.

B. Fruit can be eaten in the natural form.

C. Food can be kept fresh in fridges.

3What’s the main idea of Paragraph(段落)Four?

A. Eating in space.

B. Working in space.

C. Relaxing in space.

4Besides checking the machines and updating computer equipment,astronauts also need to in their daily work.

A. communicate with friends on Earth

B. control the people at the control center on Earth

C. receive the messages and follow the instructions from the control center on Earth

5From this passage,we learn that .

A. life in space is exactly the same as life on Earth

B. living in space is different but interesting

C. astronauts have little free time in space

【题目】(2017北京改编)

The Postal Museum

Date:July 17-23

Age:11-13

Would you like to join us this summer vacation?You can create a stamp with your own design,write and mail a postcard,and learn about the history of stamps.

Tel:965-0400

The Air and Space Museum

Date:July 29-30

Age:8-11

If you enjoy programs about air and space,please come here.It’s a good place to make and fly your own paper airplane,watch an IMAX movie,and climb into a real airplane.

Tel:654-0930

The Science Museum

Date:August 7-20

Age:9-12

You can experience video arts and computer technology,play VR games to explore(探索) a future city,and ask the robots questions about science.It will be wonderful! Have fun!

Tel:357-3030

The Building Museum

Date:August 21-27

Age:13-15

Want to enjoy design challenges?Come and join us.You can also go on field trips to some famous buildings,and build small houses with soft blocks.All the programs are free.

Tel:272-0560

1You can join in the programs at the Postal Museum any day .

A. from July 17 to 23 B. from July 29 to 30

C. from August 7 to 20 D. from August 21 to 27

2If you are interested in the program about video arts,you can phone .

A. 965-0400 B. 654-0930

C. 357-3030 D. 272-0560

3A 15-year-old student can take part in the programs at .

A. the Building Museum

B. the Postal Museum

C. the Air and Space Museum

D. the Science Museum

4In the Air and Space Museum,you can .

A. create a stamp

B. build a house

C. make a paper airplane

D. explore a future city

5The best title can be .

A. The Museums in Beijing

B. Summer Programs at Museums

C. All Kinds of Museums

D. Four Famous Museums

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网