题目内容

【题目】 A friend invited us to help serve dinner at Tent City. A number of tents (帐篷) were set up for the homeless in that area.

I took my two boys with me. They were 9 and 5 at the time. They had a lot of questions because this whole thing challenged their common ideas about how people lived in the world.

“ Why don’t they have homes?”

“ Why don't they get food the way we do?”

We talked through the reasons why people end up in this type of situation and the importance of creating a safety net for them. I explained that many times, the only safety net is other people who are willing to share some of their time and care.

The people we served were different in age from the young to the elderly. Many of them were missing teeth or had dirty clothes. Surprisingly, they were quite thankful that I had brought the boys. Many said how fun it was to have active, joyful children around.

After dinner, I saw my older son sitting together with several elderly gentlemen who were talking about sports in front of a small television set. He was having a great time sharing and hearing stories. As some people returned to their tents, I heard him tell them, “ Thanks so much for coming to dinner with us.” I could see through their facial expressions that his simple words touched them greatly. I hugged him a little tighter as we left to go home because it touched me too.

It reminds us that treating people with respect (尊重), no matter who they are, can lift all of us up.

1Before the dinner, the boys thought that______.

A.elderly people should eat kitchenB.a lot of poor people lived in tents

C.the homeless people were not healthyD.everyone in the world lived the same way

2What did the older boy do with the homeless?

A.He cleaned their teeth .B.He washed their clothes.

C.He fixed their television set.D.He listened to their stories.

3After hearing the boy say “ Thanks so much for coming to dinner with us”, the homeless were very______.

A.excitedB.movedC.nervousD.annoyed

4What can we learn from the passage?

A.Be ready to serve anyone.B.Don't be afraid of challenges.

C.Meet all kinds of people.D.Treat everyone with respect.

【答案】

1D

2D

3B

4D

【解析】

本文讲述了作者带着两个儿子去给无家可归的人帮忙做晚饭。孩子们通过与无家可归的交流,懂得了尊敬地对待人们。

1推理判断题。根据“They had a lot of questions because this whole thing challenged their common ideas about how people lived in the world.” “ Why don’t they have homes?”“ Why don't they get food the way we do?”可知,晚饭前,孩子们认为世界上每个人的生活方式都是一样的。故选D

2细节理解题。根据“After dinner, I saw my older son sitting together with several elderly gentlemen who were talking about sports in front of a small television set. He was having a great time sharing and hearing stories.”可知,晚饭后,大儿子正在听那些无家可归的人讲故事,故选D

3推理判断题。根据“I could see through their facial expressions that his simple words touched them greatly.”可知,那些无家可归的人感动了,故选B

4推理判断题。根据“It reminds us that treating people with respect (尊重), no matter who they are, can lift all of us up.”可知,本文告诉我们要尊敬地对待人们。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Everyone needs friends. There is an old saying, "Friends are God's way of taking care of us". But how do you __________ real friendship and keep it?

The American writer Sally Seamans tells young students some good __________ to find friends. Sally says finding friendship is __________ planting a tree. You plant the seed(种子) and __________ it to make it grow well.

First, you should choose a friend. What makes a good friend? It is not because a person has money or good look. A good friend should be __________ and patient(耐心的). For example, if you have a bad day, a good friend should listen to __________ complaints(抱怨) and do his or her best to help. To make a friend, you cannot be too shy. You should make each other happy and share your lives.

But things cannot always be happy. Even the best friends have __________. What should you do when you have a fight __________ your friend? You have to talk to him or her. If he or she doesn't want to talk, you could write a letter.

There are three steps to make you __________ friends again:

Tell him or her how you are feeling; say what your friend has done is wrong, and explain why you did this or that. Remember that friendship is __________ thing in your life.

1A.look forB.findC.find out

2A.wayB.ideaC.ways

3A.just likeB.looks likeC.looking like

4A.take offB.take care ofC.take after

5A.aloneB.kindC.lonely

6A.youB.yourselfC.your

7A.argumentsB.fightsC.complaints

8A.onB.withC.about

9A.becomeB.becameC.to become

10A.the more importantB.the most importantC.most important

【题目】阅读短文,并根据短文内容回答所提问题。

Shanghai started a new garbage-sorting (垃圾分类)program in July this year. People are always asking“which is the right bin(垃圾箱) for my garbage?" They need to put different kinds of garbage into different bins. Other cities in China will do the same soon.

Why is garbage sorting a big problem?

It's because there is too much garbage these days. It's bad for our soil, air and water. Actually, we can make use of some garbage again. And first, we need to sort our garbage. For example, if you put an battery(电池) into the“harmful waste(有害垃圾)”bin, people can use it to make new batteries. But if you don't, the battery will be somewhere else. It will be bad for the environment. Many people may not know how to sort it in a right way. China's tech companies are working hard to solve this problem. For example, if you want to know which bin your milk box should go in, you can just open a mini app(小程序) in WeChat or Ali pay and look for“wet wipes". The app will give you the answer right away. Maybe you can just take a photo of the garbage and then you will know which bin you should put it into.

The future of garbage-sorting looks good. But it's not the best way. The best thing we can do is to make less garbage in the first place.

根据短文内容,回答问题。

1When did the new garbage-sorting program start in Shanghai?

____________________________________ .

2What do people need to do for this program?

_______________________________________ .

3Why is garbage-sorting a big problem?

_______________________________________ .

4Do all people know how to sort garbage in a right way?

_______________________________________ .

5What is the best thing we can do ?

_______________________________________ .

【题目】 When a person is curious about something, it means he is interested in it and wishes to know more about it. There is nothing wrong with curiosity in itself. Whether it is good or bad _____________ on what people are curious about.

Curiosity is not always silly or wrong. Some persons with ________to do arefullof curiosity about what their neighbors are doing. They are anxious to know what they are eating or drinking, whetherthey are __________ home or taking outside, or why they have come home so early or late. To be interested in these things is _______________ because they are not at all something. It is none of their _________________ to know what their neighbors do or are doing. Such curiosity is something not only foolish but also _______________. For most probably, it leads to a small talk which often brings shame or disrespect to others, and thus _______________ their feelings.

On the other hand, there is a noble curiosity – the curiosity of wise men, who ___________ at all the great things and try to find out all they _____________ about them. Columbus could never have found America if he had not been________________. All the discoveries in human history have been made as a result of curiosity. But the curiosity is never about unimportant things which have little or nothing to do with the happiness of the public.

1A.keepsB.decidesC.carriesD.depends

2A.everythingB.somethingC.nothingD.anything

3A.takingB.bringingC.goingD.thinking

4A.sillyB.necessaryC.possibleD.funny

5A.workB.responsibilityC.dutyD.business

6A.instructiveB.usefulC.harmfulD.frightening

7A.hurtsB.affectsC.showsD.expresses

8A.expectB.likeC.wonderD.doubt

9A.wouldB.shouldC.mustD.can

10A.famousB.carefulC.curiousD.hard

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网