题目内容

【题目】阅读下面短文,从每题所给的四个选项(ABCD)中,选出最佳选项。

What is colour? Why do some of the things around us look red, some green, others blue?

Colours are really made by reflected (反射) lightWe see colour because most of the things reflect lightSomething is red, for it reflects most of the red lightIn the same way, if something is green, it reflects most of the green lightIf something reflects all light, it is whiteIf it doesn’t reflect any light, it is black

Some of the light is reflected and some is taken in (吸收) and turned into heatThe darker the colour is, the less light is reflected, the more light is taken inSo dark-coloured clothes are warmer in the sun than light-coloured clothes

1When something reflects light, we can _______

A see its colour

B see its heat

C not see its colour

D see no thing

2The dark-coloured clothes are warm because _________ is taken in

A more light

B less light

C more colour

D less colour

3In summer ________ make people feel cool

A dark-coloured clothes

B red-coloured clothes

C green-coloured clothes

D light-coloured clothes

【答案】

1A

2A

3D

【解析】

1】细节理解题。由第二段第一、二句:Colours are really made by reflected (反射) lightWe see colour because most of the things reflect light.可知光的反射而使人们看到颜色,故选A

2】推理判断题。由短文可知,黑衣服吸收所有光,因此更暖和,故选A

3】推理判断题。根据短文,深色衣服吸收光线,容易变热;浅色衣服反射更多的光线,较凉,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文,下列问题
B
At the moment, high school students in the state of Philadelphia, USA, can wear their own clothes. However, next year the high schools must do one of the following:
●Either make students buy school uniforms (in other words, all students must wear the same uniforms)
●Or say which colors must be worn, but let students buy their own clothes in these colors
A survey made at Central High School, Philadelphia, showed that most of the students didn't think that wearing school uniforms was a good idea.
Rachel didn't like the idea of a uniform in the slightest. “It makes us look like prisoners (囚犯). Everyone's different, so why is the school trying to make us all the same?”
Sandra was wearing a brightly-colored shirt with her jeans. “No one else wears a shirt like mine, ” she said. “I'm the only one, and I like that. I can understand that the school needs a dress code (准则). It's a problem if students come to school with their shirts open. We all understand that, but no one wants a uniform. Even my mum thinks it's silly.”
Only one student, Ben, said he didn't mind wearing a school uniform. He said, “I used to wear a school uniform when I lived in Australia for a year. It wasn't so bad. You can wear a uniform and still be tidy. We used to wear grey trousers, a round-necked shirt and a jacket in blue or green. It wasn't a problem.”
(1)The high schools in Philadelphia ________.
A.don't allow students to wear their own clothes at present
B.must make students buy school uniforms next year
C.must let students wear clothes in different colors next year
D.can choose not to let students buy school uniforms next year
(2)According to the survey made at Central High School in Philadelphia, ________.
A.one third of the students thought wearing school uniforms was a good idea
B.none of the students thought wearing school uniforms was a good idea
C.not all students were against wearing school uniforms
D.only one student was against wearing school uniforms
(3)In Rachel's opinion, ________.
A.uniforms make students look ugly
B.students should wear uniforms in the same way
C.wearing a school uniform isn't a problem
D.some colors must be worn at school
(4)When Ben lived in Australia, he used to wear ________ in the school.
A.a brightly-colored shirt and jeans
B.blue or green trousers and a round-necked jacket
C.clothes that no one else wore
D.a tidy school uniform
(5)What does the underlined word “that” mean in the sixth paragraph?
A.No one wants a uniform.
B.The school needs a dress code.
C.Wearing a school uniform is stupid.
D.Wearing one's own clothes isn't right.

【题目】根据短文理解选择正确答案填空。
One morning thirty years ago, I walked into the Track Kitchen, a 1 where almost everyone came for breakfast. I saw an empty chair next to an old short man. He was 2 a pair of old glasses and a wrinkled(皱) black hat.“He must be from a 3 family. I thought to myself. I asked him, “Could I join you, sir?” He agreed quietly and I sat down to have my 4.
We began a conversation and talked a lot. But we 5 asked each other's name. I guessed that he might have no money and couldn't buy anything to eat. So when I went back to the counter and bought a 6 cup of coffee, I asked.
“May I get you something??
“A coffee would be nice.”
Then I bought him a cup of coffee. We talked more, and I got him 7 cup of coffee. Finally, I got up to leave, wished him well, and walked to the door. At the door, I met one of my friends. He asked.
“How did you know Mr. Carpenter?”
“Who?”
“The man you were sitting with. He is the CEO of the Channel.”
I could hardly 8 it. I was buying a free breakfast 9 one of the richest men in town!
My few hours with Mr. Carpenter changed my life. Now I try to treat 10 with respect(尊敬), no matter(无论) what he wears. What one has doesn't depend on what he wears.
(1)A.mall B.cinema C.hotel D.restaurant
(2)A.putting B.wearing C.dressing D.having
(3)A.big B.small C.poor D.rich
(4)A.breakfast B.lunch C.dinner D.afternoon tea
(5)A.ever B.always C.often D.never
(6)A.first B.second C.third D.fourth
(7)A.another B.the other C.others D.other
(8)A.hear B.believe C.get D.understand
(9)A.to B.of C.for D.from
(10)A.somebody B.anybody C.everybody D.nobody

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网