题目内容
【题目】Gardening is popular in many parts of the world. It brings us sweet smelling flowers, fresh fruit and vegetables. But you can get more from your garden.
Gardening helps to keep healthy. Today’s people sit indoors for too long and don’t get much exercise . When you garden,you have to move around . It’s a good chance for you to exercise your body by watering flowers or doing some digging.Besides, when you are in your garden, you can feel the warm sunshine. This means you are getting Vitamin D.It help your bodies use calcium (钙),which necessary to keep your bones(骨骼) strong.
It gets them off computers, televisions and phones. Gardening can be great teacher to teach children about nature and healthy eating. It can also help them to understand the meaning of “No pains, no gains.”
Gardening is a great way to meet people and build relationships. When you are gardening, you are outdoors. So it is a perfect time to communicate with your neighbors. Most people love to talk about their hobbies, and so do gardeners. They usually enjoy showing people what they are growing. And most enjoy sharing advice and stories about their gardens.
【1】When it’s , you can get Vitamin D in your garden.
A. sunny B. cloudy C. snowy D. rainy
【2】According to the passage, is one of the gardening activities.
A. watching TV B. watering flowers
C. walking dogs D. playing with phones
【3】Which of the following can be the missing part in Paragraph 3?
A. Gardening will be good for your bones.
B. Gardening may help people to feel happy.
C. Gardening is a great activity to do with children.
D. Gardening can be a good way to meet neighbors.
【4】The best title of the passage may be “ ” .
A. Outdoor Activities B. Advantages of Gardening
C. Healthy Eating Habits D. Relationships with Neighbors
【答案】
【1】A
【2】B
【3】C
【4】B
【解析】试题这篇说明文介绍了园艺的三大优点:有助于保持健康;好好与儿童相处;与邻居完美交流。
【1】题意:当 的时候,你可以在花园里获得维生素D。考查细节理解题。根据Besides, when you are in your garden, you can feel thewarm sunshine. This means you are getting Vitamin D.,能够感受到温暖的阳光,可知是晴天,故选A。
【2】题意:根据文章, 是一项园艺活动。考查细节理解题。根据It’s a good chance for you to exercise your body by watering flowers or doing some digging.,可知选B。
【3】题意:下列哪一句可能是第3段中缺少的部分?考查综合归纳理解题。A. Gardening will be good for your bones. 园艺对你的骨骼有好处。B. Gardening may help people to feel happy.
园艺可以帮助人们感到快乐。C. Gardening is a great activity to do with children. 园艺是一项与儿童相处的好活动。D. Gardening can be a good way to meet neighbors. 园艺可以是遇见邻居的一个很好的方式。根据Gardening can be great teacher to teach children about nature and healthy eating. It can also help them to understand the meaning of “No pains, no gains.”,可知都是有益于孩子的,故选C。
【4】题意:这篇文章的最佳标题可能是“ ”。考查细节理解题。A. Outdoor Activities户外活动;B. Advantages of Gardening园艺的优点;C. Healthy Eating Habits健康的饮食习惯;D. Relationships with Neighbors与邻居的关系。根据短文内容,介绍的是园艺的好处,可知选B。