题目内容

【题目】阅读理解
  Helen Keller was a bright and beautiful girl. At the age of six months she could already say a few words. But before she was two years old, she was badly ill. She could not see or hear, and soon she could not even talk.
When she was six, her parents invited a teacher for her. With the help of the teacher, she began to see and hear the world around her through her hands. She learned to read the books for the blind(盲人). The teacher took Helen for long walks, and told about all the beautiful things. Helen tried to learn. She also learned how to swim and ride a horse.
After she grew up, she became a famous writer in America. Her first and famous book is The Story of My Life. Her story encouraged(鼓励)many blind and deaf people.
根据短文内容判断正误(T/F)。
(1)Helen Keller could already say a few words at the age of six years old.
(2)Helen couldn’t see or hear later because she was badly ill.
(3)Helen could begin to see and hear around her with the help of parents.
(4)After she grew up, Helen became a famous writer.
(5)Helen’s story encouraged those people in darkness.

【答案】
(1)

F


(2)

T


(3)

F


(4)

T


(5)

T


【解析】
(1)根据At the age of six months she could already say a few words. 可知句子描述错误,故选 F。
(2)根据But before she was two years old, she was badly ill. She could not see or hear, and soon she could not even talk.可知句子句子正确,故选T。
(3)根据With the help of the teacher, she began to see and hear the world around her through her hands. 可知句子错误,故选 F。
(4)根据After she grew up, she became a famous writer in America. 可知句子正确,故选 T。
(5)根据文章最后以及Her first and famous book is The Story of My Life. Her story encouraged(鼓励)many blind and deaf people.可知句子正确,故选 T。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的四个选项中选出一个最佳答案。

For several years , Americans have enjoyed teleshopping-watching TV and buying things by telephone Now teleshopping is starting in Europe In some countries , people can turn on their and shop for clothes , jewellery , food , toys and things

In Germany , last year teleshopping was only possible on one channel for one hour every day Then the government allowed more teleshopping Other channels can for telebusiness , including the largest American teleshopping company and a 24-hour teleshopping company German are hoping these will help them sell more things

Many Europeans usually worry about the quality of the things on TVThey think high quality is the most important thing , and they don’t believe they can be sure about the quality of the things

The need of high quality means that European teleshopping companies will have to be the American companies They have to be more careful about of the things they sell They will also have to work harder to sell things that the buyers cannot touch or see by themselves .

1A European B Asian C American D African

2A lights B switches C radios D TVS

3A some else B another many C the other D many other

4A to B until C unless D by

5A begin B leave C open D turn on

6A people B women C /span>businessmen D officials

7A appearing B coming out C for sale D to buy

8A in the shop B on TV C they bought D by this way

9A the same with B different from C as big as D larger than

10A the number B the quality C the places D the buyers

【题目】阅读下面短文,从每题所给的四个选项(ABCD)中,选出最佳选项。

B

A rich man was riding along the road and saw an old man digging in his gardenThere was a young tree lying on the grounD The rich man asked the old man” what kind of tree are you planting there, my good man?”
“This is a fig(无花果)tree, sir” He said
“A fig tree? the rich man was very surprised ” Why, how old are you, may I ask?”
“I am ninety years old
“What! “ shouted the rich man“ You're ninety years old, You are planting a very young tree now and it'll take years to give fruitYou certainly don' t hope to live long enough to get any fruit from this tree” The old man smiled and said, “Tell me, sir, did you eat figs when you were a boy?”
“Sure” the man did not know why he asked this question
The old man asked, “who planted the fig trees?”
“ well, I don’t know
“You see, sir” The old man said slowly, “our forefathers(祖先)planted trees for us to enjoy and I am doing the same for the people after me
The rich man was quiet, then said, “ you are right, my good manWe should do some things for the people after usThank you very much” Then he rode away
1The old man was planting _________when the rich man saw him
A an apple tree
B a fig tree
C a pear tree
D a banana tree
2The old man was planting the tree____________
A to get himself some fruit to eat
B for the people after him
C to make his garden more beautiful
D just for fun
3The sentence in the, last paragraph “The rich man was quiet” means_________
A he was thinking about who were his forefathers
B he didn't want to disturb the old man
C he couldn't communicate with the old man
D he understood why the old man planted the young tree
4What kind of personality does the old man has?
A creative
B brave
C wise
D curious
5We can express the main idea of this passage”_________” in Chin ese
A 前人栽树,后人乘凉
B 光阴似箭,一去不返
C 君子爱财,取之有道
D 财多惹祸,树大招风

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网